Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 42181 tot 42185
Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 31 juli 2012

'Amsterdamse beurs opent hoger'

De beurs in Amsterdam zal dinsdag naar verwachting vlak tot licht hoger openen. Ook de andere Europese beurzen zullen bij de opening weinig beweging laten zien. Beleggers lijken wat gas terug te nemen na de sterke koerswinsten in de afgelopen 3 handelsdagen.

,,De AEX begint vlak tot 1 punt hoger. De ongekende rally lijkt te worden voortgezet in afwachting van het wondermiddel van ECB-president Mario Draghi en de uitkomsten van de beleidsvergadering van de AmerikaanseFed. In de loop van de dag zal de markt waarschijnlijk wat afzwakken, want we lopen wel erg ver vooruit op de mogelijke crisismaatregelen'', aldus handelaar Rob Koenders van Harmony Vermogensbeheer.

Bron: nrc.nl
Geplaatst: dinsdag 31 juli 2012

Griekenland bespaart 11,7 miljard extra

De Griekse regering gaat de komende twee jaar 11,7 miljard euro extra bezuinigen. De extra besparingen waren een eis van de Europese Unie.

Het akkoord zal later vandaag worden gepresenteerd aan de leiders van de regeringspartijen voor definitieve goedkeuring, zo meldt het Griekse ministerie van Financiƫn.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 31 juli 2012

'Lege Nederlandse kantoren Duitse strop'

Duitse investeerders zitten met een aanzienlijk deel van de leegstaande Nederlandse kantoren in hun maag.

Een kwart van de kantoren die (grotendeels) leeg staan, is eigendom van partijen in Duitsland. Op ongeveer 30 procent van de niet-verhuurde panden, rust een Duitse hypotheek. De Duitse eigenaren zijn overwegend beleggingsfondsen, meldt de Volkskrant.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 31 juli 2012

Obama: De euro overleeft

De Amerikaanse president Barack Obama heeft vertrouwen in het overleven van de eurozone. ,,Ik denk niet dat de Europeanen de euro laten ontrafelen'', zei hij maandag in New York.

Obama waarschuwde wel dat Amerikaanse economie nog maanden last heeft van 'tegenwind' uit Europa. Hij zei te hopen dat de Europeanen snel een aantal ,,beslissende stappen'' zullen zetten bij het aanpakken van de schuldencrisis.

Bron: telegraaf.nl
Geplaatst: dinsdag 31 juli 2012

Manipulatie van de Beurs wie heeft daar baat bij?

De AEX-index sloot 1,7% hoger op 328,7 punten. Kort na opening werd nog even de laagste stand van 324,4 punten aangetikt. De Midkap-index kreeg er 0,5% bij op 502,9 punten.

Hiermee steeg het Damrak nog sterker dan de grote beurzen elders in Europa. Londen en Parijs sloten 1,2% in de plus, Frankfurt won 1,3%.

Wall Street stond even na het Europese slot op verlies. De Dow Jones-index en technologiebeurs Nasdaq gingen 0,2% omlaag, de S&P500 verloor 0,3%.