Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 42251 tot 42255
Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 18 juli 2012

Crédit Suisse wil kapitaal versterken

Crédit Suisse neemt een reeks maatregelen die het kapitaal van de bank aanzienlijk moeten versterken. Dat maakte het bedrijf woensdag bekend.

Crédit Suisse verkoopt onder meer converteerbare obligaties aan aandeelhouders zoals de staatsinvesteringsfondsen van Qatar en Singapore.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 18 juli 2012

AMSTERDAM VANDAAG: AEX opent 1 punt hoger

De AEX opent woensdag naar verwachting hoger, waarbij de markt balanceert tussen hoop en vrees in reactie op de verklaring van Fed-voorzitter Ben Bernanke dinsdag voor het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden en de zorgen over het economisch herstel in de VS en Europa het sentiment drukken.

De AEX sloot dinsdag 0,2% lager op 315,30 punten. De Midkap zakte 0,4% naar een slot van 510,55 punten. De ASX verloor noch won iets en sloot op 386,09 punten.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 18 juli 2012

De Finnen doen het weer: krijgen als enige EU-land onderpand voor Spaanse steun

Finland heeft van Spanje een onderpand van 770 miljoen euro bekomen in ruil voor deelname aan de steun voor de Spaanse bankensector. Het onderpand vertegenwoordigt 40 procent van het Finse aandeel in de leningen aan Spanje. Dat heeft de Finse minister van Financiën Jutta Urpilainen bekendgemaakt.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 18 juli 2012

Spanje verlaagt mogelijk groeiprognose 2013

Spanje zal mogelijk de groeiverwachting van de Spaanse economie voor volgend jaar neerwaarts bijstellen, bericht de Spaanse krant ABC woensdag in zijn interneteditie.

Waar het Zuid-Europese land eerder nog uitging van een stijging van het bruto binnenlands product (bbp) van 0,2% ten opzichte van 2012, zou er nu een krimp van de economie met tussen de 0,2% en 0,4% verwacht worden in 2013, aldus ABC.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 18 juli 2012

Nikkei sluit met klein verlies

De aandelenbeurs in Tokio sloot woensdag licht lager. Aanvankelijk trokken beleggers zich op aan een aantal beter dan verwachte tweedekwartaalcijfers van Amerikaanse bedrijven. Later op de dag verschoof de aandacht echter naar de prestaties van het Japanse bedrijfsleven, die naar verwachting overwegend tegen zullen vallen. Volgende week komen veel Japanse bedrijven met hun resultaten naar buiten.

De Nikkei-index in Tokio daalde 0,3 procent tot 8726,74 punten. ,,Beleggers maken zich grote zorgen over de winstgevendheid van Japanse concerns'', aldus een beleggingsstrateeg in Tokio.