Nieuws / Artikelen met het woord

58126 artikelen gevonden. Artikel 42181 tot 42185
Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 13 augustus 2012

Coene heeft gelijk: enkel de vernietiging van Spanje en Italië kan die landen redden

Het interview met de Tijd en L’Echo, waarin Luc Coene, gouverneur van de Belgische Nationale Bank, verklaarde dat de ECB-aankoop van Spaanse en Italiaanse obligaties geen steek houdt, doet veel stof opwaaien. De reacties beperken zich niet enkel tot het binnenland. Ook buitenlandse media als The Telegraph hebben nota genomen van Coene's ongewone uitspraken.

“Het houdt geen steek voor de ECB om die landen te beginnen financieren,” aldus Coene. “De overname van de overheidsschulden van Italië en Spanje door de ECB zou de bank enkel verzwakken en niets doen om de onderliggende problematiek op te lossen.”

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 13 augustus 2012

Buitenlanders weg uit Italiaanse leningen

Buitenlandse investeerders trekken zich steeds meer terug uit Italiaanse staatsleningen door de onrust over de Italiaanse overheidsfinanciën.

Buitenlandse investeerders hadden in april voor 596,8 miljard euro aan Italiaans schuldpapier, tegen 668,8 miljard euro in maart en 827 miljard euro in juni vorig jaar.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 13 augustus 2012

Beurzen omlaag

De Europese beurzen lieten maandag verliezen zien. Beleggers pauzeerden even na de opmars van de afgelopen weken. De beurshandel stond daarnaast op een laag pitje aangezien veel marktpartijen op vakantie zijn.

De AEX-index in Amsterdam noteerde in de middaghandel 0,7 procent lager op 331,33 punten. De MidKap-index daalde 0,8 procent tot 500,46 punten. De beurzen in Frankfurt, Londen en Parijs zakten tot 0,4 procent. In New York stonden de effectenbeurzen een uur na de openingsbel tot 0,5 procent lager.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 13 augustus 2012

OMG! Olie weer op 115 dollar per vat!

Wie hoopte op een daling van de olieprijs, komt van een kale reis thuis. De prijs van Brent olie, de Europese variant, schiet vandaag weer door tot een tussentijdse top van 115 dollar per vat!

Opnieuw liggen oplopende spanningen in het Midden-Oosten aan de basis van de prijsactie. Volgens berichten was een een aanvaring met een olietanker in de Straat van Hormuz en de staat van paraatheid in Israël opgetrokken.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 13 augustus 2012

Merkel zal de break up van de Eurozone niet kunnen voorkomen

De crisis in de Eurozone dreigt definitief het ‘point of no return’ bereiken. De betrokken landen, zowel die uit het noorden als die uit het zuiden, zijn verwikkeld in een uitputtingsslag over steunplannen die als puntje bij paaltje komt waarschijnlijk toch niet zullen volstaan om de Euro te redden.

Bovendien zit Merkel gevangen tussen hamer en aambeeld. In eigen land staat ze onder toenemende druk wegens het storten van geld in een bodemloze put. Anderzijds is de Duitse kanselier de kop van jut in de landen uit de Europese periferie, waar ze vanwege haar strenge eisen wat betreft besparingsmaatregelen wordt verguisd.