Nieuws / Artikelen met het woord

58123 artikelen gevonden. Artikel 42271 tot 42275
Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 9 augustus 2012

Volgende injectie Griekenland pas in oktober

Een besluit over de volgende financiële injectie voor Griekenland valt mogelijk pas op 8 oktober. De ministers van Financiën van de eurolanden zouden dan de knoop kunnen doorhakken over de miljardensteun.

Dat is donderdag in Brussel vernomen. De ministers van de zogenoemde eurogroep nemen hun besluit op basis van bevindingen van deskundigen.

Bron: XanderNieuws.nl
Geplaatst: donderdag 9 augustus 2012

Topbelegger: Geld bijdrukken in Westen leidt tot armoede, corruptie en onrust

Instorting eurozone zal 'nog kostbaarder zijn als u zich kunt voorstellen' - Banken Noord Europa rekenen op eurocrash en lenen niets meer aan collega's in het Zuiden - Spaanse vakbond plundert supermarkten en verdeeld producten onder de armen;

'Proletarisch winkelen' in het Spaanse Marinaleda, waar de vakbond supermarkten plunderde ten bate van de armen. De burgemeester deed er vrolijk aan mee.

De Amerikaanse topbelegger Paul Singer, CEO van het Elliott Management hedgefonds, waarschuwt dat het in vrijwel het hele Westen gevoerde financiële beleid waarin (centrale) banken worden ingeschakeld om met miljarden nieuw geld complete landen overeind te houden -een maatregel waar ook de in opiniepeilingen grootste Nederlandse partij SP voorstander van is- 'verwoestende' gevolgen zal hebben voor de samenleving en bittere armoede, corruptie en sociale en politieke onrust zal veroorzaken.

[...]

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 9 augustus 2012

80% jongeren koopt 'zeker' geen huis

Vier van de vijf jongeren tot 35 jaar zegt binnen twee jaar 'zeker' geen huis te kopen. Bij de val van Lehman was dat nog maar 67%.

Bron: hetkanwel.net
Geplaatst: donderdag 9 augustus 2012

Alles draait om de crisis in Spanje

Wat ging er fout in Spanje? Dat vragen veel Europeanen zich af, helemaal in Duitsland. Een Spaanse verslaggever, die als kind van een gastarbeider in de jaren 70 naar Duitsland immigreerde, besloot voor Der Spiegel een tocht te ondernemen door zijn geboorteland om op zoek te gaan naar de oorzaken van de crisis. Deel 1 van zijn driedelige reis door Spanje.

Een paar maanden geleden werd ik geïnterviewd door een kleine, ronde man. Een Spaanse televisiepresentator, die ik nog nooit had gezien, maar die ieder kind in Spanje kent: Jordi Évole. Hij was vroeger de tafelheer van de presentator van een beroemde late-night-talkshow. De Spaanse Manuel Andrack. We ontmoetten elkaar op een kille zaterdagmiddag bij de Brandenburger Tor.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 9 augustus 2012

ECB klaar voor interventie met onconventionele maatregelen

De Europese Centrale Bank (ECB) staat klaar om door middel van onconventionele maatregelen de financieringskosten van landen in de eurozone te verlagen, aldus ECB-bestuurslid Christian Noyer in het Franse magazine Le Point.

Volgens Noyer zijn Frankrijk, Duitsland en de Europese Commissie voorstander van het opkopen van obligaties in de secundaire markt door de ECB. "Onze activiteiten hebben genoeg amplitude om van invloed te zijn op de markten", aldus Noyer in het interview. "We zouden klaar moeten zijn om snel in te grijpen, bij voorkeur in kortlopende obligaties."