EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
40
kliks
23
kliks
Bron: BNR.nl
18
kliks
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 42156 tot 42160 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: donderdag 13 september 2012

Inktzwarte dag voor Europa

Gisteren was een inktzwarte dag voor Europa. De euro liefhebbende uitspraak van het Duitse constitutionele hof over het ESM in combinatie met het staats-en bankvriendelijke monetaire beleid van de ECB van een paar dagen eerder hebben de weg voor de redding van Zuid-Europa volledig geopend. Twee sluimerende politieke beleidslijnen zijn in één klap dominant geworden.

Lees verder op rtl.nl
Geplaatst op: donderdag 13 september 2012

Het is al 5 na 12! (zegt George Soros)

George Soros lijkt aan een onvervalste mediacampagne begonnen. De jongste dagen was de miljardair niet weg te slaan uit de pers. Spraakmakend was alleszins zijn uitspraak dat Duitsland op vrijwillige basis het leiderschap in Europa op zich moet nemen of de Eurozone moet verlaten.

Wanneer Duitsland de Eurozone verlaat krijgt de Euro de kans om niveaus op te zoeken die competitief verantwoord zijn. Maar wat heeft Soros tegen Duitsland? Hij is van mening dat de Duitsers geen bal begrijpen van hun eigen rol in de huidige crisis, ze denken nu al dat ze de periferie moeten financieren. Maar eigenlijk heeft Duitsland nog maar het absolute minimum gedaan.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: donderdag 13 september 2012

Important: ECB's calls for high-frequency trade ban

European Central Bank policymaker Ewald Nowotny called on Thursday for a regulatory ban on high-frequency trading, saying the technique of using computer algorithms to generate multiple high-speed trades had no practical value.

A day after the European Commission proposed putting the ECB in charge of supervising euro zone banks, Nowotny said it might be better to have clear bans on some financial market activity rather than an approach that leaves banks scope to seek loopholes.

Lees verder op reuters.com
Geplaatst op: donderdag 13 september 2012

Trojka werpt Griekse arbeiders terug in feodale tijdperk

Alsof de Grieken nog niet genoeg gestraft zijn voor het feit dat hun regering in samenwerking met de banken hun land naar een faillissement hebben geleid, nu worden ze ook nog eens honderd jaar terug in de tijd geworpen wat betreft de arbeidsvoorwaarden. De Europese Centrale Bank, het Internationale Monetaire Fonds en de Europese Commissie, tezamen ook wel de “Trojka” genoemd, eisen nu dat Griekenland een zesdaagse werkweek invoert en dat een werkdag wordt opgerekt naar 13 uur. Tevens moet de ontslagvergoeding en de opzegtermijn worden gehalveerd en de pensioenleeftijd onmiddellijk worden verhoogd van 65 naar 67 jaar. Deze eisen staan in een uitgelekt rapport van het Griekse Ministerie van Sociale Zaken.

Lees verder op gewoon-nieuws.nl
Geplaatst op: donderdag 13 september 2012

Rare Earth Metals in vrije val

De sterke stijging van de prijzen voor Rare Earth Metals en de onzekerheid over de Chinese quota beperkingen domineerde het nieuws in het eerste half jaar van 2012. Sindsdien is de markt voor R.E.M. in vrije val geraakt. Experten verwachten dat dit nog enige tijd kan aanhouden.

De sterke stijging van de prijzen voor Rare Earth Metals en de onzekerheid over de Chinese quota beperkingen domineerde het nieuws in het eerste half jaar van 2012. Sindsdien is de markt voor R.E.M. in vrije val geraakt. Experten verwachten dat dit nog enige tijd kan aanhouden.

De dalende prijzen en verminderde vraag hebben verschillende producenten gedwongen hun productie te verlagen. Dit is zelfs tot in China voelbaar. De prijsdaling gaat gepaard met een dalende vraag vanuit Europa, het in dienst nemen van nieuwe productiefaciliteiten en de zoektocht naar alternatieven voor deze grondstoffen.

Molycorp Inc, een van de bekendste producenten van R.E.M. voelt de daling extra hard. Het bedrijf kamt met veel schulden op de balans door de overname van Neo en door de zware investeringen van hun vlaggenschip The Mountain Pass mine.

Lees verder op Beurs.com
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs