Nieuws / Artikelen met het woord

57853 artikelen gevonden. Artikel 4241 tot 4245
Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 14 november 2016

Waarde euro opnieuw flink omlaag

De waarde van de euro ten opzichte van de dollar ging maandagochtend opnieuw stevig omlaag. De Europese munt zakte daarbij naar de laagste koers sinds het begin van dit jaar.

De euro bereikte in de ochtendhandel een dieptepunt van 1,0752 dollar, tegen 1,0840 dollar bij het slot van de Europese aandelenbeurzen op vrijdag.

Bron: Edelmetaal-info.nl
Geplaatst: maandag 14 november 2016

TA Zilver Analyse Roy

Afgelopen week zorgde voor een zeer verrassend eind.

Na de terugval beneden het 50 d. MA aan het eind van vorige week moesten de stieren opnieuw aan de bak om het positieve momentum in leven te houden. Dat viel op maandag nog zwaar tegen omdat de beren in de flow zaten maar op dinsdag wisten de stieren de schouders eronder te zetten en het 50 d. MA te heroveren,al duurde dat niet erg lang aangezien de beren de koers toch weer naar beneden konden dirigeren.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 14 november 2016

'Tienduizenden banen financiële sector Londen op de tocht door Brexit'

Het Britse vertrek uit de Europese Unie zet tienduizenden banen in de financiële sector van Londen, de City, op de tocht. 

Alleen al het verlies van de rol bij de afhandeling van effectentransacties in euro's ('clearing') kan zo'n 83.000 banen kosten in de City, meldde de Britse zakenkrant Financial Times maandag op basis van onderzoek van consultancybureau EY.

Bron: Edelmetaal-info.nl
Geplaatst: maandag 14 november 2016

Vooruitblik op de week

Verkiezingen hebben consequenties en uiteindelijk was ik degene die won. – President Obama tegen Republikeins afgevaardigde Whip Eric Cantor, 2 januari 2009.

Studenten aan Amerikaanse topuniversiteiten reageerden teneergeslagen op de verkiezingsresultaten. “Betraande ogen, gebogen hoofden, uitroepen van ongeloof werden zichtbaar in de verkiezingen bekijkende samenkomsten op Yale campus,” bericht de Yale Daily News…. Maar op Harvard, vermeldt de Crimson: “Studenten die zich realiseerden dat Clinton niet zou winnen, begonnen aan hun huiswerk.” Tijden van wanhoop vragen om wanhoopsmaatregelen. – James Taranto, wsj.com, “Notable and Quotable,” 10 november 2016.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 14 november 2016

Onevenwichtige wereldbalans voorspelt einde van een tijdperk

De economie is onderdeel van iets dat groter is, namelijk de biosfeer. En die biosfeer is eindig. Vele problemen van vandaag zijn terug te voeren op dit harde feit. Eindeloze groei op een eindige planeet is biofysisch gewoonweg onmogelijk. De financiële crisis van 2008 werd – en wordt – niet goed begrepen. Want die had in de eerste plaats een fundamenteel energetische achtergrond.