Nieuws / Artikelen met het woord

58133 artikelen gevonden. Artikel 42361 tot 42365
Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 7 augustus 2012

Optimisme blijft overheersen op Wall Street

De Amerikaanse effectenbeurzen gingen dinsdag voor de derde handelsdag op rij omhoog. Beleggers rekenen nog altijd op spoedige maatregelen ter ondersteuning van de economie en de financiële markten door centrale banken wereldwijd.

De toonaangevende Dow-Jonesindex steeg in de middaghandel 0,5 procent tot 13.184,12 punten. De breder samengestelde S&P 500 ging 0,6 procent omhoog tot 1402,76 punten. Het is de eerste keer sinds 3 mei dat die graadmeter boven de 1400 punten staat. De technologie-index Nasdaq klom 1 procent tot 3018,93 punten.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 7 augustus 2012

Al meer dan 250 miljard euro aan kapitaal heeft de landsgrenzen van Spanje verlaten

De kapitaalvlucht uit Spanje zet zich onverdroten verder, zoals materie in een zwart gat verdwijnt. Spanjaarden die onheil vermoeden, vermijden de Spaanse banken als de pest en brengen hun geld in het buitenland onder. Dit proces lijkt zich nog te versnellen, wat doet vermoeden dat de twijfels over de Spaanse toekomst toenemen.

Blijkbaar verwachten de Spanjaarden dat “el todopoderoso Wolfgang Schaüble”, de supermachtige Duitse minister van Financiën, zoals El Pais hem omschreef, het land zonder veel blikken of blozen in de steek gaat laten. Spanje zal dezelfde keiharde maatregelen opgelegd krijgen als Griekenland.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 7 augustus 2012

Hier komt de "Gouden" QE!

We lazen een interessante thesis over goud en de centrale banken op de blog Alphaville van de FT. Alhoewel de blogger van dienst, Izabella Kaminska, niet twijfelt aan een uiteindelijke monetaire interventie door de Fed (via QE), lijken de consequenties steeds destructiever te werken op de Treasury markt van de VS.

Want in plaats dat beleggers aangezet moeten worden om de extra liquiditeiten te gaan investeren in risicogerelateerde activa, wordt de excessieve cash in Amerikaanse staatsobligaties belegt. Het gevolg kan leiden tot negatieve rentes, wat wel eens veel destructiever kan doorwerken dan deflatie op termijn.

Een studie uit 2012 van de St. Louis Fed wees erop dat de Fed tijdens de depressie van de jaren 30 met een vergelijkbaar probleem werd opgezadeld. De Fed zag zich ook genoodzaakt om het opkoopprogramma van korte termijn staatsobligaties – QE – een halt toe te roepen in 1933.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 7 augustus 2012

Freddie Mac: positieve trends huizenmarkt VS

De Amerikaanse hypotheekbank Freddie Mac heeft in het tweede kwartaal een nettowinst van 3 miljard dollar geboekt, en hoeft voor die periode geen beroep te doen op hulp van de overheid. Dat maakte het bedrijf dinsdag bekend.

De hypotheekbank boekte in het eerste kwartaal nog een winst van 577 miljoen dollar. De sterke verbetering is volgens Freddie Mac voornamelijk te danken aan ,,positieve trends'' op de Amerikaanse huizenmarkt. Het bedrijf heeft daardoor minder voorzieningen hoeven treffen voor kredietverliezen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 7 augustus 2012

NVM weerspreekt herstel huizenmarkt

Dat zegt Liesbeth Kramer van de NVM maandag in reactie op eerdere uitspraken van Delta Lloyd-bestuursvoorzitter Niek Hoek.

''Ik kan het niet precies voorspellen, maar ik denk dat we de komende periode nog een moeilijke huizenmarkt gaan zien, maar dat er herstel lonkt", zei Hoek vorige week na de presentatie van de jaarcijfers van de verzekeraar.

Kramer: "Onze researchafdeling beschikt over de meest actuele gegevens en daar kunnen we niet uit afleiden dat de markt binnenkort weer gaat aantrekken."