Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 42101 tot 42105
Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 1 augustus 2012

Duitsland is de belangrijkste handelspartner van 17 EU-landen

Voor 17 van de 27 EU-landen is Duitsland de belangrijkste handelspartner. Dat geldt ook voor België en Nederland, blijkt uit cijfers van het Nederlandse Bureau voor Statistiek.

De EU-landen waarvan Duitsland niet de belangrijkste handelspartner is, zijn: Portugal (belangrijkste handelspartner is Spanje), Malta (Italië), Letland (Litouwen), Ierland (Verenigd Koninkrijk), Spanje (Frankrijk), Estland (Finland), Cyprus (Griekenland), Finland en Litouwen (beiden Rusland). In bijna alle gevallen zijn de belangrijkste handelspartners buurlanden of landen die in de buurt liggen.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 1 augustus 2012

Laat u zich niets wijsmaken: september is maand van de waarheid voor eurozone

Europa strompelt van het ene crisismoment in het andere. Elke noodsituatie werd tot nu toe min of meer gekalmeerd door allerlei beleidstrucs. Maar die trukendoos is nu vrijwel uitgeput en september wordt een cruciale maand voor de eurozone, denkt Reuters.

Crisis of geen crisis, augustus is de vakantiemaand voor onze Europese leiders. Wanneer ze terug komen, staan hen een aantal grote uitdagingen te wachten:

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 1 augustus 2012

Wall Street opent met winst

In New York zijn de beurzen woensdag met winst geopend. Beleggers houden hun blik gericht op het stelsel van Amerikaanse centrale banken, dat woensdag de uitkomsten van de tweedaagse beleidsvergadering bekend zal maken.

De Dow-Jonesindex noteerde enige minuten na de openingsbel 0,3 procent hoger op 13.046 punten en de brede S&P 500 won ook 0,3 procent tot 1384 punten. Technologiebeurs Nasdaq klom 0,6 procent tot 2955 punten.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 1 augustus 2012

Eurocrisis bereikt België

De economie in België is in het tweede kwartaal gekrompen ten opzichte van de eerste drie maanden van 2012. Volgens de eerste ramingen kromp de economie met 0,6 procent, zo maakte de Nationale Bank van België woensdag bekend.

Bron: niburu.nl
Geplaatst: woensdag 1 augustus 2012

Bank voor Internationale Betalingen heerst over geldwereld en goudprijsonderdrukking

De Bank voor Internationale Betalingen (BIS) treedt op als bank voor de nationale centrale banken en zetelt in het Zwitserse Bazel.

Tijdens een presentatie op het hoofdkantoor van de bank in juni 2008 werd duidelijk dat de BIS onder meer in het geheim ingrijpt op de goudmarkt.

Een goudhandelaar van de BIS probeerde een passage te verwijderen uit zijn officiële biografie die verwees naar deze geheime interventies. In de memoires van wijlen president van de Nederlandse centrale bank en president van de BIS Jelle Zijlstra is te lezen dat ‘de prijs van goud op aandringen van de Verenigde Staten kunstmatig op een zeer laag niveau wordt gehouden’.