Nieuws / Artikelen met het woord

57287 artikelen gevonden. Artikel 4236 tot 4240
Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 5 oktober 2016

'Veel banken blijven ook zwak als rente weer stijgt'

Veel Europese banken hebben zulke grote problemen dat verder economisch herstel en een hogere rente niet genoeg zijn om hun winstgevendheid te herstellen.

De financiële positie van banken is de afgelopen tijd verder onder druk komen te staan door de lage rente, stelt het Internationaal Monetair Fonds (IMF) in zijn woensdag gepubliceerde Global Financial Stability Report.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 5 oktober 2016

Bill Gross: ‘Bitcoin kan de doodsteek worden voor centrale banken’

‘Naast goud zullen nieuwe technologieën zoals Bitcoin en Blockchain aantrekkelijker worden voor beleggers naarmate de centrale bank hun beleid verder zetten. Nulrente en negatieve rentevoeten bedreigen het kapitalisme.’, zegt miljardair en co-Bond King Bill Gross….

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 5 oktober 2016

Is de wederopstanding van de oligarchen nabij?

De Russische overheid heeft dringend geld nodig. De olieprijs blijft historisch laag, de gigantische reserves raken uitgeput en zowat alle private pensioenfondsen werden genationaliseerd.

Daarom dringt de tijd om enkele kroonjuwelen (althans gedeeltelijk) te privatiseren. Dat verhaal kon u de afgelopen maanden hier bij beurs.com volgen.

Er werd lang geslabakt en ondertussen werden belangrijke privatiseringen al op de lange baan geschoven omwille van onenigheid tussen overheid en consultancy bedrijven over de voorgestelde verkoopprijs van de aandelen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 5 oktober 2016

Beleggers dumpen goud! Is er iets ernstigs op komst?

Het was nog eens een klein bloedbad op de goud- en zilvermarkt. Beleggers dumpten edelmetalen alsof het de pest was. De goudprijs zakte door de barrière van $1.300 waardoor de verliezen verder opliepen. Goudmijnaandelen stonden op een gegeven moment zelfs 10% en meer lager. Toch lijkt deze dump gefabriceerd, net als in 2008.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 5 oktober 2016

ECB overweegt steunbeleid geleidelijk af te bouwen

De Europese Centrale Bank (ECB) overweegt om zijn opkoopprogramma voor obligaties geleidelijk af te bouwen.

De ECB koopt op dit moment voor 80 miljard euro per maand aan obligaties op. Dat zou kunnen worden verminderd in stappen van 10 miljard euro per maand, zeggen ingewijden tegen persbureau Bloomberg.

De centrale bank heeft toegezegd om tot maart 2017 te blijven opkopen, daarna zou de periode weer kunnen worden verlengd.