Nieuws / Artikelen met het woord

58133 artikelen gevonden. Artikel 42321 tot 42325
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 8 augustus 2012

VIDEO: Goudproducenten op koopjesjacht

Voor de vaste lezers van Slim Beleggen komt het amper als een verrassing: steeds meer goudproducenten moeten op overnamepad om hun reserves aan te vullen.

Oftewel, de majors zoals Barrick Gold of AngloGold Ashanti gaan op koopjesjacht volgens Bloomberg News. In een videobijdrage zet men de belangrijkste redenen nog eens op een rij.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 8 augustus 2012

Weinig beweging op Wall Street

De effectenbeurzen in New York kwamen woensdag nauwelijks in beweging. Na 3 winstbeurten op rij, keken beleggers de kat uit de boom. De handelsvolumes lagen relatief laag.

De Dow-Jonesindex noteerde ruim een half uur voor het slot 0,1 procent hoger op 13.184 punten. De brede S&P 500 steeg eveneens 0,1 procent tot 1403 punten en technologiebeurs Nasdaq verloor 0,1 procent tot 3014 punten.

Beleggers wachten onder meer op een reeks aan Chinese macrocijfers, die donderdag naar buiten worden gebracht.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: woensdag 8 augustus 2012

De werkloosheid in Europa in kaart gebracht

Dat de werkloosheid sterk verschilt tussen Europese landen is bekend, maar ook tussen verschillende gebieden in een land kunnen soms grote verschillen zitten. De Zweed Henrik 'Flute' maakte een kaartje van de Europese werkloosheid naar regio en plaatste dat op zijn eigen weblog. Hij gebruikte data van Eurostat van de situatie zoals die was in 2011

[...]

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: woensdag 8 augustus 2012

Van desinflatie naar deflatie?

Zonder kwantitatieve verruiming van de Federal Reserve, de ECB, maar ook van de Bank of England, de Bank of Japan en de centrale bank van China, zou de wereld in een deflatoire scenario terecht zijn gekomen. Door het verschaffen van liquiditeiten, in vorm van bailouts aan banken en landen, kredietversoepelingen en het verlagen van de rentetarieven, werd een crash á la de jaren '30 van de vorige eeuw voorkomen. Het is echter de vraag of de verschillende interventies ook op lange termijn effect zullen hebben. Momenteel zien we dat er al weer sprake is van desinflatie in sommige landen. Desinflatie betekent letterlijk een daling van de inflatie. Deflatie daarentegen is de daling van het prijspeil, ofwel de waardestijging van het geld.

[...]

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 8 augustus 2012

Banken verplaatsen hun geld van de ECB naar,... de ECB

Vorige maand verlaagde de Europese centrale bank haar rentevoet van 1 naar 0,75 %. Daarnaast werd de rente op de depositofaciliteit verlaagd naar 0 %. Dit wil zeggen dat de banken geen intrest meer ontvangen over hun overnight-deposito’s bij de ECB. Daarop daalde de stortingen voor de depositofaciliteiten drastisch.

Maar de banken hebben hun geld binnen de ECB gelaten. Ze hebben het alleen verhuisd van de depositofaciliteiten (waar men slecht 1 dag de fondsen kan laten staan) naar de rekening courant van de ECB. De rekening courant biedt ook geen rente maar de banken kunnen hun geld daar laten staan zonder het dagelijks te moeten terugbrengen.