Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 42351 tot 42355
Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 1 augustus 2012

Geithner wil actie tegen hoge rentes

Volgens Geithner moeten de eurolanden zorgen voor lagere rentes op staatsleningen van ,,landen die hervormen en die ervoor zorgen dat het banksysteem de economie van de noodzakelijke kredieten voorziet''. De afgelopen maanden zijn de rentekosten van Spanje en Italië sterk gestegen door de zorgen over de financiële toekomst van die landen. Die hoge rentes dreigen deze landen af te sluiten van de financiële markten.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 1 augustus 2012

De centrale bankiers zijn vanaf nu aan zet met hun monetaire magie

Twee dagen, twee uiterst belangrijke ontmoetingen van centrale bankiers. Eerst is het de beurt aan de FED, die vanavond moet beslissen of ze de economie een extra duwtje in de rug geeft. Waar iedereen op een volgende versie van QE rekent, zou de FED kunnen verrassen met een Funding for Lending Scheme Europese stijl.

De Britse centrale bank heeft een gelijkaardig programma afgewerkt, de U.S. kunnen dit voorbeeld volgen wanneer Ben Bernanke beslist dat de economie in de vorm van bankkredieten nodig heeft. Het plan werkt heel eenvoudig: de centrale bank leent overheidsobligaties op korte termijn aan de banken, die deze obligaties als onderpand gebruiken om aan een spotprijs bij de fed geld te ontlenen. Dat geld kan in kredieten omgezet worden.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 1 augustus 2012

Spaans begrotingstekort groeit nu kapitaalvlucht versnelt

De centrale overheid van Spanje heeft een verslechtering van zijn financien gerapporteerd en worstelt met het opleggen van begrotingsdiscipline bij zijn regionale overheden, terwijl data aantonen dat er sprake is van een kapitaalvlucht uit de op drie na grootste economie van de eurozone.

De centrale overheid in Madrid meldde dinsdag dat het begrotingstekort van het land in het eerste halfjaar van 2012 is uitgekomen op 4,04% van het bruto binnenlands product (bbp), in vergelijking tot 2,6% van het bbp in dezelfde periode een jaar eerder. De overheidsuitgaven liepen met 19% op, wat voornamelijk het resultaat is van versnelde uitbetalingen aan noodlijdende regio's en het sociale zekerheidsstelsel van het land, meldde de minister van begroting Marta Fernandez Curras in een toelichting op de cijfers.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 1 augustus 2012

Nederland doet goede zaken met alle EU-landen

Nederland zit bij alle lidstaten van de Europese Unie in de top 15 van belangrijke handelspartners.

Voor Duitsland is Nederland de belangrijkste partner om handel mee te drijven. Voor België is ons land de tweede handelspartner en bij de Britten staan we op de derde plaats.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 1 augustus 2012

Krimp industrie eurozone houdt aan

De industrie in de eurozone is in juli voor de elfde maand op rij gekrompen. Dat maakte marktonderzoeker Markit woensdag bekend.

De PMI-inkoopmanagersindex voor de industrie in het eurogebied kwam uit op 44, tegen 45,1 een maand eerder. Dat is de laagste stand in meer dan 3 jaar. Economen rekenden in doorsnee op een stand van 44,1. Een niveau van 50 of meer duidt op groei, daaronder op krimp.