Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 42291 tot 42295
Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 26 juli 2012

Draghi stuwt Wall Street hoger

De Amerikaanse beurzen noteerden donderdag aan het eind van de handelsdag fors in de plus. Net als in Europa putten de Amerikaanse beleggers moed uit de belofte van president Mario Draghi dat de Europese Centrale Bank (ECB) alles zal doen om de euro overeind te houden.

De Dow-Jonesindex noteerde ongeveer een half uur voor het slot 1,6 procent hoger op 12.879 punten en de brede S&P 500 steeg 1,5 procent tot 1358 punten. Technologiebeurs Nasdaq klom 1,2 procent, tot 2889 punten.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 26 juli 2012

Beleggers reageren als crack-verslaafden

Het is een straffe uitspraak van Stephen Roach, de voormalig strateeg van Morgan Stanley. Hij reageert hiermee op de wispelturige marktreacties wanneer de Fed hint op meer QE.

Roach vreest echter dat het spel van de Fed zo goed als uitgespeeld is. Zelfs met QE1, QE2, Operation Twist, … zit de economie nog steeds in het slop. M.a.w. de monetaire stimulans is niet effectief gebleken en ook QE3 zal niet werken.

Stephen Roach laat er echter geen onduidelijkheid over bestaan: er komt een nieuwe ronde aan QE en de markten zullen wederom hoger koersen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 26 juli 2012

Markt zegt: schuldherschikking Spanje onvermijdelijk, tenzij...

Voor Mario Draghi kwam vertellen dat hij de geldsluizen wil openzetten, verdisconteerden de markten een schuldherschikking voor Spanje in.

Gisteren noteerde de Spaanse rente op 2 jaar ook boven de 7 %, nog maar een fractie onder de 10-jarige rente. De 5-jarige rente noteerde hoger dan de 10-jarige rente. Het is waarschijnlijk maar een fractie van tijd vooraleer de 2-jarige rente boven die van de 10-jarige noteert. Althans zonder interventie.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 26 juli 2012

Wall Street hoger onder invloed van Draghi

De Amerikaanse beurzen noteerden donderdag halverwege de handelsdag nog steeds flinke plussen. Net als in Europa putten de Amerikaanse beleggers moed uit de belofte van president Mario Draghi dat de Europese Centrale Bank (ECB) alles zal doen om de euro overeind te houden.

De Dow-Jonesindex noteerde halverwege de handelsdag 1,6 procent hoger op 12.876 punten en de brede S&P 500 steeg 1,5 procent tot 1359 punten. Technologiebeurs Nasdaq klom 1,3 procent, tot 2890 punten.

Bron: rtl.nl
Geplaatst: donderdag 26 juli 2012

Rabobank schrapt duizenden banen

Bij de bijna 140 lokale vestigingen van de Rabobank verdwijnen 1500 tot 3000 arbeidsplaatsen. Dat heeft de bank bevestigd tegen RTL Nieuws. De bank bezuinigt de komende vier jaar 1 miljard euro.

Tot dusver kwam de Rabobank de crisis goed door. Waar ABN Amro, ING en SNS op de intensive care van het ministerie van Financiën belandden, en aan het staatsinfuus kwamen te hangen, hield de Rabobank zich goed staande, zonder dat er heel ingrijpend moest worden bezuinigd.