Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 42376 tot 42380
Bron: BeursDetective.nl
Geplaatst: zondag 15 juli 2012

Wil Fed geen QE vanwege Iran?

De Fed vertikt het al enige tijd om een nieuwe ronde met QE te starten. Terwijl de ECB, de BoE en andere centrale banken wel stimuleringsmaatregelen hebben aangekondigd blijft het bij de Fed doodstil. Wat is er aan de hand? Waarom wil de helikopter geen geld meer uitstrooien? Volg de clues en we kunnen deduceren wat de werkelijke reden achter deze beslissing van de Fed: “Iran”.

[...]

Bron: hln.be
Geplaatst: zondag 15 juli 2012

Btw-verhoging kost Spaans gezin jaarlijks 415 euro

De btw-verhoging, een van de besparingsmaatregelen die de Spaanse regering deze week heeft aangekondigd, zal een gezin jaarlijks 415 euro kosten. Zo berekende de consumentenorganisatie OCU.

De bezuinigingen lossen geen enkel probleem op en zullen ondergang van Spanje betekenen

De centrumrechtse regering van Mariano Rajoy besliste vorige woensdag om de btw te verhogen van 18 naar 21 procent. Het verlaagde btw-tarief stijgt van 8 naar 10 procent.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zondag 15 juli 2012

Irak boos op Turkije over Koerdische olie

De Iraakse overheid heeft Turkije zondag gewaarschuwd te stoppen met de import van ruwe olie vanuit het autonome Koerdische deel van Irak.

Volgens Bagdad zijn die olietransporten illegaal en brengen ze de relatie tussen beide landen in gevaar.

Sinds afgelopen week vervoeren de Koerden in het noorden van Irak per tankwagen ruwe olie naar Turkije in ruil voor verwerkte producten zoals diesel. De Iraakse overheid stelt echter dat Turkije daarmee oliesmokkel faciliteert.

Bron: RT[z]
Geplaatst: zondag 15 juli 2012

Focus op cijferregen Wall Street

De wereldwijde beurzen kijken komende week vooral met spanning naar Wall Street, waar het kwartaalcijferseizoen in alle hevigheid losbarst. Ook zal de president van het stelsel van Amerikaanse centrale banken, de Federal Reserve, verslag uitbrengen aan het Amerikaanse Congres. Mogelijk wordt daarin gehint op nieuwe steunmaatregelen.

Een groot aantal toonaangevende Amerikaanse bedrijven komt deze week met de resultaten over het tweede kwartaal naar buiten. Het gaat onder meer om marktleiders als softwareconcern Microsoft, chipfabrikant Intel,industriegigant General Electric, frisdrankconcern Coca-Cola en de producent van consumentenproducten Johnson & Johnson.

Bron: gewoon-nieuws.nl
Geplaatst: zondag 15 juli 2012

Waar bemoeit Gerrit Zalm zich mee?

Gerrit Zalm vindt dat alle huizenbezitters verplicht hun hypotheek moeten gaan aflossen. Doen zij dit niet dan verspelen zij hiermee het recht op de “hypotheek rente aftrek”. Had Gerrit dit geopperd toen hij nog Minister van Financiën was (1994-2002, 2003-2007) dan had hij recht van spreken gehad. Nu hij CEO is van de ABN-AMRO en als zodanig een “belanghebbende“, zou hij er beter aan doen om zijn grote mond te houden. Hij heeft inmiddels genoeg bewezen gezwicht te zijn voor het ‘grote geld’ en heeft als zodanig zijn aanzien bij het Nederlandse volk voorgoed verloren.