Nieuws / Artikelen met het woord

57265 artikelen gevonden. Artikel 42396 tot 42400
Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 13 juli 2012

Duitse bunds sluiten licht lager

Duitse bunds zijn vrijdag licht lager gesloten, waarbij Italie ondanks een afwaardering door kredietwaardigheidsbeoordelaar Moody's een goede vraag voor zijn 3-jarige obligatie wist te verkrijgen.

Moody's Investors Service verlaagde vrijdag de kredietrating van het Italiaanse staatspapier tot twee stappen boven de junkstatus. Bovendien waarschuwt de Amerikaanse kredietwaardigheidsbeoordelaar voor een verdere verlaging, waarbij het de uitdagingen onderstreept waarmee Italie en de gehele eurozone te maken hebben om aan de crisis te ontsnappen.

Bron: visionair.nl
Geplaatst: vrijdag 13 juli 2012

Geld wordt overschat

In feite is deze economische crisis vrij gemakkelijk op te lossen, als we geld buiten beschouwing laten, althans: het tot zijn reële betekenis terugbrengen. Wat is geld en vooral: wat is het niet?

In theorie is geld een universeel ruilmiddel. Dat wil zeggen, dat de waarde van alles – in theorie althans – in geld is uit te drukken. Met voldoende geld is alles te kopen. In de praktijk valt dat nogal tegen en werkt geld zelfs contraproductief. Je merkt dat bijvoorbeeld als geld voor sociale doeleinden wordt ingezet door de overheid of liefdadigheidsorganisaties. Vaak zijn de gelukkige ontvangers van de subsidie of de hulp dan slechter af dan zonder. We kunnen dus concluderen: met geld zijn geen immateriële goederen die te maken hebben  met de menselijke vrije wil te kopen. Zo is het met geld niet mogelijk om de liefde van iemand te kopen.

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 13 juli 2012

'Eurocrisis is in de fase van de krankzinnigheid beland'

Het draconische besparingsprogramma dat de Spaanse premier Mariano Rajoy heeft aangekondigd zal Spanje in de vernieling storten, schrijft Bart Sturtewagen in De Standaard:

‘Dat het begrotingstekort op die manier kan worden ingedijkt, is natuurlijk een illusie. Het tegenovergestelde zal het geval zijn. (...)  Het ziet er dus naar uit dat Madrid uit het ongerijmde wil bewijzen dat deze vorm van hardvochtige orthodoxie tot de afgrond leidt. En blijkbaar zal de beker tot de bodem moeten worden geledigd alvorens de volgende stap, weg van de waanzin, kan worden gezet.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 13 juli 2012

Dekkingsgraad pensioenfonds Vleesbranche 78%

De gepensioneerde slachters van pensioenfonds VLEP moeten de komende 2 jaar minimaal 25% snijden in hun pensioen. "De financiële situatie van het pensioenfonds is nog niet zoals die moet zijn", aldus het fonds.

Dekkingsgraad 78%

De dekkingsgraad van het bedrijfstakpensioenfonds voor Vlees, Vleeswaren, Gemaksvoeding en Pluimveevleespensioenfonds is in juni gezakt tot een onthutsende 78,2%. In vergelijking met eind mei (84,1%) is de dekkingsgraad 6 punten gedaald.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 13 juli 2012

Openingswinst voor Wall Street

De Amerikaanse beurzen zijn vrijdag met lichte winst geopend. Ook de beleggers op Wall Street leken, evenals die in Europa, enigszins opgelucht over het nieuws over de economische groei in China. Ook een meevallend cijfer over de producentenprijzen in de Verenigde Staten deed de stemming goed.

Kort na de opening noteerde de Dow-Jonesindex 0,3 procent hoger op 12.613 punten. De S&P 500-index stond ook 0,3 procent hoger op 1339 punten en de technologiebeurs Nasdaq kreeg er 0,4 procent bij tot 2877 punten.