Nieuws / Artikelen met het woord

57280 artikelen gevonden. Artikel 4211 tot 4215
Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 6 oktober 2016

‘Ons pensioensysteem is een piramidespel’

Indien niet snel wordt ingegrepen, dreigt het Belgische wettelijk pensioenstelsel in te storten. Dat staat in het boek ‘Het Grote Pensioenbedrog’ van de economen Jef Vuchelen en Mark Scholiers.

De auteurs waarschuwen dat het Belgische pensioen op drijfzand is gebouwd. De maatregelen van de achtereenvolgende regeringen hebben volgens Vuchelen en Scholiers geen enkele wezenlijke verbetering tot stand gebracht.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 6 oktober 2016

Merkel positief over bekrachtiging handelsverdrag tussen EU en Canada

De Duitse bondskanselier Angela Merkel heeft er vertrouwen in dat CETA, het vrijhandelsakkoord tussen de Europese Unie en Canada, zal worden ondertekend door de Europese leiders en de lidstaten.  

"In een open samenleving leven betekent ook dat we openstaan voor vrije wereldhandel", aldus Merkel donderdag tijdens een conferentie in Berlijn, zo meldt persbureau Reuters. 

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 6 oktober 2016

Britse bedrijven moeten voortaan melden hoe veel buitenlanders ze in dienst hebben

Groot-Brittannië wil bedrijven verplichten om te melden hoeveel buitenlandse arbeidskrachten in dienst zijn genomen. Dat staat in een voorstel van Amber Rudd, Brits minister van buitenlandse zaken.

Het voorstel moet de Britse bedrijven onder druk zetten meer lokale kandidaten in dienst te nemen. Ondernemers die aan de richtlijnen geen gevolg geven, zouden het risico lopen op de vingers getikt te worden.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 6 oktober 2016

IMF maakt zich grote zorgen over de schuldenberg van $152.000 miljard

8 jaar na de financiële crisis zit de wereld nog steeds met een gigantische schuldenkater. Schulden exclusief de financiële sector verdubbelden sinds begin deze eeuw en bedragen nu al meer dan $150 biljoen (of $150.000 miljard). Het IMF maakt zich grote zorgen over de gevolgen van deze schuldenberg.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 6 oktober 2016

Het IMF publiceert een vernietigend rapport over de wereldeconomie… en niemand die nog opkijkt

Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) trekt opnieuw aan de alarmbel. In een woensdag gepubliceerd rapport maakt de instelling melding van een recordniveau van de schulden op wereldvlak. Volgens het IMF bedraagt die schuld nu 152.000 miljard dollar of twee keer (225%) de omvang van de wereldeconomie. In eerdere rapporten had het IMF al melding gemaakt van de anemische groei van de economie in de rijke landen en waarschuwde het met betrekking tot het referendum in Groot-Brittannië en de komende Amerikaanse presidentsverkiezingen voor de opkomst van het populisme. Ook staan volgens de instelling een derde van de Europese  banken voor ‘grote moeilijkheden‘, zelfs wanneer de economie zich herstelt.