Nieuws / Artikelen met het woord

58164 artikelen gevonden. Artikel 42376 tot 42380
Bron: bangersisters.nl
Geplaatst: woensdag 8 augustus 2012

Pinnen; goed voor de banken, maar niet voor ons

Dat de banken het gebruik van contant geld willen ontmoedigen is duidelijk. Tegenwoordig zijn er vrijwel geen bankfilialen meer waar je nog cash wat bij de balie kunt opnemen. Sterker nog, je kunt er zelfs niet meer ‘zomaar’ terecht, om je eigen geld te brengen zodat het op je rekening gezet kan worden. Nee, tegenwoordig moet je betalen voor deze ‘service’. Bij sommige banken mag je dan een paar keer per jaar gratis contant geld op je eigen rekening storten, maar iets storten op de rekening van een ander kan alleen tegen betaling. Wie had dat gedacht, toen we jaren geleden allemaal een bankrekening móesten nemen, omdat het zoveel veiliger was dan het ontvangen van salaris in een loonzakje!

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 8 augustus 2012

Kantorenmarkt verder verslechterd

De Nederlandse kantorenmarkt is in de eerste helft van 2012 verder in de problemen gekomen. Meer dan 15% van de kantoren staat nu leeg, en is te koop of te huur.

Waar uit de door de NVM zelf verzamelde data blijkt dat het aanbod met bijna 7% steeg tot het nieuwe record aantal vierkante meters van 7,62 miljoen vierkante meter, is het aantal opgenomen vierkante meters in de eerste zes maanden op jaarbasis met 25% gedaald tot 386.000 meters. Door deze ontwikkeling staat momenteel 15,4% van de kantorenvoorraad te huur of te koop, tegen ongeveer 14,5% begin 2012, meldt de NVM.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 8 augustus 2012

Halfbakken maatregelen hebben vertrouwen in Europese leiders ondermijnd

Italië en Spanje willen dat Europa zo snel mogelijk iets doet om de rentes in beide landen te verlagen. Die rentes zijn zo hoog opgelopen dat geen van beide zich nog op een fatsoenlijke manier kan financieren. Maar volstaat het verlagen van de rentes om orde op zaken te stellen?

De kans is groot dat het naar omlaag duwen van de rentes niet zal volstaan. Zolang de groei van het bbp van Italië en Spanje onder de rentetarieven blijft die beide landen moeten betalen, zullen de problemen blijven. Bij de huidige stand van zaken kan de debt ratio elk jaar met 2 tot 3 % toenemen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 8 augustus 2012

Magere graanoogst in U.S. kan wereldwijde gevolgen hebben

Het U.S. Department of Agriculture zal naar verwacht nog deze week haar verwachtingen wat de maïsoogst betreft nogmaals verlagen. We rekenen op een verlaging met 15 %, want de gevolgen van de droogte zijn niet te overzien. De hele wereld volgt met een bang hart de bijstelling van de oogstverwachtingen.

Een slechte oogst van maïs, tarwe en sojabonen betekent slecht nieuws voor China en India, twee landen die hun uiterste best moeten doen om de inflatie in toom te houden. De inflatiestrijd kan uiteindelijk de werking van de centrale banken van deze landen verlagen. Of met andere woorden: de economie kan verder vertragen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 8 augustus 2012

'Leegstand kantoren bereikt nieuw record'

Het aanbod van leegstaande kantoorruimten is afgelopen halfjaar met bijna 7 procent toegenomen. Op dit moment staat een recordoppervlak van 7,62 miljoen vierkante meter te huur of te koop. Dat blijkt uit woensdag naar buiten gekomen cijfers van makelaarsvereniging NVM Business.