Nieuws / Artikelen met het woord

57289 artikelen gevonden. Artikel 42276 tot 42280
Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 18 juli 2012

Spanje verlaagt mogelijk groeiprognose 2013

Spanje zal mogelijk de groeiverwachting van de Spaanse economie voor volgend jaar neerwaarts bijstellen, bericht de Spaanse krant ABC woensdag in zijn interneteditie.

Waar het Zuid-Europese land eerder nog uitging van een stijging van het bruto binnenlands product (bbp) van 0,2% ten opzichte van 2012, zou er nu een krimp van de economie met tussen de 0,2% en 0,4% verwacht worden in 2013, aldus ABC.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 18 juli 2012

Nikkei sluit met klein verlies

De aandelenbeurs in Tokio sloot woensdag licht lager. Aanvankelijk trokken beleggers zich op aan een aantal beter dan verwachte tweedekwartaalcijfers van Amerikaanse bedrijven. Later op de dag verschoof de aandacht echter naar de prestaties van het Japanse bedrijfsleven, die naar verwachting overwegend tegen zullen vallen. Volgende week komen veel Japanse bedrijven met hun resultaten naar buiten.

De Nikkei-index in Tokio daalde 0,3 procent tot 8726,74 punten. ,,Beleggers maken zich grote zorgen over de winstgevendheid van Japanse concerns'', aldus een beleggingsstrateeg in Tokio.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 18 juli 2012

'AEX opent naar verwachting licht hoger'

De Europese aandelenbeurzen openen woensdag naar verwachting licht hoger, waarbij de futures duiden op een plusje van 0,1 procent voor de AEX. Beleggers reageerden dinsdag in eerste instantie teleurgesteld op het uitblijven van nieuwe steunmaatregelen van de Federal Reserve. De hoop dat die steun er binnenkort wel aan zit te komen, zal de markten woensdag een positieve impuls geven. Daarnaast zal de aandacht uitgaan naar tweedekwartaalcijfers uit het bedrijfsleven.

De AEX sloot dinsdag 0,2 procent lager op 315,30 punten. De MidKap daalde 0,4 procent tot 510,55 punten. De beurs in Parijs sloot 0,1 procent lager en de FTSE in Londen verloor 0,6 procent. De beurs in Frankfurt sloot 0,2 procent hoger.

Bron: blogit.nl
Geplaatst: woensdag 18 juli 2012

Keynes of De Bezem

Er zijn genoeg verschillen tussen het besturen van een land en van een bedrijf, maar wat zijn de overeenkomsten? Ik denk dat een van de belangrijkste overeenkomsten zou moeten zijn, dat je nooit meer geld kunt uitgeven dan je ontvangt. Inderdaad, ik zeg ‘zou moeten zijn’ want dit zien we niet altijd. Voor wat betreft het bedrijfsleven mogen we wel stellen dat directies en besturen van dit principe doordrongen zijn. Er kan wel eens een uitgave, lees ‘investering’, vooraf aan de inkomsten gedaan worden, maar dan wordt er altijd vooraf ingeschat of en wanneer de investering wordt terugverdiend.

Dit in tegenstelling tot wat we in de politiek zien. Nu de economie stagneert neemt de roep om de overheid meer te laten investeren toe. Dit zijn de mensen die zichzelf aanhanger van Milton Keynes noemen. Als de overheid nu maar geld blijft uitgeven komt het met de economie wel goed, denken ze.

Bron: express.be
Geplaatst: woensdag 18 juli 2012

Een geweldloze revolutie tegen de schuldigen die de crisis hebben veroorzaakt...

Waarom lezen we zo weinig over de heropstanding van IJsland, vraag iReport – de citizen journalism website van CNN – zich af, want dat land kan dienen alseen voorbeeld van echte democratie voor de VS en de eurozone.

Een chronologisch overzicht van de aanpak van de crisis in IJsland: