EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
26
kliks
Bron: Edelmetaal-info.nl
23
kliks
Bron: Edelmetaal-info.nl
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 42321 tot 42325 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: maandag 24 september 2012

Duitse bunds sluiten hoger

Duitse bunds zijn maandag hoger gesloten, vooral vanwege hernieuwde zorgen om Griekenland en zwakke economische data uit Duitsland.

Duitse bunds zijn maandag hoger gesloten, vooral vanwege hernieuwde zorgen om Griekenland en zwakke economische data uit Duitsland.

De Duitse Ifo-index toonde aan dat het ondernemersvertrouwen voor de vijfde maand op rij is afgenomen, waarmee de zorgen toenamen dat de grootste economie van de eurozone in een recessie zal belanden.

Lees verder op RT[z]
Geplaatst op: maandag 24 september 2012

QE8 - Japans Leraren Pensioenfonds: All-In

"We have decided to focus on return... we need a certain level of return no matter how the market condition is" is how the general manager of Japan's Teachers' Mutual Aid pension fund justifies their plan to push JPY100bn (of their JPY600bn) into riskier assets from J-REITs to hedge funds. As Bloomberg notes, the firm is adopting a new strategy designed to counter a decline in the value of traditional equity and bond asset classes. Notably, following last week's Illinois pension-fund target return markdown, the Japanese fund targets only 3-5% thanks to QE8 and two decades of repression and stumble through. Even achieving these targets means throwing out the 'risk' side of the equation as they push into foreign bonds (cue next European sovereign bond rumor) and chase momentum in Tokyo real estate (TSEREIT up 19% YTD). Haven't we seen this picture before - and it didn't end well?

Lees verder op zerohedge.com
Geplaatst op: maandag 24 september 2012

Goud behoudt waarde - brood net zo duur als 2.600 jaar geleden

Gepensioneerde oud-centrale bankiers weten het het beste. Volgens Alan Greenspan is goud niets anders dan valuta, en wordt de vraag ernaar gedreven door de vlucht uit een fiat geld systeem. Deze rol van goud als veilige haven is nogal ondergesneeuwd  in een tijd van flitskapitaal waarin geld wordt verdiend door de verkoop van complexe producten waarvan zelfs de banken niet kunnen aangeven wat ze waard zijn en welke risico’s ze inhouden voor de houder.

De vlucht naar goud is echter een vlucht naar waarde-behoud, een concept dat millennia terug gaat. Tijdens het bewind van koning Nebucadnezar van Babelonië, 600 jaar voor Christus, kon men ongeveer 350 broden kopen voor een ons goud. Afhankelijk van de bakker kost een brood nu ca. 3,20 EUR, en voor een ons goud ter waarde van 1.300 EUR heb je net iets minder dan 400 broden, vergelijkbaar met de prijs 2.600 jaar geleden. Dit noemen we waarde-behoud.

Lees verder op CD Fund.com
Geplaatst op: maandag 24 september 2012

Dit is de reden waarom de analisten op Wall Street GOUD niet begrijpen

Financiële analisten hebben nog altijd veel moeite om goud te begrijpen. Zij snappen niet waarom de prijs van het gele edelmetaal blijft stijgen.

Financiële analisten hebben nog altijd veel moeite om goud te begrijpen. Zij snappen niet waarom de prijs van het gele edelmetaal blijft stijgen.

We kwamen op een typisch voorbeeld uit waarin perfect wordt aangetoond waarom analisten goud niet begrijpen. Zo werd aan Wall Street senior Don Hays van Hays Advisory gevraagd naar de recente prijssprong van goud.

Hays geeft aan dat de prijs van goud resulteert uit de angst onder beleggers. Hij noemt het een ‘fear trade’. Hays heeft niet steeds niet door dat goud geen angstindicator is, maar een monetaire barometer!

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: maandag 24 september 2012

IMF verwacht verlaging groeiprognoses

Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) verlaagt volgende maand waarschijnlijk de groeiprognoses voor de wereldwijde economie.

Lees verder op nu.nl
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs