EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 42396 tot 42400 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: woensdag 12 september 2012

Spaanse inflatie naar 2,7 procent

De inflatie in Spanje is in augustus gestegen tot 2,7 procent op jaarbasis.

Het is de tweede maand op rij dat de inflatie in Spanje stijgt. Dat komt vooral door de hogere brandstofprijzen.

Lees verder op RT[z]
Geplaatst op: woensdag 12 september 2012

Wat is het ESM eigenlijk?

Niets staat nu de vervanging van het tijdelijke steunfonds EFSF door ESM in de weg. Wat is het ESM eigenlijk?

Niets staat nu de vervanging van het tijdelijke steunfonds EFSF door ESM in de weg. Wat is het ESM eigenlijk?

ESM staat voor Europees Stabiliteits Mechanisme en is een noodfonds voor in financiële moeilijkheden geraakte eurolanden. Het fonds had het tijdelijke vangnet EFSF (Europees Financieel Stabiliteits Faciliteit) per 1 juli moeten vervangen. Het hof in Karlsruhe stak daar echter een stokje voor door 2 maanden de tijd te nemen om zich te buigen over klachten dat deelname aan het fonds in strijd zou zijn met de Duitse grondwet.

Het EFSF heeft een maximale leencapaciteit van 440 miljard euro. Inmiddels werd daaruit voor circa 300 miljard euro aan leningen toegezegd aan Griekenland, Spanje, Ierland en Portugal.

Lees verder op RT[z]
Geplaatst op: woensdag 12 september 2012

Barroso wil nieuwe richting voor Europa

Meer Europa. In zijn jaarlijkse toespraak tot het Europees Parlement in Straatsburg pleitte commissievoorzitter José Manuel Barroso woensdag hiervoor. Hij sprak over een federatie van nationale staten, niet over één Europese superstaat.

Meer Europa. In zijn jaarlijkse toespraak tot het Europees Parlement in Straatsburg pleitte commissievoorzitter José Manuel Barroso woensdag hiervoor. Hij sprak over een federatie van nationale staten, niet over één Europese superstaat.

,,Europa heeft een nieuwe richting nodig, een nieuwe manier van denken'', aldus Barroso, die met name inzette op de verdere integratie van Europa. De problemen van Europa kunnen volgens de commissievoorzitter niet met nationale oplossingen aangepakt worden. Deze herfst nog zullen er voorstellen komen voor een versterkte economische en monetaire unie, beloofde Barroso.

Lees verder op RT[z]
Geplaatst op: woensdag 12 september 2012

Griekenland verhuurt onbewoonde eilanden

De Griekse staat heeft 40 onbewoonde eilanden uitgekozen die moeten worden verhuurd voor mogelijk periodes tot 50 jaar. Dat meldde de Griekse krant Kathimerini woensdag.

Volgens het bericht gaat het om ''goede terreinen, die dichtbij het vasteland liggen, over goede infrastructuur beschikken en geen gevaar vormen voor de nationale veiligheid''.

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: woensdag 12 september 2012

Het tijdperk van goedkope olie is voorbij

Ondanks de financiële crisis en de lage economische groei, noteert de prijs van olie dicht tegen zijn record. Het tijdperk van goedkope olie lijkt voorbij . Bovendien zijn er voldoende ingrediënten voor een hogere olieprijs in de nabije toekomst. We benadrukken al enkele jaren dat de prijs voor olie enkel omhoog kan, uitgezonderd van wat tussentijdse dips. Als we de meerjarige prijsevolutie van olie bekijken, is dat precies wat er gaande is: langere periodes van opwaartse bewegingen gevolgd door enkele stapjes terug. Zo bereikten we inmiddels weer de cruciale barrière voor Brent olie op 115 dollar per vat en wordt er weer bijna 100 dollar per vat Crude olie aangerekend. Beleggers hebben nog altijd moeite om het concept van hogere olieprijzen te vatten. De prijs van olie veerde fors op nadat de centrale bankiers zich roerden in de afgelopen dagen. Mario Draghi van de ECB kwam met een splinternieuwe bazooka op de proppen: OMT – Outright Monetary Transactions. Via de nieuwe tool kan de ECB in principe ongelimiteerd obligaties opkopen van de eurolanden die in financiële nood verkeren. Dit moet landen zoals Spanje of Italië uit de markt nemen. Op die manier worden de hoge en oplopende rentes tot bedaren gebracht.

Lees verder op evoltenergy.nl
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs