Nieuws / Artikelen met het woord

57321 artikelen gevonden. Artikel 42351 tot 42355
Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 17 juli 2012

Duitse bunds lager in de ochtendhandel

Duitse bunds noteren dinsdag in de ochtendhandel lager, terwijl beleggers economische cijfers uit Duitsland en Groot-Brittannie en veilingresultaten van Spanje en Griekenland verwerken.

Omstreeks 11.30 uur noteert de Duitse bundfuture van september 24 basispunten lager op 144,80. De Duitse bundfuture is een standaardtermijncontract op een mandje van de tien meest recente tienjarige staatsleningen in Duitsland.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 17 juli 2012

Spanje stuk goedkoper uit met korte leningen

Spanje hoefde beleggers dinsdag aanzienlijk minder rente te bieden op kortlopende staatsleningen dan bij de vorige uitgifte. Het animo voor de langstlopende lening daalde echter.

Spanje haalde in totaal 3,56 miljard euro op. Daarvan kwam 2,599 miljard binnen op een 12-maandse lening. De rente hierop bedroeg gemiddeld 3,981 procent in vergelijking met 5,074 procent bij de vorige emissie.

Bron: Aandelen.com
Geplaatst: dinsdag 17 juli 2012

Hoe beleggen in Griekenland

Een aantal lezers hebben mij gevraagd hoe ze kunnen investeren in Griekenland.

De makkelijkste manier is via de ETF met ticker “GREK”. De volledige benaming is Global X FTSE Greece 20 ETF.

Meer info over de ETF vind je hier (isin ook hier beschikbaar)

Ik moet er wel bijzeggen dat ik persoonlijk nog geen euro in Griekenland geïnvesteerd heb. Voorlopig ben ik niet meer dan een aandachtig toeschouwer.

Ik ben ook wat individuele aandelen aan het bekijken en heb een aantal interessante zaken gevonden.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 17 juli 2012

Pensioeningreep 'vertraagd' 500.000 AOW'ers

De verhoging van de AOW-leeftijd heeft invloed op het aantal gepensioneerden in ons land. De komende jaren wordt de aanwas met ongeveer ruim een half miljoen ouderen vertraagd.

Dat blijkt uit berekeningen van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 17 juli 2012

Voedselprijzen kunnen inflatie aanwakkeren

Enkele maanden geleden leek het er nog op dat Amerika een recordoogst zou boeken voor maïs. Amerika is ’s werelds grootste producent voor maïs. Maar een hittegolf sinds half juni zet de recordoogst op de helling en heeft de prijzen voor maïs al met 30 % in de hoogte gestuurd. Door deze prijsstijging zijn de prijzen voor andere gewassen als sojabonen en tarwe mee gestegen.

De maïsvoorraden staan wereldwijd gevaarlijk laag volgens Morgan Stanley. Ook de voorraden van sojabonen zijn aan de lage kant door de grote vraag uit de groeilanden. De groeilanden hebben hun landbouwsector sterk ontwikkeld en hebben veel sojabonen en maïs nodig voor hun veebedrijven.