Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 42221 tot 42225
Bron: beursduivel.be
Geplaatst: maandag 30 juli 2012

'Verdeelde opening Wall Street'

In New York zullen de beurzen maandag naar verwachting verdeeld openen. Na de recente sterke koerswinsten nemen beleggers wat gas terug en wachten ze op wat het stelsel van Amerikaanse centrale banken en de Europese Centrale Bank (ECB) later deze week gaan doen.

De Federal Reserve en de ECB houden respectievelijk op woensdag en donderdag hun beleidsvergaderingen. De markten hopen dat de centrale banken met maatregelen komen om economische groei aan te jagen en de schuldencrisis te bedwingen.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: maandag 30 juli 2012

WOZ-waarde Nederlandse huizen blijft dalen

De gemiddelde woningwaarde volgens de Wet waardering onroerende zaken (wet WOZ) is op 1 januari 2012 uitgekomen op €232.000. Dat is ruim 2% minder dan een jaar eerder. Het is het tweede jaar op rij dat de gemiddelde WOZ-waarde is afgenomen. Deze is nu weer terug op het niveau van 2008. De Nederlandse huizenprijzen dalen inmiddels 42 maanden achter elkaar. Niet zo verwonderlijk dus dat ook de WOZ-waarde blijft dalen. Voor degene die het nog niet wisten: De Nederlandse huizenmarkt is een ponzi scheme.

[...]

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 30 juli 2012

Spanje: noodfonds hoeft geen schuld te kopen

Spanje zal het Europese noodfonds niet vragen om Spaanse staatsleningen op te kopen om zo de hoge rente op die leningen tegen te gaan. Dat heeft het hoofd van de Spaanse schatkist, Inigo Fernandez de Mesa, maandag gezegd tegen de krant Expansion.

Bron: nuzakelijk.nl
Geplaatst: maandag 30 juli 2012

Beurzen zetten opmars voort

De Europese beurzen wisten maandag de opmars van de afgelopen handelsdagen voorzichtig voort te zetten. Beleggers hopen dat de centrale banken en Europese politieke leiders met maatregelen komen om de economische groei aan te jagen en de schuldencrisis te bedwingen.

''Het is een rustige dag met matige omzetten. Na de flinke opmars van vorige week blijven de markten netjes liggen. Iedereen wacht op wat de Amerikaanse Fed en de Europese Centrale Bank later deze week zullen gaan doen."

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 30 juli 2012

'Meer banken doen boekje open over renteschandaal'

Meerdere banken doen een boekje open over het renteschandaal rond de Euribor-rente, in de hoop lagere boetes te krijgen in het geval dat ze schuldig worden bevonden aan rentemanipulatie.

Dit meldt persbureau Reuters maandag op basis van anonieme bronnen. Deutsche Bank zou naar verluidt al meewerken aan het onderzoek van de Europese Commissie.