Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 42336 tot 42340
Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 17 juli 2012

Wall Street in de min na tegenvallend cijfer

De beurzen op Wall Street stonden maandag, na een week van flinke winsten, licht in de min na een tegenvallend cijfer over de detailhandelsverkopen in juni. Financiƫle fondsen gaven de handel enige steun.

Ruim een half uur voor het slot van de handel noteerde de Dow-Jonesindex 0,2 procent lager op 12.746 punten. De S&P 500-index daalde 0,1 procent tot 1354 punten en de Nasdaq leverde 0,3 procent in tot 2901 punten.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 17 juli 2012

'ECB kan toezichtstaak snel op zich nemen'

De Europese Centrale Bank kan indien nodig heel snel de taak van toezichthouder op de Europese bankensector op zich nemen. Dat zegt de president van de Franse centrale bank Christian Noyer in de Duitse krant Handelsblatt die dinsdag uitkomt.

,,Alles wat we nodig hebben is een plan om toezicht op de banken te houden. Als het plan vandaag klaar is, kan het morgen worden uitgevoerd'', aldus Noyer, die ook in het bestuur van de ECB zit.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 17 juli 2012

CORRECT:Duitse bunds sluiten hoger

Duitse bunds zijn maandag hoger gesloten, vanwege voortdurende zorgen over de wereldwijde economie.

De prijs voor 'veilig' staatspapier kreeg dientengevolge maandag een steun in de rug, waarbij Italiaanse en Spaanse obligaties onder druk stonden.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: maandag 16 juli 2012

Crises: Politici zijn het meest verantwoordelijk

Ja het klinkt hard dat wat de crises betreft niet de bankiers boven aan de lijst staan van probleem-verantwoordelijken maar de politici. Ik zal het proberen uit te leggen.

Spanje
Afgelopen zaterdag stond er in Trouw een artikel van Henk Bruning waarin deze opriep om toch vooral aan de gewone Spanjaard te denken als we het over degenen hebben waar de problemen het hardst aankomen. Bruning schetste een ontluisterend beeld van het werkelijke probleem in het Spaanse, namelijk een enorm gebrek aan innovatie en ontwikkeling. Hoewel Spanje letterlijk en figuurlijk enorm rijk is aan mogelijkheden en geld, laatstgenoemde met name in het zwarte circuit, maakt het hele politieke stelsel van politieke vriendjes, vriendendiensten,  hobby’s van politici, het principe van de ene hand wast de andere, het land als een schildpad in de warme zon.

[...]

Bron: Fininfo-be.com
Geplaatst: maandag 16 juli 2012

Sociaal bloedbad dreigt in Frankrijk

Peugeot schokte de Franse arbeidsmarkt door 7.000 ontslagen aan te kondigen en om een productiefaciliteit te sluiten. Vermoedelijk is dit een reactie op de plannen van Frans President Hollande om ontslag moeilijk tot onmogelijk te maken. Er dreigt dus een bloedbad in Frankrijk.

[...]