Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 42141 tot 42145
Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 31 juli 2012

Steeds meer woningen staan leeg

De afgelopen jaren is de leegstand in Nederland toegenomen. Ten opzichte van 2008 staan er bijna 20.000 woningen meer leeg in 2011. 

Dat is een stijging van 5 procent in 4 jaar tijd. Er stonden aan het einde van 2011 410.000 woningen leeg. Plaatsen waar de leegstand relatief fors toenam waren onder meer Schijndel (+67 procent), Sliedrecht (62 procent) en Nijmegen (59 procent).

[...]

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 31 juli 2012

Opnieuw rustige dag op Wall Street

De handelsdag op Wall Street verliep dinsdag, evenals op maandag, rustig. Beleggers wachten nog altijd op de bijeenkomsten van de beleidsmakers van de Federal Reserve en de Europese Centrale Bank (ECB). Woensdag halverwege de handelsdag zal duidelijk worden of de Amerikaanse centrale bank de noodzaak ziet voor extra steun aan de kwakkelende economie. De beleidsmakers van de ECB komen donderdag bijeen.

Aan het begin van de New Yorkse middag stond de Dow-Jonesindex 0,3 procent lager op 13.032,48 punten. De S&P 500-index daalde 0,3 procent tot 1381,01 punten en de Nasdaq moest 0,1 procent terug tot 2943,93 punten.

Bron: gripopjevermogen.nl
Geplaatst: dinsdag 31 juli 2012

Daling huizenprijzen bedreigt de overwaarde

Dalende huizenprijzen hebben invloed op de financiële positie van alle huiseigenaren. De huizen die relatief duur zijn gekocht worden onverkoopbaar.

Een huis kopen is een investering met de nodige risico’s. Een huis wordt weliswaar niet puur gekocht als investering, maar wel vanuit de gedachte dat de waarde in de loop der jaren gaat stijgen. In de periode van 1990 tot 2009 stegen de huizenprijzen explosief. Het is logisch dat de huizenprijzen niet onbeperkt kunnen blijven stijgen. Er moest een keer een punt komen dat er een correctie ging plaatsvinden. De omvang van de correctie verschilt per huissoort en per regio sterk.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 31 juli 2012

Spanje met afstand leider in de Miserie-index, Italië begint aan inhaalrace

Spanje heeft sinds 2007 de bedenkelijke titel te pakken van leider in het Miserie-klassement. De miserie-index wordt gemeten op basis van het werkloosheidscijfer in combinatie met de inflatie.

Maar Italië lijkt aan een inhaalrace begonnen nu ook daar de werkloosheid sneller begint op te lopen.

In de VS gaat het dan weer wat beter met de economie, waardoor de Amerikanen samen met de Duitser een dalende lijn vertonen op de miserie-index.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 31 juli 2012

Alf Field: "A-B-C correctie succesvol afgerond, goud nu naar 4500 dollar"

Dat is de nieuwste berekening volgens Alf Field, TA-expert op vlak van de prijs van goud. Field heeft eerder met succes de bodem van de forse correctie bij goud voorspelt.

Hij voorzag tevens een A-B-C patroon in de bodemformatie. Ook dit is perfect uitgekomen, zoals blijkt de onderstaande grafiek. Het patroon is tevens afgerond door een opwaartse uitbraak.

Volgens Alf Field bevestigd de uitbraak de volgende rally voor goud, waarbij zijn TA-projecties een volgende top op 4500 dollar per ounce voor goud voorspellen.

Dit impliceert een prijsstijging van +156 procent vanaf het huidige niveau! Een dergelijke rally zal de sector voor de goudmijnaandelen compleet in vuur en vlam zetten!