Nieuws / Artikelen met het woord

58135 artikelen gevonden. Artikel 42291 tot 42295
Bron: parool.nl
Geplaatst: donderdag 9 augustus 2012

Bedrijven failliet om van werknemers en schuldeisers af te komen.

Aan 43 procent van de faillissementen in de transportsector en de bouw zit een luchtje. Ondernemers laten hun bedrijf over de kop gaan om van werknemers en schuldeisers af te komen.

Onlangs liet de eigenaar van het Amsterdamse transportbedrijf G. Oudt het bedrijf volgens FNV Bondgenoten failliet verklaren om zo van 63 truckers af te komen. Hetzelfde zou afgelopen maand bij Timmerfabriek Schalkwijk in Haarlem zijn gebeurd.

Bron: Forum.BeursBox.nl
Geplaatst: donderdag 9 augustus 2012

China neemt de wereld over...

En ons aller Dick Seegers heeft dit voorspeld, in het bijzonder waar hij wees op de investeringen van dat land in Afrika.  Evenals bv Jim Rogers, hoewel we beiden natuurlijk niet op één plaats willen zetten…  Zerohedge schrijft vandaag namelijk : As the map below from Stratfor shows, ever since 2010, when China pledged over $100 billion to develop commercial projects in Africa, the continent has now become de facto Chinese territory. Leest u hier verder : http://www.zerohedge.com/news/beijing-conference-see-how-china-quietly-took-over-africa.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 9 augustus 2012

FAO: nieuwe voedselcrisis dreigt

De wereld kan worden geconfronteerd met een nieuwe voedselcrisis zoals ongeveer 5 jaar geleden, als landen de uitvoer van graan en andere voedingsmiddelen verbieden. Daarvoor waarschuwde Abdolreza Abbassian, econoom en graananalist van de FAO, donderdag. De FAO, de voedsel- en landbouworganisatie van de VN, maakte eerder op de dag bekend dat de voedselprijzen in juli met gemiddeld 6 procent zijn gestegen.

Bron: bloemenblad.nl
Geplaatst: donderdag 9 augustus 2012

'Eigen winkelpand is geen pensioen meer'

Veel mkb'ers hebben het eigen pand achter de hand als belangrijk(ste) onderdeel van hun pensioen. Doordat de vastgoedmarkt op instorten staat, komt dat pensioen echter in gevaar, waarschuwt het Financieele Dagblad.

Kleine ondernemers maken over het algemeen zware tijden mee, schrijft het Financieele Dagblad. De verkoop via internet stijgt, de consumentenbestedingen lopen terug en het grootste probleem: er zijn veel te veel winkelpanden. Mkb'ers slagen er daardoor maar moeilijk in om hun pand te verkopen of verhuren.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 9 augustus 2012

OPEC verhoogt prognoses olievraag

Oliekartel OPEC heeft zijn prognoses voor de vraag naar olie in 2012 en 2013 naar boven bijgesteld. Dat maakte de organisatie donderdag bekend. Wel voegde OPEC eraan toe dat de voorspelling voor volgend jaar uiterst onzeker is.