Nieuws / Artikelen met het woord

57848 artikelen gevonden. Artikel 42126 tot 42130
Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 7 augustus 2012

'Amsterdamse beurs begint vlak'

De beurs in Amsterdam zal dinsdag waarschijnlijk vlak beginnen. Ook de andere Europese aandelenmarkten zullen bij de opening weinig beweging laten zien. Beleggers nemen wat gas terug nu de Europese hoofdgraadmeters rond de hoogste niveaus in 4 maanden tijd noteren.

,,De AEX begint onveranderd. De Amsterdamse beurs is sinds 1 juni al met 15 procent gestegen. We willen echter nog niets teruggeven van de winsten die zijn opgebouwd door de belofte van de ECB om actie te ondernemen. De centrale bank is verbaal aan het interveniëren, maar uiteindelijk zullen er ook echt daden moeten komen'', aldus handelaar Rob Koenders van Harmony Vermogensbeheer.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 7 augustus 2012

Argentinië beperkt gebruik dollar

Argentinië heeft een nieuw obstakel opgeworpen tegen de populaire Amerikaanse dollar in eigen land. Reizigers mogen de munt niet meer kopen, tenzij de dollar de officiële munt is van hun bestemming. De regering heeft de restrictie dinsdag bekendgemaakt.

Bron: iex.nl
Geplaatst: dinsdag 7 augustus 2012

Spaanse rente daalt verder

De rente op Spaanse staatsobligaties heeft maandag de daling van eind vorige week doorgezet. Beleggers speculeren op mogelijke nieuwe ingrepen van de Europese Centrale Bank (ECB). De handel in staatspapier was op de eerste ochtend van de nieuwe week echter bijzonder dun.

De rente op 10-jarige Spaanse staatsobligaties zakte in de ochtendhandel van 6,9 naar 6,8 procent. De daling van de rente op kortere leningen ging harder. Het rendement op 2-jarige Spaanse leningen zakte van 3,9 naar 3,5 procent.

Bron: beurs.nl
Geplaatst: dinsdag 7 augustus 2012

Olieprijs sluit op hoogste punt in twee weken

De olieprijs is maandag geeindigd op het hoogste punt in twee weken, door een wegzakkende dollar en valse geruchten over het overlijden van de Syrische president Assad.

De septemberfuture voor een vat ruwe olie sloot maandag op de New York Mercantile Exchange $0,80 hoger op $92,20, de hoogste slotnotering sinds 19 juli.

Bron: XanderNieuws.nl
Geplaatst: dinsdag 7 augustus 2012

Duitse autofabrikanten manipuleren cijfers en kopen massaal eigen auto's op

Vertrouwen beleggers in eurozone daalt naar 3 jarig dieptepunt - Grote banken bereiden zich voor op bankroet Italië.

 Duitse autofabrikanten kopen maar liefst 30% van hun eigen producten op, zodat het er op papier op lijkt alsof ze het nog goed doen. In werkelijkheid neemt ook de vraag naar Duitse auto's fors af.

Duitsland wordt nog altijd beschouwd als dé veilige haven van Europa waar de economie naar verhouding nog behoorlijk goed functioneert. Nu blijkt dat dit vertrouwen in ieder geval voor een deel misplaatst is. De groei die de Duitse autofabrikanten onlangs lieten zien blijkt namelijk voor een groot deel veroorzaakt door het feit dat de fabrikanten en de autohandelaren zélf hun eigen auto's opkopen. Zonder deze manipulatie blijkt ook de vraag naar Duitse auto's in werkelijkheid flink af te nemen.

De officiële autoverkoopcijfers lieten in het eerste halfjaar een stijging van 0,7% zien. Bijna één derde (!) van alle in Duitsland verkochte auto's blijkt echter te zijn opgekocht door de autofabrikanten en hun handelaren. Als deze fake verkopen niet worden meegerekend dan is er juist sprake van een forse daling van 5%.

[...]