Nieuws / Artikelen met het woord

57852 artikelen gevonden. Artikel 42276 tot 42280
Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 2 augustus 2012

Waarom kan de verzamelde globale intelligentie geen oplossing vinden voor de eurocrisis?

Europa slaagt er maar niet in met een oplossing te komen voor de eurocrisis, schrijft de links-liberale Sloveense krant Delo:

‘De discussies over de eurocrisis beginnen steeds meer op die van de opwarming van de aarde te lijken. Alle politici waarschuwen onvermijdelijke catastrofes van bijbelse proporties, behoudens we onmiddellijk tot de actie overgaan.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 2 augustus 2012

Europa's derde weg: een politieke unie die 15 jaar duurt

De creatie van de euro was een grote fout, maar het verwijnen van de eenheidsmunt zou enorme gevolgen kunnen hebben. De leden van de eurozone willen niet dat hun munt instort, noch zijn ze bereid hun soevereiniteit op te geven ter vorming van een Europese superstaat. Op het weblog van de London School of Economics stelt Hugo Brady van het Center for European Reform een derde weg voor: een politieke unie die 15 jaar duurt en dus drie legislaturen omvat:

‘Een tijdelijk verlies aan economische soevereiniteit en dat gedurende drie legislaturen kan de Europeanen toelaten hun levensstandaard voor een generatie te verzekeren. Zo’n oplossing zou er voor zorgen dat de financiële markten de Europese overheden de tijd geven die nodig is om het bankensysteem te repareren, de werking van de eenheidsmunt te herbekijken en de voordelen van brede, maar trage economische hervormingen te plukken.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 2 augustus 2012

Grote Europese fondsbeheerders dumpen producten in Euro's

Het wantrouwen tegenover de Euro neemt zienderogen toe en dat blijkt uit het gedrag van de grote beleggingfondsen. Uit vrees voor een mogelijke Griekse exit uit de Euro-zone dumpen de grote Europese fondsbeheerders op grote schaal hun producten in Euro’s. Op de eerste plaats worden obligaties verkocht.

De recente koersval voor de Euro heeft veel investeerders verrast, over een periode van drie weken werd een verlies met 5 % geregistreerd. In de maanden voordien had de Euro amper bewogen tegenover de U.S. dollar. Vorige week werd iets boven $ 1,20 een dieptepunt sinds meer dan twee jaar bereikt.

Bron: Xandernieuws
Geplaatst: donderdag 2 augustus 2012

Komende maanden miljoenen Europeanen dakloos of onder armoedegrens

De euro is dood, alleen willen de meeste mensen en onze leiders dat nog niet weten...

'Kleine' drama's waar geen politicus enige aandacht voor heeft. Deze 77 jarige vrouw in Madrid moet samen met haar 3 volwassen dochters op straat slapen nadat de enige die nog een baan had werd ontslagen en de sociale dienst slechts 15 dagen tijdelijk onderdak verleende.

De eurozone, iets meer dan een decennium na de invoering van de gemeenschappelijke munt. Steeds meer Europeanen hebben niet voldoende geld om voedsel te kopen voor zichzelf en hun kinderen en halen dit uit de afvalcontainers achter de supermarkten. Hele straten van grote steden in Zuid Europa krijgen dagelijks nieuwe -ook hoogopgeleide- daklozen te verwerken, mensen die alles -hun werk, hun huis- hebben verloren. Sinds de invoering van de euro is zowel de levensstandaard als de levensverwachting van de gemiddelde Europeaan dramatisch gedaald. Kortom: de euro is een totale ramp voor steeds meer burgers, maar denk maar niet dat de politici ooit deze onvoorstelbare fout zullen toegeven.

De armoedekloof in Europa wordt schrikbarend snel groter. In Spanje is al meer dan een kwart van de beroepsbevolking en ruim 52% van de jongeren tot 25 jaar werkloos. In Griekenland is de situatie nóg erger. Wie kan verlaat het land naar betere oorden. Wie niet kan, pakt iedere baan beet die er nog te krijgen is. Zuid Europese academici werken desnoods als landarbeiders. De gemiddelde levensverwachting daalt, zelfs in Duitsland: in slechts 10 jaar tijd met bijna 2 volle jaren.

[...]

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 2 augustus 2012

ECB houdt rente op 0,75 procent

Het belangrijkste rentetarief in de eurozone blijft op 0,75 procent. Dat heeft de Europese Centrale Bank (ECB) donderdag gemeld na een rentevergadering.

Economen hadden al verwacht dat de ECB de rente onveranderd zou laten. Vorige maand verlaagde de ECB de rente nog met een kwart procentpunt.