Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 42301 tot 42305
Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 27 juli 2012

Nikkei eindigt hoger

De beurs in Tokio is vrijdag hoger de week uitgegaan. De stemming werd gesteund door de belofte van ECB-president Mario Draghi dat de centrale bank alles zal doen om de euro overeind te houden.. De Nikkei eindigde 1,5 procent hoger op 8566,64 punten. De Japanse beurs wist daarmee het koersverlies in de afgelopen week te beperken tot 1,2 procent.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 27 juli 2012

'Hogere opening AEX'

De beurs in Amsterdam zal vrijdag naar verwachting hoger openen. Ook de andere Europese beurzen zullen met winsten beginnen. De bereidheid van de Europese Centrale Bank (ECB) om alles uit de kast te halen om een ineenstorting van de eurozone te voorkomen blijft zorgen voor optimisme.

,,De AEX opent 1 punt hoger. De 'Super Mario-rally' lijkt te worden voortgezet. Tot nu toe zijn het alleen maar woorden van ECB-president Mario Draghi en geen concrete plannen. Het is dan ook wachten op wat de ECB gaat doen. De centrale bank zal wel moeten leveren want anders verliest de ECB zijn geloofwaardigheid'', aldus handelaar Rob Koenders van Harmony Vermogensbeheer.

Bron: zerohedge.com
Geplaatst: vrijdag 27 juli 2012

Chomping at the Bit: Oneindige Kwantitatieve Versoepeling

In recent days, numerous central bank bureaucrats have given us hints that another round of pump priming is more or less imminent. It started with John Williams, president of the San Francisco Fed who mused about 'QE without a limit'. The FT reported:

The US will make little progress tackling high unemployment before 2014 unless the Federal Reserve eases policy further, one of the central bank’s leading officials has warned in the run-up to a meeting next week where the option of “QE3” will be on the table.

Bron: Fininfo-be.com
Geplaatst: vrijdag 27 juli 2012

De achterpoort van de ECB: de geldpers staat aan

De ECB zal nooit toegeven dat ze officieel de geldpers laten rollen zoals de FED dit doet in Amerika om de gemaakte schulden op te kopen. Maar de politici en centrale bankiers zijn in Europa wel wereldkampioen achterpoortjes verzinnen.

Er komt geen hervatting van het omstreden inkoopprogramma voor obligaties van de zwakke eurolanden, liet de Italiaan verstaan. En Frankfurt ziet het ook niet zitten om het permanent Europees noodfonds ESM op te fokken tot een brandweerkorps met onbeperkte bluskracht. Daarvoor zou het ESM wel het bankstatuut moeten krijgen. ‘Onze rol is die van hoeder van de prijsstabiliteit. Wij willen binnen de lijnen van ons mandaat blijven’, aldus Draghi. ‘Daar buiten gaan, kan onze reputatie zwaar beschadigen.’

[...]

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: donderdag 26 juli 2012

ESM: het grote kwijlen naar...

Naar mate de honger naar oplossingen (geld) groter is, begint bij steeds meer politici, het watertanden en daarmee het kwijlen, naar de toepassing van de ultieme mogelijkheden van het Europees Stabiliteitsechanisme (ESM) steeds grotere vormen aan te nemen. Zoals het er nu uitziet zullen er op redelijk korte termijn meer dan enorme geldbedragen nodig zijn om landen als Spanje, Italië en bijvoorbeeld ook Frankrijk te “redden”. Qua grootte praten we dan over bedragen tussen de 500- en vele duizenden miljarden euro’s.

[...]