Nieuws / Artikelen met het woord

57630 artikelen gevonden. Artikel 42396 tot 42400
Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 24 juli 2012

Amerika staat voor een nieuwe recessie

Er is al herhaaldelijk geschreven dat Amerika voor een nieuwe recessie staat. Maar de economie bleef verbazen en groeide aan een rustig tempo. Onderstaande lijst van indicatoren wijzen er echter op dat het vermijden van een nieuwe recessie een huzarenstuk zou zijn.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 24 juli 2012

Eijffinger: Moody's vooral bezorgd om euro

De waarschuwing van kredietbeoordelaar Moody's aan Nederland, Duitsland en Luxemburg is vooral bedoeld om meer druk te zetten op het doorvoeren van structurele hervormingen in Europa, zegt hoogleraar financiƫle economie Sylvester Eijffinger van de Universiteit van Tilburg. ,,Dit is geen kredietverlaging, dus we hoeven nog niet te gaan praten over mogelijke hogere rentes voor de Nederlandse overheid."

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 24 juli 2012

Beurzen nemen adempauze

Beleggers op de Europese beurzen namen dinsdag een adempauze. Na 2 forse verliesdagen bleven de belangrijkste graadmeters rond de slotniveaus van een dag eerder schommelen. Een meevallend Chinees industriecijfer werd daarbij tenietgedaan door tegenvallende cijfers uit Europa.

,,Na de gigantische stappen achteruit blijft de markt nu even liggen. Iedereen wacht op wat er met Spanje gaat gebeuren. De beursvolumes zijn laag en niemand durft grote posities in te nemen. Ook bieden de bedrijfsresultaten geen steun aan de markt. Er heerst veel onrust op de rentemarkt, waar de Spaanse rente verder oploopt en ook de Italiaanse rente blijft stijgen'', aldus analist Tom Muller van Theodoor Gilissen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 24 juli 2012

Duitse bunds lager in de ochtendhandel

Duitse bunds noteren dinsdag lager in de ochtendhandel na de afwaardering van de outlook van de kredietstatus van Duitsland naar negatief van stabiel door Moody's. Het verlies wordt verder vergroot door een teleurstellend Duits inkoopmanagersindexcijfer.

Zowel de inkoopmanagersindex in de Duitse industrie als die in de dienstensector daalden in juli onverwacht, waarbij het samengestelde indexcijfer van 47,3 het laagste niveau betreft in meer dan drie jaar.

Bron: dekritischebelegger.nl
Geplaatst: dinsdag 24 juli 2012

Het werkelijke probleem van Spanje

Spanje staat in het brandpunt van de belangstelling. Het begint erop de lijken dat de redding van dit land en zijn bankenstelsel de werkelijke vuurdoop wordt voor de eurozone. Maar misschien leggen Europese beleidsbepalers van bijvoorbeeld de ECB wel de verkeerde accenten bij het smeden van de reddingsplannen. Volgens onderzoekers van Goldman Sachs wordt veel te weinig aandacht besteed aan de externe /buitenlandse verplichtingen van het land. Ten onrechte!