Nieuws / Artikelen met het woord

57606 artikelen gevonden. Artikel 42361 tot 42365
Bron: realiteitsblog.nl
Geplaatst: dinsdag 24 juli 2012

Euro naar $ 0,80?

Beleggers en investeerders verliezen steeds meer het vertrouwen in de Euro en wisselen de munt in tegen US Dollars, Australische dollars, Zwitserse Franken, Noorse Kronen, en wat al niet meer. Het gevolg is dat de Euro gestaag in waarde daalt. Inmiddels is de $1,21 geslecht en is maandag de $1,206 al geraakt (tik in: EUR/USD). Daarmee is de Euro op een zeer kritisch punt beland. De $1,20 is namelijk herhaaldelijk een kantelpunt geweest en daar ligt dan ook een steunpunt, maar….

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 24 juli 2012

Veel faillissementen in vastgoedsector

A Het aantal faillissementen in de vastgoedsector is in het eerste halfjaar met 14 procent gestegen ten opzichte van een jaar eerder, zo blijkt dinsdag uit openbare faillissementscijfers.

In totaal gingen in de eerste zes maanden van dit jaar 157 makelaars, vastgoedhandelaren en verhuurders op de fles.

Bron: persist.nl
Geplaatst: dinsdag 24 juli 2012

Europese aandelen in de zomeruitverkoop

De eurocrisis heeft er niet alleen voor gezorgd dat de rente in noord Europa historisch laag staat, het renteverschil tussen noord en zuid Europa historisch groot is en de euro flink terrein heeft prijsgegeven, maar ook dat er een waarderingsverschil is ontstaan tussen de Amerikaanse en Europese aandelen.Als we de aandelen van de Standard & Poors 500 index en die van continentaal Europa per begin 2010 op 100 zouden zetten, dan staat de Standard & Poors index nu op 118 en de Europese aandelen rond de 77. Met andere woorden, in tweeënhalf jaar tijd is het verschil 41% geworden ten opzichte van de beginstand.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 24 juli 2012

Wall Street begint vlak

De beurzen in New York zijn dinsdag vlak geopend. Na de koersverliezen van een dag eerder lijken de markten een adempauze in te lassen. Beleggers kijken daarnaast vooral uit naar de cijfers die iPhone-maker Apple dinsdag nabeurs bekendmaakt.

De Dow-Jonesindex noteerde kort na de openingsbel nagenoeg onveranderd op 12.716 punten. De brede S&P 500 zakte 0,1 procent tot 1350 punten, terwijl technologiebeurs Nasdaq 0,1 procent won tot 2892 punten.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 24 juli 2012

Rentes Europese landen lopen ver uiteen

Terwijl de rentes op de Spaanse en Italiaanse staatsobligaties alleen maar verder stijgen is er in Nederland juist het omgekeerde aan de hand: onze staat leent momenteel juist bijna gratis.

Koppen als 'Spaanse rente naar recordniveau' en 'Italië luidt noodklok over rentestijgingen' komen op NU.nl bijna dagelijks voorbij. Maar wat betekent dit precies?