Nieuws / Artikelen met het woord

57321 artikelen gevonden. Artikel 4241 tot 4245
Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 6 oktober 2016

Goudvoorraad DNB naar vliegbasis Soesterberg

De Nederlandsche Bank wil haar goudvoorraad verplaatsen naar vliegbasis Soesterberg bij Zeist. Naast het edelmetaal moet ook het beheer en de logistiek van de bankbiljetten en munten naar de vliegbasis verplaatst worden. In een persbericht schrijft DNB dat dit besluit uit veiligheidsoverweging genomen is. De aanwezigheid van het bankbiljettenbedrijf en de goudkluis vereist zeer hoge veiligheidsmaatregelen en dat blijkt lastig te combineren met de huidige locatie in het hartje van Amsterdam.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 6 oktober 2016

Goudprijs gedaald, kopen of verkopen?

Afgelopen dinsdag zakte de goudprijs vrij onverwacht met 3,3% tot onder de $1.300 per troy ounce, het laagste niveau in meer dan drie maanden tijd. Op het moment van de prijsdaling steeg de dollar op het hoogste niveau in twee weken tijd en waren verschillende beurzen in Azië gesloten.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 6 oktober 2016

Grote Duitse bedrijven praten over redding Deutsche Bank die 5 miljard euro nodig heeft

Duitse bedrijven praten achter de schermen over een reddingsplan voor Deutsche Bank. Dat schrijft de Duitse krant Handelsblatt.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 6 oktober 2016

Het rommelt in de bankensector

België heeft de laatste tijd te maken met een golf van ontslagen, na ING is het nu wellicht ook de beurt aan Crelan om personeel te laten afvloeien als reactie op de verhoogde druk van de Nationale Bank van België. De coöperatieve bank moet besparen op kosten en het rendement opkrikken.

Het gaat de Belgische bankensector niet bepaald voor de wind, na eerdere berichten dat allerlei diensten duurder worden gemaakt om de kosten te kunnen handhaven, komen er opeens verschillende saneringsdossier opdagen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 6 oktober 2016

Nog eens duizend banen weg bij Deutsche Bank

Deutsche Bank gaat nog eens duizend banen schrappen boven op de ontslagronde van drieduizend banen die eerder deze zomer is aangekondigd.