Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 42251 tot 42255
Bron: RT[z]
Geplaatst: zaterdag 28 juli 2012

Speculatie over interpretatie beloftes Draghi

De uitspraak van ECB-president Mario Draghi donderdag dat de Europese Centrale Bank ,,alles zou doen'' om de euro te redden, heeft geleid tot de nodige speculaties en ontkenningen achteraf.

Zo schreven Spaanse en Franse media dat de ECB en reddingsfonds EFSF rechtstreeks Spaanse en Italiaanse staatsobligaties zouden kunnen kopen. De Duitse minister van Financiën, Wolfgang Schäuble, verwees dat idee zaterdag in een interview met de krant Welt am Sonntag naar het rijk der fabelen. ,,Deze speculaties hebben geen basis'', aldus de christendemocratische bewindsman.

Bron: geennieuws.com
Geplaatst: zaterdag 28 juli 2012

Europse Centrale Bank, paard van Troje

Of de Grieken zo slim zijn, dat zij teruggevallen zijn op een oude oorlogslist, namelijk het paard van Troje is te betwijfelen. Vast staat echter wel dat de bemoeienis van de Europese centrale Bank ( ECB) het zoveelste paard van Troje is, dat de Brusselse dicatatoren binnen hebben gelaten, overigens met een welwillend knikje van de ministers van Financiën van veel EU landen. Echter  de geschiednis heeft geleerd, dat een politicus bijna nooit op zijn daden EN DE GEVOLGEN DAARVAN wordt aangesproken , laat staan er een strafrechterlijke sanctie volgt wegens wanbeleid en het kwijtmaken van aan hem toevertrouwde gemeenschapsgelden en is het rustig en comfortabel leven daar in Brussel, den Haag en andere plekken in de EU.

Bron: dr-rath-foundation.org
Geplaatst: zaterdag 28 juli 2012

De medicijnen industrie maakt mensen niet beter maar kleed mensen financieel uit

De "handel in ziekte" moet onwettig worden gemaakt: lees de historische voordracht van dr. Rath, waarin hij de gebeurtenissen van vandaag op 21 juni 1997 al voorspelde...

Er is een complete industrie met een ingebakken economisch belang om alle informatie over de uitroeiing van ziekten tegen te werken, achter te houden en in diskrediet te brengen. De farmaceutische industrie verdient meer dan een miljard dollar aan de verkoop van geneesmiddelen voor allerlei aandoeningen. Deze middelen kunnen weliswaar symptomen verlichten, maar genezen niet. We moeten beseffen dat deze industrie erop uit is geld te slaan uit gewone ziekten. De genezing of uitroeiing van een ziekte leidt tot de volledige ineenstorting van een miljardenmarkt van farmaceutica.

Ik raad u aan de cruciale punten over de aard van de farmaceutische industrie door te nemen en goed na te denken over al deze punten. Dan zult u begrijpen waarom wij worden doodgegooid met reclamecampagnes van farmaceutische bedrijven die ons willen doen geloven dat zij op "zoektocht naar genezing" zijn, "streven naar de uitroeiing van ziekten" of "de levensverwachting verhogen" en andere valse beloften doen. Met deze misleidende uitspraken maskeert de farmaceutische industrie al decennialang zijn ware aard: maximale winst behalen uit veel voorkomende ziekten.

Bron: gangvanzaken.nl
Geplaatst: zaterdag 28 juli 2012

IMF vertegenwoordiger: We wisten altijd al dat Griekenland geen kans had

Een Griekse econoom bekritiseert het IMF dat ze altijd al wisten dat de bezuinigingsplannen niet haalbaar waren.

Een voormalige vertegenwoordiger van Griekenland in het IMF bekritiseerd het fonds heftig over de manier van handelen in de Griekse redding: “Bij het IMF wisten we vanaf het begin al dat de plannen onmogelijk waren om uit te voeren. We hadden geen – absoluut geen- succesvolle voorbeelden”, dat zegt voormalig IMF vertegenwoordiger Panayiotis Roumeliotis tegen de New York Times. Bovendien was het argument dat Griekenland het niet lukte om structurele hervormingen door te voeren. Dit werd gezegd om de aandacht voor de fouten van het fonds af te leiden, aldus Roumeliotis.

Bron: BeursBox.nl
Geplaatst: zaterdag 28 juli 2012

Derivaten zouden verboden moeten worden

Misschien een wel erg sterk statement, maar Warren Buffett noemde derivaten ooit al eens een tijdbom onder de markt en de economie.

Die tijdbom tikt mogelijk zijn laatste tikjes.

Er zijn nu zoveel derivaten en de risico's zijn zo ver door de markt heen verlegd dat een simpel falen van een enkele partij een domino effect kan hebben op de rest.

De derivatenmarkt is door haar omvang zo gigantisch geworden dat ze de reguliere markt volledig overheerst