Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 42111 tot 42115
Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 1 augustus 2012

'Europa ligt op zijn sterfbed, naast het socialisme en het 'Obama-isme''

Europa ligt op zijn sterfbed, naast het socialisme en ‘Obama-isme’, stelt Arthur Herman op de website van de conservatieve National Review. De vraag is volgens hem niet of de monetaire en aankomende politieke unie van Europa in de prullenbak van de geschiedenis terechtkomt, maar wat er daarna in de plaats komt.

Herman is een populaire historicus die gelinkt wordt aan het AEI en hier lijkt te spreken als intellectuele erfgenaam van William F. Buckley Jr. (die de National Review in 1955 oprichtte). Hij beweert dat, net zoals na de twee Wereldoorlogen en de Koude Oorlog, de Europese redding ook ditmaal vanuit Amerikaanse hoek zal moeten komen.

Bron: nrc.nl
Geplaatst: woensdag 1 augustus 2012

Nederlanders sparen 83 miljoen per dag

In de eerste zes maanden van dit jaar is de groei van de spaargelden bij banken inclusief uitgekeerde rente opgelopen tot ruim 15 miljard euro. Door de aanhoudende economische crisis sparen Nederlandse huishoudens steeds meer, dat gaat met een tempo van bijna 83 miljoen euro per dag.

Dat blijkt uit cijfers van toezichthouder De Nederlandsche Bank, schrijft economieredacteur Menno Tamminga vandaag in NRC Handelsblad. Vorig jaar steeg in de eerste zes maanden het spaargeld per saldo met 11,8 miljard euro. Een verschil van meer dan drie miljard euro vergeleken met dit jaar.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 1 augustus 2012

Wekelijkse olievoorraden dalen sterker dan verwacht

De voorraden ruwe olie in de Verenigde Staten zijn vorige week sterker dan verwacht gedaald, blijkt woensdag uit cijfers van de Amerikaanse Energy Information Administration.

De voorraden ruwe olie namen in de week eindigend op 27 juli af met 6,52 miljoen vaten tot 373,586 miljoen vaten, waar vooraf door Dow Jones Nieuwsdienst geraadpleegde economen op een daling met 0,8 miljoen vaten hadden gerekend.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 1 augustus 2012

België stevent af op nieuw recordjaar faillissementen

Tijdens de maand juli zijn in België 616 bedrijven failliet verklaard. Daarmee wordt een nieuw record gevestigd voor de julimaand. Vorig jaar werden tijdens dezelfde periode 605 faillissementen geregistreerd. Dat blijkt uit cijfers van het handelsinformatiebureau Graydon. Er wordt opgemerkt dat de Belgische economie op het gebied van faillissementen op een nieuw recordjaar afstevent. Over de eerste zeven maanden werden in totaal 6.174 faillissementen geteld. Dat betekende een stijging met 2,88 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 1 augustus 2012

Spaanse regio's in verzet tegen schuldplafond

Een aantal Spaanse regio's verzet zich tegen een beslissing van de centrale regering om hun schulden te limiteren.

Hiermee komen nieuwe twijfels naar boven of Spanje zich kan houden aan de begrotingsafspraken met Brussel.