Nieuws / Artikelen met het woord

57648 artikelen gevonden. Artikel 4236 tot 4240
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 1 november 2016

Europese inflatie op hoogste niveau in 2 jaar tijd

De meeste mensen onder ons weten wel dat de Europese centrale bank zich de nodige zorgen maakt over de lage inflatie waar Europa onder gebukt gaat. Als reactie op deze structureel lage inflatie heeft de ECB alle zeilen bijgezet om prijsverhogingen te stimuleren. Onder andere de renteverlagingen en de stimuleringsmaatregelen zouden hier voor moeten gaan zorgen.

Ondanks alle zware munitie die Mario Draghi de afgelopen jaren heeft ingezet, blijft het gewenste effect vooralsnog uit. Het inflatiedoel van 2% ligt nog ver van ons verwijderd en de Europese consumenten lijken, ondanks de lage rente, niet substantieel meer te gaan besteden. Toch is er recent positief nieuws over de Europese inflatie verschenen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 1 november 2016

OPEC-deal over vermindering olieproductie dreigt te mislukken

De lage olieprijzen forceren heel wat, vooral bij de olieproducerende landen vermits zij hun inkomsten op de export van olie drastisch hebben zien dalen. Als gevolg wordt er gezocht naar een oplossing om de prijzen terug te doen stabiliseren aan de hand van het terugschroeven van de olieproductie, maar daarin slagen de OPEC-landen voorlopig niet.

De samenwerking tussen de OPEC-landen om de olieproductie in te perken, werd enkele maanden geleden aangekondigd maar voorlopig is er nog altijd geen definitief akkoord gesloten tussen de deelnemende olieproducenten.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 1 november 2016

Thomson Reuters ontslaat tweeduizend werknemers

Bij informatie- en mediaconcern Thomson Reuters verdwijnen tweeduizend banen. Dat maakt het moederbedrijf van persbureau Reuters dinsdag bekend

Om herstructurering van het concern te stroomlijnen neemt Thomson Reuters in het vierde kwartaal een buitengewone last van 200 tot 250 miljoen dollar.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: dinsdag 1 november 2016

Lieve Japannertjes

De cijfers van Eurostat over de economische groei in de eurozone, die op 1,6 procent op jaarbasis staat, zijn volgens BNR's macro-econoom Kees de Kort natte krantenwerk.

Dit is nog maar de eerste indicatie van de groei over een kwartaal geleden. Ten opzichte daarvan is de groei met maar 0,3 procent gestegen. Het niveau van 1,6 is er al een tijdje, en het ziet ernaar uit dat dat ook nog wel even zo blijft. Het is allemaal niet geweldig, maar het is ook niet slecht.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 1 november 2016

10 signalen dat jij voorbestemd bent om miljonair te worden

Miljonair worden lijkt voor velen een onmogelijke droom. Maar zo dachten veel miljonairs er in het begin ook over. Miljonair worden komt veel vaker voor dan je denkt, maar je hebt wel de juiste mentaliteit nodig om er te geraken, zegt self-made miljonair John Rampton.

Rampton observeerde tientallen miljonairs en het viel hem op dat er bepaalde signalen zijn die aantonen dat je voorbestemd kan zijn om miljonair te worden.