Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 42316 tot 42320
Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 26 juli 2012

Dow Jones terug naar 9.000? 66 % kans volgens TA

Zowel de Dow Jones als de S&P 500 noteren aan de bovenkant van een decennia lang trendkanaal. Hoewel in het verleden gebleken is dat dit lange termijn trendkanaal ook opwaarts doorbroken kan worden zegt de kansrekening dat er 66 % kans is dat het trendkanaal een weerstand vormt.

Technische analyse is uiteraard geen wetenschap, maar wel een goede indicator om je posities in te nemen. Er is dus een grotere kans op een forse correctie voor de Dow Jones en de S&P500. De Dow Jones zou kunnen terugvallen naar 9.000 punten en de S&P500 naar 1.000 punten.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 26 juli 2012

Beurzen fors hoger na belofte Draghi

De Europese beurzen lieten donderdagmiddag forse winsten zien. Beleggers putten moed uit de belofte van president Mario Draghi dat de Europese Centrale Bank (ECB) alles zal doen om de euro overeind te houden.

De AEX-index in Amsterdam noteerde in de middaghandel 2 procent hoger op 319,21 punten. De MidKap-index won 1,5 procent tot 496,63 punten. De beurzen in Londen, Parijs en Frankfurt stegen tussen 1,3 en 3,1 procent. Milaan en Madrid wonnen ruim 4 procent. Ook de beurzen op Wall Street openden met flinke plussen

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 26 juli 2012

Draghi (ECB) over de redding van de euro: 'Geloof me, we zullen doen wat nodig is'

De voorzitter van de Europese Centrale Bank, de Italiaan Mario Draghi, heeft tijdens een speech ter gelegenheid van het Global Investment Conference in Londen gezegd dat de Europese beleidsmakers zullen doen wat nodig is om de euro te redden. Hij suggereerde daarmee dat de ECB opnieuw zal tussenkomen om Spaans en Italiaans staatspapier op te kopen mocht dat nodig blijken.  ‘Geloof me, we zullen doen wat nodig is,’ zei Draghi.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 26 juli 2012

Draghi zet Wall Street op winst

De Amerikaanse beurzen zijn donderdag met flinke winsten begonnen. Net als in Europa putten de Amerikaanse beleggers moed uit de belofte van president Mario Draghi dat de Europese Centrale Bank (ECB) alles zal doen om de euro overeind te houden.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 26 juli 2012

Oeso verwacht sterke tegenwind voor Portugal

De Portugese economie zal dit jaar meer krimpen dan de overheid zelf raamt, stelt de Organisatie voor economische samenwerking en ontwikkeling (Oeso) donderdag in een gepubliceerd rapport. De in Parijs gevestigde denktank roept het land ook op om dit jaar vast te houden aan de begrotingsdoelstellingen om het vertrouwen in de economie te herstellen en de controle op de overheidsschuld te houden.

De Oeso verwacht dat de Portugese economie in 2012 met 3,2% zal krimpen op jaarbasis, gevolgd door een krimp van 0,9% in 2013. Portugal zelf raamt de economische krimp dit jaar op 3,0% en een groei van 0,6% in 2013. De overheidsramingen worden ondersteund door de Europese Unie en het Internationaal Monetair Fonds.