EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 42361 tot 42365 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: maandag 24 september 2012

ECB tijdelijk werkloos op het obligatiefront

De Europese Centrale Bank maakte vandaag bekend dat ze voor de 27ste week op rij nul overheidsobligaties heeft gekocht.

De Europese Centrale Bank maakte vandaag bekend dat ze voor de 27ste week op rij nul overheidsobligaties heeft gekocht.

Dat was algemeen verwacht. Frankfurt zit immers zo'n beetje in between jobs. Voorzitter Mario Draghi (foto) voerde begin deze maand het Securities Markets Program (SMP) af omdat het niet slaagde in zijn opzet.

Dat had veel te maken met het feit dat het SMP per definitie beperkt was in zowel tijd als omvang. De afgelopen twee jaar kocht de ECB in salvo's een maximum van 220 miljard euro obligaties in van probleemlanden. Zo drukte ze tijdelijk de rente van die landen.

Lees verder op tijd.be
Geplaatst op: maandag 24 september 2012

Valse goud gaat viraal in Manhatten

A few days ago, our report on the discovery of a single 10 oz Tungsten-filled gold bar in Manhattan's jewelry district promptly went viral, as it meant that a tungsten-based, gold-counterfeiting operation, previously isolated solely to the UK and Europe, had crossed the Atlantic. The good news was that the counterfeiting case was isolated to just one 10 oz bar. This morning, the NYPost reports that as had been expected, in the aftermath of the realization that the sanctity of the gold inventory on 47th Street just off Fifth Avenue has been polluted, and dealers promptly check the purity of their gold, at least ten more fake 10-ounce "gold bars" filled with Tungsten has been discovered.

The Post has learned as many as 10 fake gold bars — made up mostly of relatively worthless tungsten — were sold recently to unsuspecting dealers in Manhattan’s Midtown Diamond District.

The 10-oz. gold bars are hugely popular with Main Street investors, and it is not known how many of the fake gold bars were sold to dealers — or if any fake bars were purchased by the public.

Lees verder op zerohedge.com
Geplaatst op: maandag 24 september 2012

'Slagkracht ESM wordt verhoogd'

De landen van de eurozone willen de capaciteit van het noodfonds ESM drastisch verhogen. Het ESM zou voor noodgevallen 2 biljoen euro (2000 miljard euro) beschikbaar moeten hebben, zo schrijft het Duitse blad Der Spiegel op zondag. Dat is vier maal zoveel als het ESM op dit moment heeft. Op deze manier zouden ook grote landen als Spanje en Italie in noodgevallen kunnen worden ondersteund.

De meeste landen, waaronder Duitsland, zouden in ieder geval instemmen met de verhoging van het beschikbare geld. Dat zou pas gebeuren nadat het ESM binnenkort in werking is getreden. Wel zou de Duitse minister van Financien Wolfgang Schäuble willen dat het Duitse parlement zich achteraf uitspreekt over de maatregel.

Lees verder op RT[z]
Geplaatst op: maandag 24 september 2012

'Kapitaalinjectie': Spanje heeft meer dan honderd miljard extra nodig

Spaanse banken hebben een kapitaalinjectie van meer dan €100 miljard nodig.

Spaanse banken hebben een kapitaalinjectie van meer dan €100 miljard nodig.

Dat het bancaire stelsel van Reino de España overladen is met giftige leningen en geherstructureerd dient te worden, is geen nieuws. Eurobroeders hadden daarom eerder al een bailout toegezegd aan de banken van het Zuid-Europese land. Destijds werd echter geschat dat de bancos gezamenlijk maar 60 miljard euro nodig hadden uit Brussel.

Lees verder op ftm.nl
Geplaatst op: zondag 23 september 2012

Begin van een hete Griekse herfst

Op woensdag 26 september hebben de twee grote vakbonden van Griekenland, GSEE en ADEDY, opgeroepen tot een grote algemene staking tegen het besparingsbeleid dat de nieuwe regering Samaras voert. De openbare diensten werken niet, ferries blijven aan de kant en het land zal compleet worden lam gelegd.

Op woensdag 26 september hebben de twee grote vakbonden van Griekenland, GSEE en ADEDY, opgeroepen tot een grote algemene staking tegen het besparingsbeleid dat de nieuwe regering Samaras voert. De openbare diensten werken niet, ferries blijven aan de kant en het land zal compleet worden lam gelegd.

Er is veel om tegen te protesteren. Het verwoestende effect van de taksen en belastingen wordt nu pas duidelijk. 25 procent van de Grieken leeft onder de armoedegrens, bijna een kwart van de Grieken zit zonder werk, en meer dan 55 procent van de Griekse jongeren is werkloos en heeft geen enkel perspectief op een betere toekomst. En dat zijn slechts de officiële cijfers, want iemand die werkloos is en zich niet aanmeldt bij de OAED, de dienst voor werkgelegenheid, is niet eens in de statistieken opgenomen. Als het omgekeerd bekijkt, dan zie je dat ongeveer 35 procent van de Griekse actieve bevolking nog werk heeft. Dat is ontstellend weinig en te weinig om de economie weer op de poten te krijgen.

Lees verder op dewereldmorgen.be
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs