Nieuws / Artikelen met het woord

57606 artikelen gevonden. Artikel 42321 tot 42325
Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 25 juli 2012

Wall Street opent met winst

De Amerikaanse beurzen zijn woensdag overwegend hoger geopend. Beter dan verwachte resultaten van toonaangevende bedrijven als Boeing en Caterpillar zorgden voor optimisme. Teleurstellende kwartaalcijfers van iPhonemaker Apple wogen daarentegen op technologiebeurs Nasdaq.

De Dow-Jonesindex noteerde enige minuten na de openingsbel 0,8 procent hoger op 12.714 punten en de brede S&P 500 steeg 0,3 procent tot 1342 punten. Technologiebeurs Nasdaq noteerde vlak op 2863 punten.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 25 juli 2012

Beurzen houden winst vast

De Europese beurzen wisten woensdagmiddag de winsten vast te houden. Sterke resultaten van Amerikaanse zwaargewichten Boeing en Caterpillar wogen op tegen teleurstellende cijfers van iPhonemaker Apple. In Amsterdam vielen de resultaten van Wolters Kluwer in goede aarde.

De AEX-index in Amsterdam noteerde in de middaghandel 0,8 procent hoger op 314,18 punten. De MidKap-index won 0,7 procent tot 489,88 punten. De beurzen in Frankfurt en Parijs klommen 0,6 procent. Londen bleef achter met een plus van 0,2 procent, mede door het bericht dat de Britse economie in het tweede kwartaal sterker is gekrompen dan verwacht.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 25 juli 2012

Enkel de media nemen de adviezen van de kredietbeoordelaars nog 'au sérieux'

Kredietbeoordelaar Moody’s gaf eerder deze week Duitsland, Luxemburg en Nederland  - drie van de vier resterende Triple-A-landen in de eurozone -  een negatief vooruitzicht mee. Reden? De onzekerheid over de verdere ontwikkeling van de eurocrisis en de ernstige gevolgen van een eventueel vertrek van Griekenland uit de eurozone.

Georges Ugeux, de enige Belg die ooit een topfunctie bij de New York Stock Exchange bekleedde, zou er op zijn weblog in de Franse krant Le Monde om lachen, moest het niet om te wenen zijn:

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 25 juli 2012

Goud "kust" 1600 dollar per ounce!

Nadat we hier al weken, ja zelfs maanden, verkondigen dat er geen andere uitweg bestaat voor de huidige financiële problemen dan de monetaire stimulans door de centrale banken, blijkt dit gegeven nu ook door te dringen tot de brede markt.

Beleggers begrijpen stilaan dat er geen andere opties meer resteren om uit de financiële ‘catch 22′ te geraken dan het printen van geld. Zelfs de leidinggevende personen bij de Fed laten er geen misverstand meer over verstaan: een volgende ronde QE staat nu in de sterren geschreven!

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 25 juli 2012

'Wall Street begint hoger'

In New York zullen de beurzen woensdag naar verwachting overwegend hoger beginnen. Beter dan verwachte resultaten van toonaangevende bedrijven als Boeing en Caterpillar zorgen voor optimisme. Teleurstellende kwartaalcijfers van iPhone-maker Apple wegen daarentegen op de technologiebeurs Nasdaq.

Dinsdag na de slotbel bleek dat Apple in het derde kwartaal van zijn gebroken boekjaar minder iPhones heeft verkocht dan verwacht. De resultaten van het Amerikaanse technologiebedrijf stelden beleggers en analisten dan ook teleur. Het aandeel zakt ruim 4 procent in de voorbeurshandel.