Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 42216 tot 42220
Bron: express.be
Geplaatst: maandag 30 juli 2012

De socialemedialuchtbel doorpikt? Facebook nu 40% minder waard dan bij beursintroductie

De cijfers van het eerste kwartaal van Facebook als beursgenoteerd bedrijf zijn teleurstellend: het aandeel noteerde vrijdag 40% lager dan de introductieprijs en dit terwijl de uitgaven zijn verdriedubbeld. Analisten spreken van het doorprikken van de “sociale media luchtbel” en het gebrek aan een mobiele strategie. Facebook zelf blijft relatief optimistisch.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 30 juli 2012

Moody's: ECB kan eurozone schuldencrisis niet oplossen

De Europese Centrale Bank (ECB) kan tijd kopen voor de beleidsmakers van de eurozone, maar kan de schuldencrisis van het valutablok niet oplossen, benadrukt Moody's Investors Service maandag.

Alastair Wilson, hoofd kredieten voor Europa, het Midden-Oosten en Afrika bij Moody's, wijst erop dat de recente uitspraken door ECB-president Mario Draghi verwachtingen hebben opgeroepen dat de centrale bank verdere stappen zal zetten om noodlijdende eurozonelanden te ondersteunen.

Bron: BeursBox.nl
Geplaatst: maandag 30 juli 2012

Wie bezit de Centrale Bank DNB

In eerdere artikelen heb ik al laten zien dat in naam de Nederlandse staat de eigenaar van de Centrale Bank van Nederland (DNB) is.

In naam, want de machtstructuur binnen DNB is nog altijd zo dat slechts één van de 9 commissarissen door de staat (de eigenaar) wordt aangesteld. De rest wordt door de zittende commissarissen aangesteld, waarvan er
ook één door het huis van Oranje.

Het eigendom is dus in naam bij de staat komen te liggen. Hoe DNB werkt en wie ze voortrekt is allemaal nog in handen van het grootkapitaal. De CEO's van enkele grote bedrijven hebben dan ook zitting in het bestuur van DNB. De Centrale Bank werkt dan ook vooral voor de grote banken en multinationals. Dat zijn de opdrachtgevers en beleidsbepalers.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: maandag 30 juli 2012

Nederlandse huizenmarkt ponzi scheme

Via huizenmarkt-zeepbel een video van Dirk Bezemer, professor op de universiteit van Groningen. Tijdens een congres van INET (Institute for New Economic Thinking) spreekt Bezemer over het feit dat onze Nederlande huizenmarkt een ponzi scheme is.

[...]

Bron: Aandelen.com
Geplaatst: maandag 30 juli 2012

Week van de waarheid voor de euro

Deze week weten we of Draghi de markten omhoog blufte of dat hij werkelijk iets voor ons in petto heeft.

Het belang hiervan kan niet onderschat worden. Het is het verschil tussen een rally of een flinke correctie.

Als de ECB te weinig doet na de beloftevolle woorden van de voorzitter, dan kunnen de koersen keihard onderuit.

Haalt hij de bazooka boven, dan krijgen we vuurwerk. Ook in goud en zilver!