Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 42151 tot 42155
Bron: cnbc.com
Geplaatst: vrijdag 20 juli 2012

Egan-Jones verlaagt kredietwaardigheid van Spanje

Rating agency Egan-Jones on Friday cut Spain's credit rating further into junk status, citing the weakening economy including crumbling finances among the country's regions and the ailing banking sector.

The agency slashed Spain's rating to CC-plus from CCC-plus. Spain will "inevitably" be faced with more payments to support banks and the weaker provinces, Egan-Jones said in a statement.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 20 juli 2012

ECB-bestuurslid verdedigt reactie eurozone op crisis

Bestuurslid Benoit Coeure van de Europese Centrale Bank (ECB) verdedigt vrijdag de leiders van de eurozone tegen de wijdverbreide perceptie dat zij niet genoeg hebben gedaan om de schuldencrisis in de eurozone tegen te gaan.

Terwijl hij in Mexico Stad aan het woord is, zegt Coeure dat hij buiten Europa vaak te maken heeft met verkeerde percepties over de wijze waarop de eurozone gereageerd heeft op de schuldencrisis.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 20 juli 2012

Valencia vraagt overheid om financiƫle steun

De Spaanse regio Valencia heeft de centrale overheid gevraag om financiƫle steun. De regio zei vrijdag zelf niet over genoeg middelen te beschikken om aan de lopende verplichtingen te voldoen. Hoe groot het bedrag is dat Valencia nodig heeft is niet bekend gemaakt.

Bron: amweb.nl
Geplaatst: vrijdag 20 juli 2012

Geloof ze niet, die pensioenexperts

En alweer staat ons pensioen centraal in het nieuws. Pensioenfondsen zitten massaal in zwaar weer. Op televisie en in kranten komen allerlei experts aan het woord. Bottomline spreken ze bemoedigende woorden over rekenregels die geen recht doen aan de werkelijke situatie en houden ze toezichthouders verantwoordelijk omdat ze het allemaal te somber, te reglementair en op te korte termijn inzien. Geloof ze niet, die experts!

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 20 juli 2012

Canadees is voor het eerst rijker dan de Amerikaan

Canadezen zijn nu gemiddeld rijker dan Amerikanen, aldus de Canadese krant The Globe and Mail. De voorbije vijf jaar is het vermogen van het gemiddeld Canadees gezin gestegen tot omgerekend 295.600 euro. Dat is voor de eerste maal in de geschiedenis meer dan dat van een gemiddeld Amerikaans gezin (260.700 euro). De berekening houdt daarenboven geen rekening met de publieke schulden, die hoger zijn in de VS.

De oorzaak is niet de hoge productiviteit of innovatie in Canada, maar de economische crisis en het instorten van de Amerikaanse vastgoedmarkt. Omdat de Amerikaanse huizenprijzen zo gedaald zijn is Canadees vastgoed nu veel meer waard dan dat van Amerikanen.