Nieuws / Artikelen met het woord

57606 artikelen gevonden. Artikel 42236 tot 42240
Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 27 juli 2012

Gevestigde wereldbedrijven moeten in tegenaanval gaan

Snelgroeiende ondernemingen in opkomende marken vormen een ernstige bedreiging voor gevestigde wereldbedrijven in Noord-Amerika, Europa en Japan, maar de grote concerns in de geïndustrialiseerde wereld beschikken nog altijd over krachtige wapens die de nieuwe concurrentie kunnen afweren. Dat zegt Rajeev Batra, professor marketing aan de Ross School of Business aan de University of Michigan. Batra waarschuwt echter dat het negeren van deze opkomende concurrenten niet langer werkt.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 27 juli 2012

Aandeel Facebook keldert 17% tot 22,30 dollar

Wat een drama is de beursgang van Facebook toch aan het worden. Was de introductieprijs nog 38 dollar. Nu staat het fonds op een historisch dieptepunt van 22,30 dollar.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 27 juli 2012

'ECB neemt misschien verlies op Griekenland'

De Europese Centrale Bank (ECB) en nationale banken van eurolanden nemen misschien verliezen op hun leningen aan Griekenland, in een laatste poging om het land binnen de eurozone te houden. Dat schrijft persbureau Reuters vrijdag op basis van uitspraken van anonieme Europese diplomaten.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 27 juli 2012

'Wall Street opent hoger'

De beurzen op Wall Street openen vrijdag naar verwachting licht hoger. Beleggers hopen dat zowel de Amerikaanse centrale bank als de Europese Centrale Bank (ECB) volgende week maatregelen zullen nemen om de economie te sitmuleren en de eurozone te stabiliseren.

Op macro-economisch terrein werd voorbeurs bekendgemaakt dat de Amerikaanse economie in het tweede kwartaal conform verwachting met 1,5 procent is gegroeid. In het voorgaande kwartaal werd de groei opwaarts herzien tot 2 procent. In het eerste halfuur van de handel zal nog het consumentenvertrouwen van de Universiteit van Michigan worden vrijgegeven.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 27 juli 2012

Spanje vult regiofonds deels met bankleningen

De Spaanse regering vult haar regionale noodfonds voor een deel met leningen van banken. Dat maakte de regering vrijdag bekend.

Madrid kondigde eerder deze maand aan een noodfonds van 18 miljard euro beschikbaar te stellen voor Spaanse regio's met financi├źle problemen.

Daarbij werd aangegeven dat daarvoor 6 miljard euro werd onttrokken aan de Spaanse staatsloterij. Waar de rest van het fonds vandaan moest komen was nog onbekend.