Nieuws / Artikelen met het woord

58166 artikelen gevonden. Artikel 42141 tot 42145
Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 15 augustus 2012

Soros dumpt financiële instellingen maar koopt... Facebook

De Amerikaans-Hongaarse beursmiljardair en filantroop George Soros heeft al zijn aandelen in financiƫle instellingen verkocht. Dat blijkt uit een driemaandelijkse bekendmaking van zijn beurstransacties aan de Amerikaanse beurswaakhond SEC. Citigroup, JP Morgan, maar ook Goldman Sachs moesten eraan geloven. Ook technologiebedrijven als Dell en Intel zitten niet langer in de portefeuille van het Soros Fund.

Opmerkelijk: Soros kocht 341.000 aandelen Facebook voor een waarde van 10.603.000 dollar of 31 dollar per aandeel. Het aandeel Facebook sloot gisteren aan 20.38 dollar.

Het aandeel Facebook staat op een absoluut dieptepunt en is momenteel zeer koopwaardig. Eenvoudig aandelen facebook kopen kan met Plus500. Klik hier voor meer informatie.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: woensdag 15 augustus 2012

Er is meer dood dan levend geld

Ook in Nederland moet de economie snel aangejaagd worden om te voorkomen dat wij in het kielzog van de Europese schuldencrisis worden meegezogen in een economische depressie die nu al doet denken aan 1929 en latere jaren. De situatie in Nederland is ernstig en verslechtert met de dag. De politiek houdt zich bezig met de verkiezingen. Burgers met hun toekomst. Of beter gezegd, het gebrek daaraan.

[...]

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 15 augustus 2012

Staat mikt op 2 tot 4 miljard door leningen

De Nederlandse overheid wil maandag 2 tot 4 miljard euro ophalen met de heropening van twee korte staatsleningen. Dat meldde het Agentschap van de Generale Thesaurie woensdag.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 15 augustus 2012

'Ontslagrecht uitdaging voor uitzenders'

De eventuele versoepeling van het ontslagrecht kan slecht nieuws zijn voor de uitzendbranche. Dat stelt ING in een woensdag gepubliceerd rapport over de branche.

Volgens de bank neemt het aantal medewerkers met een vast contract toe als de ontslagbescherming wordt verlaagd. Werkgevers kunnen in die situatie tegen lagere kosten afscheid nemen van medewerkers met een vast contract, waardoor het risico van een overeenkomst voor onbepaalde tijd kleiner wordt.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 15 augustus 2012

Obligatiemarkt richtingloos, Duitse rente hoger

Duitse bunds noteren woensdag lager, waarbij vrijwel geen belangrijke data op macro-economisch vlak vanuit Europa verschijnen, en er geen noemenswaardige obligatie-veilingen plaatsvinden, waardoor de markt richtingloos achterblijft en kwetsbaar is voor onvoorspelbare bewegingen in het huidige handelsklimaat met lage volumes.

Wel hebben de als veilig beschouwde bunds een verder verlies ingezet nadat woensdagochtend vanuit het Verenigd Koninkrijk de notulen van de beleidscommissie van de Bank of England werden vrijgegeven. De centrale bank van het Verenigd Koninkrijk handhaafde zijn rentetarief op 0,5% en zijn obligatie-inkoopprogramma op GBP375 miljard. Uit de notulen bleek dat de beleidscommissie unaniem achter deze beslissingen stond, waar ook van uitgegaan werd door analisten. Dat de negen leden van de beleidscommissie achter de handhaving van het huidige beleidsprogramma staan, toont aan dat monetaire verruimingen niet heel waarschijnlijk zijn op korte termijn. Weliswaar moesten enkele leden hier sterk over nadenken.