Nieuws / Artikelen met het woord

57603 artikelen gevonden. Artikel 42336 tot 42340
Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 25 juli 2012

AEX begint met kleine winst

In Amsterdam is de beurs woensdag met een kleine winst begonnen. De andere Europese beurzen lieten bij opening lichte verliezen zien. Tegenvallende resultaten van iPhone-maker Apple en sombere berichten over Griekenland zetten het sentiment onder druk.

De AEX-index in Amsterdam noteerde kort na opening 0,1 procent hoger op 312,07 punten. De MidKap-index daalde 0,1 procent tot 486,18 punten. De beurzen in Londen, Parijs en Frankfurt verloren tussen 0,1 en 0,3 procent.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 25 juli 2012

Optimisme op de beurs

In Amsterdam is de beurs met een kleine winst begonnen. ArcelorMittal en WoltersKluwer winnen ruim 3%. Wessanen keldert meer dan 6%.

De andere Europese beurzen lieten bij opening lichte verliezen zien. Tegenvallende resultaten van iPhone-maker Apple en sombere berichten over Griekenland zetten het sentiment onder druk.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 25 juli 2012

Enkel de snelle val van de euro kan Spanje nog redden

Het uiteenvallen van de eurozone wordt nu openlijk besproken. De situatie in Spanje en Griekenland is dramatisch en zelfs Duitsland komt onder druk omdat de Bundesbankzo veel geld heeft uitstaan in de landen van de periferie. De inactiviteit van de Europese leiders is opnieuw de rode draad door deze crisis, maar het lijkt er op dat de financiële markten nu zelf voor een oplossing zullen zorgen, schrijft Martin Feldstein, professor aan de universiteit van Harvard in de Financial Times.

Een doorgezette koersdaling van de euro  zou de sleutel tot de redding van de eenheidsmunt kunnen zijn. De euro is het voorbije jaar 15% van zijn waarde kwijtgespeeld tegenover de dollar. Mocht de munt nog eens 15% dalen dan bereiken beide munten pariteit, maar noteert de euro nog steeds 20% boven zijn historisch laagterecord van 84 eurocent per dollar.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 25 juli 2012

Nikkei sluit opnieuw lager

De beurs in Tokio is woensdag opnieuw lager gesloten. Berichten dat Griekenland zijn schulden niet kan afbetalen en een nieuwe schuldsanering nodig heeft drukten de stemming. Tegenvallende resultaten van iPhone-maker Apple zorgden daarnaast voor forse verliezen onder de technologiebedrijven. De Nikkei eindigde 1,4 procent lager op 8365,90 punten.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 25 juli 2012

IMF voorspelt opleving groei China

De economische groei in China zal in de tweede helft van het jaar wat opleven en uitkomen op circa 8 procent op jaarbasis. Dat constateerde het Internationaal Monetair Fonds (IMF) woensdag.

Desondanks is een groei van 8 procent flink lager dan de afgelopen jaren. Zo groeide de op een na grootste economie van de wereld in 2011 met 9,2 procent en in 2010 met 10,4 procent. In 2013 zal de Chinese economie met 8,5 procent aandikken, zo denkt het IMF.