Nieuws / Artikelen met het woord

57265 artikelen gevonden. Artikel 42301 tot 42305
Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 17 juli 2012

Spanje heeft geen volledig reddingsprogramma nodig - media

Ondanks de problemen op de huizenmarkt, de noodlijdende bankensector en de hoge schuldniveaus heeft Spanje geen volledig reddingsprogramma nodig, zegt de Spaanse minister van financien Luis de Guindos dinsdag in een interview met de Spaanse krant La Vanguardia.

"De twijfels over de kredietwaardigheid van Spanje schaden ons en dat maakt het moeilijker om onszelf te financieren. Maar ik geloof dat Spanje een concurrerend land is", zegt de minister die aangeeft dat de economie "de capaciteit heeft om te groeien".

Bron: dekritischebelegger.nl
Geplaatst: dinsdag 17 juli 2012

Worden economische cycli steeds korter ?

Er lijkt iets merkwaardigs aan de hand in onze economie. Al enkele jaren op rij, zien we een terugkerend patroon. Sinds 2010 kondigt zich aan het begin van elk jaar een economisch herstel aan dat geleidelijk aan kracht verliest om aan het einde van het jaar weer enigszins tot leven te komen. Ook 2012 begon met de belofte dat het herstel er nu daadwerkelijk aan zat komen, zeker in de VS. Maar in de loop van de maanden is de situatie weer behoorlijk veranderd. Wereldwijd loopt de economische bedrijvigheid terug, de index voor inkoopmanagers laat zowel in de VS al in Europa en China een behoorlijke terugval zien. Centrale banken in de VS en Het Verenigd Koninkrijk overwegen een nieuwe ronde van stimulering en olieprijzen dalen.

Bron: nujij.nl
Geplaatst: dinsdag 17 juli 2012

profiteurs

Door de crisis moeten bedrijven, beleggers en overheden zeker 37 miljard euro aan verlies nemen op bedrijfspanden.

Dat is geen strop. Dat was een fictieve waardevermeerdering, die er eigenlijk nooit geweest is.

Als u een pakje boter koopt voor 1 Euro, en het dan 3 maanden in de koelkast bewaard, kunt u wel zeggen dat het dan 2 Euro waard is, maar dan moet er altijd wel iemand zijn die 2 Euro betaalt voor dat pakje boter.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 17 juli 2012

Exodus van rijkelui uit Frankrijk is begonnen

De aanhoudende belastingsverhogingen bij onze zuiderburen hebben een exodus van rijke families in gang gezet naar landen als Zwitserland en Groot-Brittannië. Tussen april en juni verkocht Sotheby’s Realty, de vastgoedarm van het Britse veilinghuis, meer dan 100 eigendommen van over de 1,7 miljoen euro.

De regering Hollande besliste onlangs dat wie meer dan 1 miljoen euro per jaar verdient daarvan 75% aan de staat moet overmaken. De facto komt dat neer op 80% omdat deze lonen ook al onder de weeldebelasting vallen. Wie meer dan 72.000 euro verdient betaalt daarop voortaan 45% in plaats van 41% belastingen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 17 juli 2012

Portugal krijgt geld van IMF

Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) heeft circa 1,5 miljard euro vrijgegeven aan nieuwe financiële steun voor Portugal.