Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 42326 tot 42330
Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 26 juli 2012

Bankdeposito's Europese periferie dalen verder in juni

Consumenten en bedrijven hebben ook in juni hun geld weggehaald bij Spaanse en Griekse banken vanwege een verslechtering van de eurozonecrisis. Ook in Ierland daalde het aantal bank deposito's, blijkt donderdag uit data van de Europese Centrale Bank (ECB). In eurozone-kernlanden Duitsland en Frankrijk steeg het aantal deposito's juist naar recordhoogten.

In Griekenland daalde het aantal bankstortingen in juni op maandbasis met 4,1%, of EUR6,7 miljard naar EUR156,2 miljard. Dit was het laagste niveau sinds oktober 2005. In mei daalde de deposito's al met 5,3%.

Bron: ad.nl
Geplaatst: donderdag 26 juli 2012

Hoe Griekenland 11,5 miljard in twee jaar wil gaan besparen

Griekenland presenteert vandaag een pakket aan bezuinigingsmaatregelen dat de komende 2 jaar 11,5 miljard euro moet opleveren. Dat meldden Griekse media. Onder anderen gepensioneerden gaan inleveren, aldus de plannen waarmee Athene het land weer op koers denkt te brengen.

Griekenland presenteert de plannen donderdag aan de waarnemers van het Internationaal Monetair Fonds (IMF), de Europese Centrale Bank (ECB) en de Europese Unie (EU), de zogenoemde trojka.

Bron: nuzakelijk.nl
Geplaatst: donderdag 26 juli 2012

Winstval Spaanse bank Santander

De Spaanse bank Santander heeft de winst in het tweede kwartaal met 92,8 procent zien dalen. De grootste bank in de eurozone wijt de winstval aan verplichte voorzieningen die het moest nemen in opdracht van de Spaanse toezichthoudende instanties.

De nettowinst kwam uit op 100 miljoen euro, maakte de bank donderdag bekend. Santander zei dat het een bedrag van 6,5 miljard euro moest reserveren voor potentiële financiële risico's. Daarnaast moest de bank een voorziening nemen van 2,78 miljard euro voor tegenvallers in de vastgoedbranche.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 26 juli 2012

Italië leent duurder

De Italiaanse overheid heeft woensdag 2,5 miljard euro opgehaald met de veiling van 2-jarige staatsleningen. De rente die daarbij moest worden geboden, liep op tot het hoogste niveau van de afgelopen 8 maanden.

Met 4,86 procent kwam het rendement op de obligaties iets hoger uit dan bij de vorige vergelijkbare veiling (4,71 procent). De rente is echter aanzienlijk lager dan de piek van 7,8 procent die in november werd bereikt. Op dat moment bereikte de paniek op de markten over de financiële toekomst van Italië zijn voorlopige hoogtepunt.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 26 juli 2012

Duitse bunds hoger in de ochtendhandel

Duitse bunds noteren donderdagochtend hoger, waarbij de aandacht niet, zoals in de voorgaande dagen, ligt op de vrees dat Duitsland een fase van economische zwakte nadert, vanwege zijn groeiende verantwoordelijkheden gerelateerd aan de schuldencrisis in de Europese Monetaire Unie (EMU).

Donderdag bleek op macro-economisch vlak uit de indicator van onderzoeksgroep GfK, die een vooruitblik geeft voor het Duitse consumentenvertrouwen, dat het Duitse consumentenvertrouwen in augustus licht zal toenemen. Voor de derde maand op rij nam het vertrouwen meer toe dan vooraf werd verwacht door analisten.