Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 42151 tot 42155
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 31 juli 2012

Barisheff ziet goud exploderen tot $10.000 in komende 5 jaren

Nick Barisheff van Bullion Management Group Inc. ziet de prijs van goud in de volgende vijf jaren substantieel stijgen in termen van dollars. Hij voorziet een prijs van 10.000 dollar per ounce als gevolg van het onvermijdelijke en ongelimiteerde geldcreatie in het huidige financiële systeem.

Als gerespecteerd adviseur geeft hij wat tips over het aanhouden van fysiek goud en hoe een belegger het best zijn portefeuille met edelmetalen kan samenstellen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 31 juli 2012

Verruiming van de balans van de ECB staat in de sterren geschreven...

… al was het maar omdat de ECB nog behoorlijk wat ruimte heeft. Sinds het uitbreken van de financiële crisis in 2008 is de balans van de ECB ‘slechts’ verdubbeld, terwijl de balans van de Fed is verdrievoudigd en Bank of England’s balans 4x is gegaan.

Dat blijkt uit een recente studie van JPMorgan (zie bijhorende grafiek). De zakenbank ziet dan ook een flinke inhaalbeweging door de ECB in de komende maanden.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 31 juli 2012

Catalonië schort betalingen aan zorgsector op; 100.000 werknemers dreigen geen loon te krijgen

In de Spaanse deelstaat Catalonië dreigen 100.000 werknemers uit de zorgsector deze maand geen salaris uitbetaald te krijgen. Dat melden verschillende Spaanse media. De regering van de deelstaat heeft beslist deze maand de betalingen aan zorginstellingen op te schorten om de eenvoudige reden dat er geen geld meer is. Het zou gaan om een bedrag van om en bij de 400 miljoen euro.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 31 juli 2012

Hollande en Monti herbevestigen toewijding aan euro

De Franse president Francois Hollande en de Italiaanse premier Mario Monti herbevestigen dinsdag hun toewijding aan de eurozone, waarbij ze de boodschap benadrukken die zij en overige Europese functionarissen in de afgelopen dagen hebben geuit, terwijl ze het vertrouwen in het valutablok proberen te versterken.

"We herhalen dat we alles zullen doen...wat de eurozone zal beschermen", zegt Hollande na afloop van een bijeenkomst met Monti in Parijs.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 31 juli 2012

Beleggers trekken steeds meer geld terug uit Spanje

In steeds hoger tempo trekken buitenlandse beleggers hun geld terug uit Spanje.

Dat blijkt uit cijfers van de Spaanse Centrale Bank. In de afgelopen 12 maanden stroomde ruim 300 miljard euro het land uit, dat is bijna een derde van wat Spanje in een jaar verdient.