Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 42111 tot 42115
Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 23 juli 2012

Lager animo voor korte Duitse lening

Duitsland wist maandag minder beleggers te trekken voor een 1-jarige lening dan bij een soortgelijke veiling vorige maand. Dat blijkt uit cijfers van de Duitse centrale bank.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 23 juli 2012

Beurzen vrezen hulpverzoek Spanje

De Europese beurzen lieten maandag forse verliezen zien. Beleggers vrezen dat Spanje, de op drie na grootste economie van de eurozone, financieel gered moet worden.

,,Er zit een hoop angst in de markt. De vrees dat Spanje moet aankloppen voor noodhulp zet de stemming onder druk. Ook lijken Duitsland en het IMF niet langer bereid te zijn om leningen aan Griekenland te verstrekken. In Amsterdam vallen de cijfers van Philips in goede aarde, terwijl de resultaten van BinckBank teleurstellen'', aldus handelaar Erik Nugteren van Hof Hoorneman Bankiers.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 23 juli 2012

'Berlijn weigert meer steun Griekenland'

De Duitse regering is niet bereid met extra steun voor Griekenland over de brug te komen. Dat meldde de Duitse krant Süddeutsche Zeitung maandag op basis van bronnen in de regering.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 23 juli 2012

'Sowieso in augustus nog Griekse euros pinnen'

Toeristen die naar Griekenland hoeven zich in ieder geval in augustus geen zorgen te maken dat er geen euro’s meer  uit de pinautomaten komen.

Bron: ad.nl
Geplaatst: maandag 23 juli 2012

Euro valt verder ten opzichte van yen

De euro zwakte vandaag in het Verre Oosten verder af ten opzichte van de Japanse yen. De Europese munt noteert bijna op het laagste niveau in twaalf jaar tijd.

De euro was tussentijds 94,61 yen waard, het laagste niveau sinds november 2000. Valutahandelaren zien de yen als een veilige haven door de onrust in de eurozone. Ook ten opzichte van dollar zakte de euro verder weg, tot rond een laagste peil in zo'n 2 jaar tijd op 1,2112 dollar.