EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
39
kliks
Bron: Edelmetaal-info.nl
36
kliks
36
kliks
32
kliks
Bron: Edelmetaal-info.nl
28
kliks
24
kliks
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 42361 tot 42365 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: zondag 9 september 2012

Duitsers demonstreren tegen ESM

Honderden Duitsers hebben zaterdag bij het Duitse Constitutionele Hof in Karlsruhe geprotesteerd tegen het Europese permanente noodfonds ESM. De demonstranten riepen het hof op het ESM te verwerpen. Woensdag maakt het hof zijn besluit over het ESM bekend.

De demonstranten zijn van mening dat het ESM de soevereiniteit van Duitsland aantast en de Duitse grondwet schendt. Ook zijn ze tegen verdere betalingen voor zwakke eurolanden. Vrijdag werd nog bekend dat een meerderheid van de Duitsers tegen het ESM is. Er zijn meerdere klachten tegen het ESM ingediend, in de hoop dat het hof die honoreert en daarmee voorkomt dat de Duitse president het ESM kan ratificeren.

Lees verder op RT[z]
Geplaatst op: zondag 9 september 2012

IMF vierkant achter ECB

Dat meldde IMF-directeur Christine Lagarde zondag, schrijft persbureau Reuters. Lagarde staat klaar om de Europese Centrale Bank (ECB) bij te staan in het ontwerp van het plan en bij de uitvoering er van.

“Wij hebben de indruk dat de europartners nu precies weten wat hen te doen staat. Het IMF staat klaar om te helpen”, aldus Lagarde bij de APEC-bijeenkomst in de Russische havenplaats Vladivostok. de APEC is een economisch samenwerkingsverband van Aziatische landen en landen die aan de grote oceaan grenzen.

Lees verder op nuzakelijk.nl
Geplaatst op: zondag 9 september 2012

Groei Chinese industrie zwakt verder af

De Chinese industrie heeft in augustus de traagste productiegroei laten zien in 39 maanden, onder druk van een krimpende orderontvangst en een zwakkere export naar Europa en de Verenigde Staten. Dat blijkt uit cijfers van het Chinese Nationale Bureau voor de Statistiek die zondag uitkwamen.

De productie in de omvangrijke Chinese industrie groeide met 8,9 procent op jaarbasis, de traagste groei sinds mei 2009. Economen rekenden gemiddeld op een toename van 9,1 procent. De Chinese economie is al enige tijd duidelijk aan het afkoelen. In het tweede kwartaal groeide de op een na grootste economie ter wereld met 7,6 procent, het traagste tempo in 3 jaar. Dat was het zesde kwartaal op rij met een afnemende groei.

Lees verder op RT[z]
Geplaatst op: zondag 9 september 2012

Voedselprijzen stijgen door het extreme weer

Nieuw onderzoek wijst uit dat het effect van klimaatverandering op huidige en toekomstige voedselprijzen tot nu toe steeds te beperkt is onderzocht. Er werd vooral gekeken naar de geleidelijke wijzigingen in het klimaat- zoals stijgende temperaturen en veranderende regenpatronen en het effect daarvan op voedsel en voedselprijzen. Gevolgen van extreem weer zoals overstromingen en droogte komen daar nog bovenop en hebben ook een stevige invloed op de voedselprijzen.

Oxfam Novibs onderzoek richt zich op het volledige effect van klimaatverandering op voedselprijzen door geleidelijke klimaatwijziging en door extreem weer tot 2030.

Lees verder op natuurlijkerleven.nl
Geplaatst op: zondag 9 september 2012

Video: Star Trek economie

Wat als in de verre toekomst geld niet meer bestaat? Deze suggestie is minder vreemd dan het lijkt. Alles wijst erop dat er een tijdperk van overvloed aanbreekt, zo overvloedig zelfs dat materiële behoeften niet meer relevant zijn omdat het lachwekkend weinig hulpbronnen kost om ze te bevredigen.

Wat als in de verre toekomst geld niet meer bestaat? Deze suggestie is minder vreemd dan het lijkt. Alles wijst erop dat er een tijdperk van overvloed aanbreekt, zo overvloedig zelfs dat materiële behoeften niet meer relevant zijn omdat het lachwekkend weinig hulpbronnen kost om ze te bevredigen.

In deze clip uit een aflevering van Star Trek:The Next Generation legt Enterprise-kapitein Jean Luc Picard aan een eeuwenlang ingevroren rijkaard uit hoe de economie in de 24e eeuw werkt. De man komt voor een onaangename verrassing te staan.

Ongeveer te vergelijken dus met hoe een vorst uit de achttiende eeuw zou reageren als hij wakker zou worden in het West-Europa van de eenentwintigste eeuw. Op het eerste gezicht verongelijkt. Daarna zou hij waarschijnlijk blij zijn dat hij van een aantal soms dodelijke infecties werd afgeholpen en ‘s winters niet hoefde te kleumen.

Lees verder op visionair.nl
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs