Nieuws / Artikelen met het woord

57280 artikelen gevonden. Artikel 42356 tot 42360
Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 16 juli 2012

Waarom lezen we in de traditionele media zo weinig over IJsland?

Waarom lezen we zo weinig over de heropstanding van IJsland, vraag iReport – de citizen journalism website van CNN – zich af, want dat land kan dienen alseen voorbeeld van echte democratie voor de VS en de eurozone.

Een chronologisch overzicht van de aanpak van de crisis in IJsland:

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 16 juli 2012

Minister Italie: schuld kan 20% omlaag

De nieuwe Italiaanse minister van economische zaken stelt dat een verkoop van publieke bezittingen voldoende kan opbrengen om de staatsschuld van het land in vijf jaar met 20% terug te dringen, meldt dagblad Corriere della Sera.

De beste manier om uit de hoge schuldenlast te komen, zegt Vittorio Grilli in zijn eerste interview als minister van economische zaken, is door jaarlijks voor 15- a 20 miljard euro aan overheidsbezit te verkopen, evenveel als 1% van het bruto binnenlands product (bbp) van het Zuid-Europese land.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 16 juli 2012

De macht van de rating agencies

Onder het motto ‘we kunnen het niet laten’, willen we u tijdens onze zomervakantie toch voorzien van de opmerkelijkste zaken die bij ons de revue passeren.

Of anders gesteld, we gaan onze Slim Beleggen blog rustig ‘opwarmen’ in de komende weken.

Zo zagen we in de afgelopen dagen opnieuw een opmerkelijke reportage van Tegenlicht, het informatieprogramma van de Nederlandse omroep VPRO.

Met de klinkende titel ‘De macht van de rating agencies’ wordt de doorslaggevende rol van de kredietbeoordelaars blootgelegd door de programmamakers.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 16 juli 2012

'Beste pensioenstelsel ter wereld' onder druk

Het Nederlandse pensioenstelsel geldt al jaren als het beste ter wereld. Onze combinatie van AOW en aanvullend pensioen staat te boek als bijzonder degelijk. Maar het is de vraag hoelang die reputatie nog overeind blijft. Niet alleen gaat de AOW-leeftijd volgend jaar voor het eerst sinds de invoering van de oudedagsvoorziening omhoog, waarschijnlijk moeten dan ook meer dan 100 pensioenfondsen hun uitkering verlagen, sommige 7 procent of meer. Deze week worden nieuwe cijfers over de situatie bij de fondsen bekend.

De pensioenen staan onder druk doordat de bevolking steeds ouder wordt. Op je 65e stoppen met werken wordt daardoor te kostbaar. De pensioenfondsen hebben daarnaast nog andere problemen. Hun geld is belegd in onder meer vastgoed, staatsobligaties en aandelen. Door de financiële crisis leveren die bezittingen veel minder rendement op dan eerder geraamd. Ook de lage rentestand speelt de fondsen parten. Want die speelt een belangrijke rol bij de berekening van hun financiële situatie op langere termijn.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 16 juli 2012

Kwart meer bedrijven failliet

Het aantal bedrijven en instellingen dat in de eerste helft van dit jaar failliet is gegaan, is met een kwart toegenomen tot 3760.

 ''Uitzonderlijk veel'', meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) maandag.