Nieuws / Artikelen met het woord

58164 artikelen gevonden. Artikel 42256 tot 42260
Bron: Forum.BeursBox.nl
Geplaatst: zondag 12 augustus 2012

EEN BIJZONDER CYNISCH STUK…

Waarom doen politici altijd precies het tegenovergestelde van wat de meerderheid van de bevolking wil in een betreffend land? Voorbeeldje, de meeste duitsers zijn kotsmisselijk van de EU en willen liever gisteren dan vandaag uit de Euro...

Bron: rijksoverheid.nl
Geplaatst: zondag 12 augustus 2012

Overheid maakt reclame voor bankencrisis spanje

Spanje heeft in juni 2012 financiële steun uit de Europese noodfondsen aangevraagd vanwege de Spaanse bankencrisis. Hoeveel steun de Spaanse banken uiteindelijk nodig hebben, is nog niet bekend. De Europese ministers van Financiën hebben aangegeven maximaal € 100 miljard beschikbaar te stellen. Een deel van dit bedrag, € 30 miljard, wordt direct klaargezet.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zaterdag 11 augustus 2012

Steeds vaker loonbeslag bij jongeren

Bij ongeveer 150.000 jongeren hebben deurwaarders beslag gelegd op hun loon of uitkering. Deze groep groeit snel.

Dat meldt RTL op basis van gegevens van GGN, het grootste deurwaarderskantoor van het land.

Ten opzichte van de eerste 7 maanden van 2011 is het aantal loonbeslagen dit jaar met 11 procent gestegen. Vooral de groep mensen onder de 30 jaar is hard getroffen. Daar is de stijging 20 procent.

Bron: telegraaf.nl
Geplaatst: zaterdag 11 augustus 2012

Storingen financiële markten schering en inslag

Volgens universitair hoofddocent Albert Menkveld (VU en Duisenberg School of Finance) is het een kwestie van tijd voordat er opnieuw een storing plaatsvindt. „Door de groeiende hoeveelheid informatietechnologie is de gevoeligheid voor foutjes steeds groter.” De Vereniging van Effectenbezitters (VEB) herkent zich daar ook in.

En dan kan het hard mis gaan, zeker in het geval van high frequency traders (HFT). Dat zijn handelshuizen die met behulp van computeralgoritmen geautomatiseerd en razendsnel handelen in effecten. HFT maakt in Europa 50% van de beurshandel uit. Knight Capital kon alleen op de been blijven door een kapitaalinjectie van $400 miljoen door vier branchegenoten.

Bron: nieuws.nl
Geplaatst: zaterdag 11 augustus 2012

Griekenland opent veiling voor terugbetaling schuld

Griekenland opent dinsdag een veiling voor kortlopend schuldpapier. De regering wil ruim 3,1 miljard euro ophalen om zo een lening van de Europese Centrale Bank van 3,2 miljard euro, die een paar dagen later afloopt, af te betalen. Dat heeft het agentschap dat de Griekse schulden beheert vrijdag gemeld.

De schuldpapieren hebben een looptijd van dertien weken. De veiling moet voorkomen dat Griekenland extra noodsteun moet aanvragen boven op de miljarden die het land al heeft aangevraagd van de Europese Unie en het Internationaal Monetair Fonds.