Nieuws / Artikelen met het woord

57264 artikelen gevonden. Artikel 42216 tot 42220
Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 18 juli 2012

Fed: groei Amerikaanse economie zwak

Het Amerikaanse stelsel van centrale banken, de Federal Reserve, ziet weliswaar enige lichtpuntjes in de geteisterde Amerikaanse huizenmarkt, maar de algehele economie vertoont slechts trage groei. Dat blijkt uit het Beige Book, dat rapporten uit alle districten van de Fed bevat.

Bron: express.be
Geplaatst: woensdag 18 juli 2012

Inflatie heeft ernstige gevolgen: Iran wil het eten van kip op televisie verbieden

Een topman van het Iraanse bewind heeft voorgesteld televisiebeelden te verbieden waarop mensen te zien zijn die kip eten. De chef van de Iraanse politie, Esma'il Ahmadi Moghadam, vreest ervoor dat zulke beelden de armere Iraniërs tegen hun rijke landgenoten zouden kunnen opzetten. Dat meldt het Iraanse persagentschap Mehr News.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 18 juli 2012

Wall Street veert op

Wall Street poetste woensdag de openingsverliezen weg en stond in de tussentijdse handel op winst. Beter dan verwachte kwartaalcijfers en stille hoop op meer steunacties van het Amerikaanse stelsel van centrale banken gaven beleggers reden tot optimisme.

De Dow-Jonesindex noteerde 0,9 procent hoger op 12.914 punten. De S&P 500-index won 0,8 procent tot 1374 punten en de Nasdaq ging 1,3 procent omhoog tot 2948 punten.

Bron: nrc.nl
Geplaatst: woensdag 18 juli 2012

Stopzetten leningen aan Grieken dreigt - geduld Europa raakt op

door Caroline de Gruyter Buitenland Economie Lees meer over: Bezuinigingen ecb EU Finland Griekenland hervormingen IMF lening Nederland noodhulp Het geduld van eurolanden met Griekenland raakt op. Als de Grieken niet vóór september alle achterstallige hervormingen en bezuinigingen doorvoeren, zijn “zeven tot acht” landen bereid de leningen stop te zetten. Dit hebben bronnen tegen NRC Handelsblad gezegd.

Nederland en Finland zijn het hardst. Ook in Duitsland, Estland, Oostenrijk, Luxemburg en Slowakije gaan stemmen op Griekenland niet weer het voordeel van de twijfel te geven. Deze sentimenten leven vooral op ministeries van Financiën. Centrale banken zijn minder radicaal uit bezorgdheid over geopolitieke consequenties van een ‘grexit’.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 18 juli 2012

AMSTERDAM VANDAAG: AEX slot +1,2%, ASML +6,8%

De AEX sloot woensdag hoger op een combinatie van data, uitspraken en per saldo beter dan verwachte bedrijfscijfers, die voorkeur had boven een negatieve cocktail aan zaken, waaronder verdere afwaarderingen van Italiaanse banken door Moody's, een winstwaarschuwing van Puma, slechte huizendata uit Spanje en de komst van een bankenunie, waar het Internationaal Monetaire Fonds ernstig op aandrong.

De AEX sloot woensdag 1,2% hoger op 319,16 punten. De Midkap steeg op het slot 0,6% hoger op 513,38 punten. De ASX sloot onveranderd op 385,88 punten.