Nieuws / Artikelen met het woord

57321 artikelen gevonden. Artikel 42196 tot 42200
Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 20 juli 2012

EU werkt aan plan Grieken overeind te houden

Griekenland zal waarschijnlijk zonder geld komen te zitten aan het einde van de zomer, en zijn internationale crediteuren werken aan een "technische oplossing" om het land overeind te houden.

Dat stelt een woordvoerder van de Europese Commissie (EC) vrijdag. Het land zal geen geld ontvangen vanuit het overeengekomen steunpakket onder de reddingsoperatie totdat een onderzoek door deskundigen ter plekke is afgerond en de bevindingen goedgekeurd zijn. Het onderzoek zal volgens de woordvoerder nog plaatsvinden in augustus.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 20 juli 2012

'Wall Street opent lager'

De beurzen in New York gaan vrijdag naar verwachting lager openen. Beleggers nemen wat winsten na 3 positieve handelsdagen op rij. Verder kregen beleggers op Wall Street weer een grote hoeveelheid bedrijfsresultaten te verwerken.

Het Amerikaanse industriƫle conglomeraat General Electric heeft de nettowinst in het tweede kwartaal met 16 procent zien dalen tot 3,1 miljard dollar. De omzet steeg met 2,5 procent tot 36,5 miljard dollar. Een solide vraag naar apparatuur voor energieproductie in de Verenigde Staten compenseerde voor de effecten van een verzwakte Europese economie. De prognose voor 2012 van een dubbelcijferige winstgroei werd gehandhaafd.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 20 juli 2012

Spaanse rente stijgt tot recordhoogte

De overeenkomst over Europese steun voor zwakke Spaanse banken heeft de onrust op de financiƫle markten verlicht. De rente op Spaanse 10-jaarsobligaties stijgt naar een nieuwe recordhoogte.

De Spaanse 10-jaars rente loopt vrijdagmiddag om 14:45 uur op tot 7,19%.. Dat is het hoogste niveau sinds de invoering van de euro. Het vorige record van 7,15% werd bereikt op 18 juni.

Bron: BeursBox.nl
Geplaatst: vrijdag 20 juli 2012

Waarom heeft de elite zo'n voorsprong?

Ik kreeg eerder deze week een rapport van de Rockefeller foundation onder ogen. Wilt u weten waarom de elite steeds aan de goede zijde zit? Nu, niet alleen omdat ze de chaos zelf creëren, maar vooral ook omdat ze dat ruim vooruit plannen!

Ze maken scenario's en vervolgens kunnen ze heel gericht werken aan een uitwerking die ze het beste uitkomt.

Wij ondertussen 'ondergaan' alles. We plannen niet, we maken geen economische scenario's en passen daar ons economische handelen op aan. Althans... de meeste van ons niet.

[...]

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: vrijdag 20 juli 2012

Verkoop bestaande woningen VS opnieuw fors lager

De huizenprijzen in de VS zijn sinds het barsten van de vastgoedzeepbel al behoorlijk gedaald, maar de markt is nog steeds niet hersteld van de excessen die aan het begin van deze eeuw zijn opgestapeld in de Amerikaanse vastgoedmarkt. Nieuwe cijfers over de Amerikaanse huizenmarkt laten zien dat de verkoop van bestaande woningen in juni met 5,4% is weggezakt.

[...]