EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
69
kliks
38
kliks
Bron: SlimBeleggen.net
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 4236 tot 4240
Geplaatst op: donderdag 22 december 2016

UBS: Het is tijd om de Amerikaanse dollar te shorten

Het is een eeuwenoud fenomeen op de beurzen: wanneer iedereen hetzelfde verwacht, gebeurt het tegenovergestelde. Op dit moment verwacht iedereen dat de Amerikaanse dollar zal blijven stijgen, … iedereen behalve Adrian Zuercher van UBS. Hij denkt dat de stijging van de dollar zo goed als voorbij is.

De Amerikaanse dollar steeg sterk na de overwinning van Donald Trump. De US Dollar Index tikte eerder deze week 103,65 aan, het hoogste niveau sinds 2002. (blauwe lijn onderste grafiek) Volgens Zuercher is de dollar overgewaardeerd en negeert de markt signalen waardoor de dollar eerder zal dalen dan stijgen.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: donderdag 22 december 2016

Koersupdate: 1 Bitcoin is nu meer dan 800 Euro waard

Op bitcoinspot.nl houden we al sinds 2011 de Bitcoin koers voor je in de gaten en vannacht hadden we weer een historisch momentje. De koers ging vannacht weer door de 800 euro, de eerste keer sinds november 2013. Deze keer even geen achtergronden of voorspellingen. Voor de nieuwkomers onder ons: Lees zeker het artikel "De Bitcoin kruipt waar gewoon geld niet gaan kan" wat recent verscheen op ftm.nl. Op naar de 900? we gaan het weer meemaken.

Lees verder op BitcoinSpot.nl
Geplaatst op: donderdag 22 december 2016

Troïka van Rusland, Iran en Turkije vormt de nieuwe wereldorde

In Moskou heeft een troïka bestaande uit Rusland, Turkije en Iran zich woensdag voorgesteld als ‘de meest efficiënte combinatie’ om een einde te maken aan het Syrische conflict. Het was de Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergei Lavrov (foto) die tijdens een persconferentie ‘de verklaring van Moskou’ voorlas en zei dat ‘de meest efficiënte combinatie degene is die u hier voor u ziet.’

Het gaat om niet meer of niet minder dan om een totale ommekeer in de recente wereldgeschiedenis. Voor het eerst sinds het einde van de Tweede Wereldoorlog worden zowel de Verenigde Staten als de (leden van de) Europese Unie totaal buitenspel gezet.

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: donderdag 22 december 2016

Trump gaat de poel van verderf dan toch niet droogleggen

‘Drain the swamp’. Het was – naast ‘Lock her up’ en ‘Build the Wall’- een van de favoriete spreekkoren die telkens opnieuw kon worden gehoord op de verkiezingsmeetings van Donald Trump. De New Yorkse vastgoedtycoon zou niet enkel Hillary Clinton laten opsluiten en een muur bouwen aan de zuidelijke grens met Mexico; hij zou ook ‘de [bureaucratische] poel van verderf die Washington was geworden’ gaan droogleggen.

Tot zover de campagnetaal, want Newt Gingrich, een van Trumps naaste adviseurs en een life long Washington insider, heeft in een interview met de openbare omroep NPR gezegd dat ‘Drain the Swamp’ definitief uit Trumps campagnebeloftes mag worden geschrapt. Trump zou hem hebben gezegd dat ‘het een leuke zin was, maar dat ie er niet mee doorgaat.’

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: donderdag 22 december 2016

Sharia-compliant goud transacties goed voor goud?

Financiële experts op het gebied van de islamitische wetgeving (sharia) hebben eindelijk regels voor goudtransacties ontwikkeld. Dit opent de weg naar veel actievere goud- en zilverhandel door islamitische instellingen, en kan op de lange termijn van aanzienlijke invloed zijn op de fysieke vraag naar de metalen.

Hoewel goud in de islamitische wereld zeer in trek is in de vorm van sieraden, heeft het een verwaarloosbare rol in de financiële sector als gevolg van onzekerheid over wat religieus toelaatbaar is. De nieuwe normen, die ook van toepassing zijn op zilver, helpen om dit te veranderen.

Lees verder op CD Fund.com

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs