Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 42346 tot 42350
Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 16 juli 2012

'Beste pensioenstelsel ter wereld' onder druk

Het Nederlandse pensioenstelsel geldt al jaren als het beste ter wereld. Onze combinatie van AOW en aanvullend pensioen staat te boek als bijzonder degelijk. Maar het is de vraag hoelang die reputatie nog overeind blijft. Niet alleen gaat de AOW-leeftijd volgend jaar voor het eerst sinds de invoering van de oudedagsvoorziening omhoog, waarschijnlijk moeten dan ook meer dan 100 pensioenfondsen hun uitkering verlagen, sommige 7 procent of meer. Deze week worden nieuwe cijfers over de situatie bij de fondsen bekend.

De pensioenen staan onder druk doordat de bevolking steeds ouder wordt. Op je 65e stoppen met werken wordt daardoor te kostbaar. De pensioenfondsen hebben daarnaast nog andere problemen. Hun geld is belegd in onder meer vastgoed, staatsobligaties en aandelen. Door de financiële crisis leveren die bezittingen veel minder rendement op dan eerder geraamd. Ook de lage rentestand speelt de fondsen parten. Want die speelt een belangrijke rol bij de berekening van hun financiële situatie op langere termijn.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 16 juli 2012

Kwart meer bedrijven failliet

Het aantal bedrijven en instellingen dat in de eerste helft van dit jaar failliet is gegaan, is met een kwart toegenomen tot 3760.

 ''Uitzonderlijk veel'', meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) maandag.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 16 juli 2012

AEX opent licht lager

De beurs opent iets in de min. Grootste verliezer is PostNL, waarvan de overname door UPS wordt onderzocht.

De Europese aandelenmarkten openden maandag licht lager. Beleggers zijn in afwachting van de rapportage van tweedekwartaalcijfers, die in de loop van de week pas echt op gang komt. Daarnaast wachten ze op een toespraak van de Amerikaanse centralebankpresident Bernanke, dinsdag en woensdag, over de staat van de Amerikaanse economie.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 16 juli 2012

Enorm gasproject Australië stap dichterbij

De realisatie van een enorm gasproject aan de Australische westkust is een stap dichterbij gekomen. Maandag gaf een toezichthouder op het gebied van milieuzaken onder strikte voorwaarden toestemming voor het zogeheten Browse LNG-project.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 16 juli 2012

AMSTERDAM VANDAAG: AEX opent vlak

De AEX opent maandag naar verwachting vlak, waarbij beleggers vooral benieuwd zijn naar de resultaten van bedrijven die deze week bekend zullen worden gemaakt.

"We zullen naar verwachting een vlakke opening gaan zien," zegt Rob Koenders van Harmony Vermogensbeheer. "Er is weinig nieuws momenteel en deze week ligt de aandacht vooral op het cijferseizoen dat weer is losgebarsten. Iedereen heeft lage verwachten daarvoor, dus het kan alleen maar meevallen."