EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
29
kliks
24
kliks
20
kliks
14
kliks
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 42176 tot 42180 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: maandag 17 september 2012

'Duitse steun voor euro mag niet boven 190 miljard uitkomen

De CSU, de Beierse zusterpartij van de CDU van bondskanselier Angela Merkel, wil dat de totale steun van Duitsland aan de redding van de euro niet boven de 190 miljard euro mag uitkomen, inclusief de bijdragen aan het steunfonds ESM en de aankoop van staatsleningen door de ECB. Dat heeft CSU-leider Horst Seehofer vandaag gezegd in Der Spiegel.

Lees verder op trouw.nl
Geplaatst op: maandag 17 september 2012

Europese Commissie verantwoordelijk voor te hoge hypotheektrente

Nederlanders betalen voor hun hypotheken enkele honderden tot duizenden euro’s per jaar méér aan rente dan in Duitsland, België of Frankrijk. Het actualiteitenprogramma “Zembla” ging op onderzoek uit kwam tot een merkwaardige ontdekking.

Lees verder op gewoon-nieuws.nl
Geplaatst op: maandag 17 september 2012

China gaat olie in Yuan verhandelen. Bye bye Dollar

Op 6 september maakte China de aankondiging dat vanaf die dag iedereen die olie wil kopen of verkopen dat kan doen in Yuan in plaats van de dollar:

Op 6 september maakte China de aankondiging dat vanaf die dag iedereen die olie wil kopen of verkopen dat kan doen in Yuan in plaats van de dollar:

"China said on that day, our banking system is ready, all of our communication systems are ready, all of the transfer systems are ready, and as of that day, Thursday, Sept. 6, any nation in the world that wishes from this point on, to buy, sell, or trade crude oil, can do using the Chinese currency, not the American dollar."*

Op 7 september kondigde Rusland aan China te zullen voorzien van zoveel olie als gewenst zonder gebruik te maken van de dollar!

Vreemd genoeg is deze aankondiging vrijwel onopgemerkt gebleven in de media. Je zou toch denken dat dit voorpagina nieuws zou moeten zijn. Immers, Amerika's status van wereldmacht nummer 1 komt hierdoor serieus in gevaar. Wanneer olie niet meer exclusief in dollars verhandeld zal worden is de peiler onder de waarde ervan in drijfzand terechtgekomen. Het feit dat Amerika nog niet is bezweken onder een staatsschuld van duizenden miljarden dollars kon alleen worden voorkomen door het vertrouwen in de munt als global reserve currency.

Lees verder op blogspot.nl
Geplaatst op: maandag 17 september 2012

China Crash 2012 (?)

They warned that the centrally planned, export-dependent economy, could not sustain itself year after year.

They warned that the centrally planned, export-dependent economy, could not sustain itself year after year.

But through multiple crises, China has motored along, lifting hundreds of millions of people out of poverty in the process.

But things appear to be different this time. Corporate profits are tanking, and the Shanghai Composite is at the same levels it was during the depths of the 2008-2009 crash. A hard landing has hit the corporate sector.

Lees verder op businessinsider.com
Geplaatst op: zondag 16 september 2012

Koopkracht op drie jaar met 5 procent gedaald

De gemiddelde Belg heeft zijn koopkracht de jongste drie jaar met ruim 5 procent zien dalen. Dat heeft de krant De Tijd berekend op basis van cijfers van het Federaal Planbureau. Er wordt daarbij opgemerkt dat het gezamenlijke reële inkomen van de Belgische bevolking voor het derde jaar op rij een daling heeft gekend. Daarmee ligt het reële inkomen van de Belgische consument inmiddels 2,8 procent lager dan drie jaar geleden. Er wordt echter benadrukt dat het aantal bewoners op drie jaar tijd met 2,6 procent is gestegen, waardoor de koopkracht van de gemiddelde Belgische consument met 5,3 procent zou zijn gedaald. De achteruitgang wordt geweten aan een combinatie van uiteenlopende factoren. Daarbij wordt gewezen op de economische crisis, de lage rentes, de inflatie en de gestegen directe belastingen. (MH)

Lees verder op Express.be
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs