EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 42316 tot 42320 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: vrijdag 14 september 2012

Noodfonds ESM uitgelegd

ESM staat voor Europees Stabiliteits Mechanisme en is een noodfonds voor in financiële moeilijkheden geraakte eurolanden. Het fonds had het tijdelijke vangnet EFSF (Europees Financieel Stabiliteits Faciliteit) per 1 juli moeten vervangen. Karlsruhe stak daar echter een stokje voor door 2 maanden de tijd te nemen om zich te buigen over klachten dat deelname aan het fonds in strijd zou zijn met de Duitse grondwet.

Het EFSF heeft een maximale leencapaciteit van 440 miljard euro. Inmiddels werd daaruit voor circa 300 miljard euro aan leningen toegezegd aan Griekenland, Spanje, Ierland en Portugal. De leencapaciteit van het ESM is 500 miljard euro.

Lees verder op nuzakelijk.nl
Geplaatst op: vrijdag 14 september 2012

'High Frequency Trading zou moeten worden verboden'

Het simpelweg verbieden werkt beter dan reguleren, zegt Nowotny. Dat geldt ook voor andere financiële innovaties, aldus de centrale bankier. Nowotny noemde echter geen voorbeelden. Volgens Nowotny betekent wel reguleren dat die regels omzeild gaan worden.

De ECB heeft zelf geen macht om dergelijke zaken te verbieden. Dat is aan de lokale gedragstoezichthouders. Gevraagd om een reactie zegt de Autoriteit Financiële Markten (AFM) dat het standpunt van de toezichthouder niet is gewijzigd.

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: donderdag 13 september 2012

De waarheid over Europa in 72 seconden

De Brit Daniel Hannan is een conservatief Europarlementslid en verspreidt zijn eurosceptische en libertarische ideeën al jaren via korte speeches in het parlement. Sommige van zijn video’s zijn miljoenen keren bekeken en andere zijn opmerkelijk en controversieel voor een Tory-politicus.

Één van de vaste thema’s in zijn talloze speeches is dat van de pertinente onwaarheden waarmee de eurocratie ons tracht te overtuigen om steeds meer macht te centraliseren in Brussel. Zijn speech van 12 september – zoals altijd ongeveer een minuut lang – is gericht aan Manuel Barroso.

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: donderdag 13 september 2012

Infographic: Waardeloze dollar

De eens zo machtige dollar verliest steeds meer van zijn pluimen. De daling van de koopkracht van de dollar is al decennia in verval. De dollar verloor 94 % van zijn waarde de laatste 75 jaar waarvan 81 % na het beëindigen van de goudstandaard en 35 % in de laatste 10 jaar.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: donderdag 13 september 2012

Bernanke moet minstens $ 850 miljard op tafel leggen

Zerohedge maakte de berekening dat de draagkracht van Draghi’s OMT momenteel rond de € 250 miljard ligt. En net als voor de aankondiging van QE 1 en QE 2 maakt de markt een rally mee ten voordele van de euro.

Zerohedge maakte de berekening dat de draagkracht van Draghi’s OMT momenteel rond de € 250 miljard ligt. En net als voor de aankondiging van QE 1 en QE 2 maakt de markt een rally mee ten voordele van de euro.

Een EUR/USD van 1,2850 impliceert een verhouding van 1,11 tussen de balansen van de FED en de ECB. De FED zal zonder OMT mee te tellen alvast een QE 3 moeten aankondigen voor $ 580 miljard om de dollar voldoende te verzwakken. Om gelijke tred te houden indien Draghi zijn OMT bazooka boven haalt, zal Bernanke minstens voor $ 850 miljard nieuwe dollars moeten drukken.

Nu dat over de oceaan het woord ‘ongelimiteerd’ ook is gevallen, is de race om de zwakste munt in een stroomversnelling gekomen. Goldbugs lachen in hun vuistje.

Lees verder op Beurs.com
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs