Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 42176 tot 42180
Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: donderdag 19 juli 2012

Russisch schipt bergt 48 ton zilver uit Brits scheepswrak van WO II

Voor de kust van Ierland is een recordhoeveelheid van bijna 48 ton aan zilverbaren geborgen uit een Brits schip dat in de Tweede Wereldoorlog tot zinken werd gebracht door een Duitse onderzeeër. Het schip vervoerde een grote hoeveelheid zilver toen het in 1941 tot zinken werd gebracht door een torpedo. Een Russisch bedrijf heeft de zilverbaren vanaf een diepte van ongeveer 4.700 meter naar boven gehaald. Een Amerikaans bedrijf heeft geholpen bij het lokaliseren van het schip.

[...]

Bron: XanderNieuws.nl
Geplaatst: donderdag 19 juli 2012

Totale schuldenlast Nederland opgelopen naar 327% van het BNP

Hypotheekrenteaftrek oorzaak torenhoge schulden Nederlandse volk - Overheid komende jaren veel meer geld kwijt aan rente en EU;

AFBEELDING: Nederland (6e plaats) behoort tot de landen met de hoogste totale schuldenlast in de ontwikkelde wereld.

Politici en media leggen te midden van de huidige financiële crisis vrijwel uitsluitend de nadruk op de hoogte van de overheidsschulden. Nederland doet het wat dit betreft nog steeds goed en behoort met 76% van het BNP tot de landen met de laagste overheidsschuld in de ontwikkelde wereld, al is dit nog maar 9% verwijderd van de kritieke 85% grens waarop de schulden onhoudbaar worden. Gekeken naar de schulden van ons bedrijfsleven en de burgers komt er echter een heel ander plaatje tevoorschijn. Vooral de schulden van de burgers zijn schrikbarend en zijn na Ierland zelfs de hoogste in de hele 'eerste wereld'.

De statistieken laten zien waarom men niet graag spreekt over het werkelijke schuldenniveau in de ontwikkelde wereld. Zelfs de landen met de minste schulden -Duitsland en Oostenrijk- zitten vér boven de 200% van het BNP. Nederland scoort in dit rijtje ronduit slecht en staat met 327% op een trieste zesde plaats. Alleen in Ierland, Japan, Portugal, België en Spanje is de totale schuld nog hoger.

[...]

Bron: volkskrant.nl
Geplaatst: donderdag 19 juli 2012

Niet alleen gepensioneerde, maar ook werkenden gaan het voelen

Stevige verlagingen van de pensioenen zijn onvermijdelijk. Gepensioneerden gaan dit direct merken. Ook werkenden blijven niet buiten schot. Ze moeten meer betalen voor minder pensioen. Vijf vragen.

Bij forse verlagingen van 6 tot 7 procent, zoals de metaalfondsen PME en PMT gaan doorvoeren, scheelt het een gemiddelde gepensioneerde al gauw een paar tientjes netto per maand. Een verlaging van het pensioen met dit percentage betekent niet dat de koopkracht met hetzelfde percentage daalt. De AOW, die tot nu toe is mee gestegen met de inflatie, legt een stevig fundament. Hoe hoger het aanvullend pensioen, hoe meer de pensioneerde merkt van de verlaging.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 19 juli 2012

Fondsenmanagers verwachten problemen in Duitsland en Frankrijk

De Europese schuldencrisis is verre van opgelost en zelfs het meest ‘gezonde’ land van de monetaire unie, Duitsland, is niet veilig. The Telegraph wijst op de toenemende vrees van internationale beleggingsmanagers voor de financiële toekomst van de grootste landen van de EU.

De toenemende claims van de Bundesbank – nu 729 miljard euro – op de andere centrale banken van de eurozone onder het Target2 systeem baren velen zorgen. Het is immers onwaarschijnlijk dat - in geval van een euro-implosie - dat geld geheel wordt terugbetaald. 32% van de ondervraagde managers van beleggingsfondsen voorspellen problemen voor Duitsland.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 19 juli 2012

Economische vooruitzichten VS verslechteren

De vooruitzichten voor de Amerikaanse economie zijn vorige maand verslechterd. Dat meldde onderzoeksbureau Conference Board op basis van zijn index van leidende indicatoren.