Nieuws / Artikelen met het woord

58164 artikelen gevonden. Artikel 42401 tot 42405
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 7 augustus 2012

Italiaanse economie hapt naar adem

Alles rustig aan het Europees front vandaag! De investeerders zien de zaken door een rooskleurige bril en kopen aandelen dat het een lieve lust is. De EURO STOXX 50 lijkt hard op weg naar 2.500 punten, iets wat amper een week geleden nog een verre droom leek.

Maar misschien is het toch nog wat vroeg om al victorie te kraaien. Rond Spanje is het relatief kalm geworden, maar Italië kwam vandaag op een negatieve manier in het nieuws. De Italiaanse economie hapt naar adem en dat zadelt Eerste Minister Mario Monti met extra kopzorgen op.

Dat werd nog maar eens pijnlijk duidelijk met de publicatie van de nieuwste cijfers voor de industriële productie in Italië. De trend blijft maar dalen en begint stilaan te lijken op de crash van 2008. Maar de Italiaanse beslommeringen worden door de investeerders voorlopig met de mantel der liefde bedekt.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 7 augustus 2012

Facebook’s aandelencrash zorgt voor extra problemen

Het aandeel Facebook noteert enkele maanden na zijn IPO ongeveer 40 % lager dan de introductieprijs. De crash van het aandeel zorgt niet alleen voor misnoegde investeerders, het zorgt ook nog een voor bijkomende problemen. Zo komen er nog honderden miljoenen aandelen vrij na een Lock-up periode, moet het bedrijf nog $ 3 miljard belastingen betalen op de aandelencompensaties voor de werknemers en bieden de aandelen minder perspectief om de beste arbeidskrachten aan te trekken.

Facebook bracht bij de IPO 420 miljoen aandelen naar de markt, wat 15 % van het totaal is. Over de komende 4 maanden komen bijkomend 2 miljard aandelen vrij na een lock-up periode voor in totaal 70 % van alle aandelen. 13 november spant de kroon met 1,3 miljard aandelen of 49 % van het totaal.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 7 augustus 2012

We spannen de broeksriem aan: 'In plaats van op restaurant te gaan, eten we nu boterhammen'

Steeds meer Europeanen besparen op hun individuele consumptie. Ze doen hun boodschappen in goedkopere winkels, kopen minder grote items en zoeken koopjes op internet. De consumptie-uitgaven dalen, wat de recessie en werkloosheid nog verder uitdiept, aldus de Wall Street Journal.

Het consumentenvertrouwen in de eurozone daalde in juli tot het laagste niveau sinds 2009 en de Europese consumptie-uitgaven worden dit jaar 0,9% lager gaan dan in 2011 (in de VS zouden ze daarentegen met 1,9% stijgen).

Bron: trouw.nl
Geplaatst: dinsdag 7 augustus 2012

Bedrijven halen uit voorzorg geld uit Eurozone.

'Bedrijven halen geld weg uit Europa', schrijft de Oostenrijke krant Kurier. Nu het vertrouwen in de euro afneemt, zijn grote concerns bang dat de eurozone uiteenvalt. Zij brengen miljoenen euro's onder in de Verenigde Staten.

Zij brengen miljoenen euro's onder in de Verenigde Staten. Maandag kondigde de Nederlands-Britse oliemaatschappij Shell aan dat zij 15 miljard euro, het grootste deel van haar banktegoeden, naar de VS zal overhevelen. Anderen zullen volgen, schrijft het Oostenrijkse dagblad:  

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 7 augustus 2012

Kan Apple wat meer peper over de Dow Jones strooien?

Het zijn nog maar geruchten, maar rook duikt meestal toch op wanneer er ergens vuur is. Ergens in Q4 zou Apple van plan zijn om een notering in de Dow Jones Industrial Average aan te vragen. We zeggen wel ‘zou’, want bericht is bijlange na nog niet officieel.

Beide partijen kunnen gebaat zijn bij de opname van Apple in de Dow. De verhandelbaarheid van de aandelen Apple zou nog stijgen, het nu al populaire aandelen zou zich bij Dow Jones-beleggingsfondsen meteen in een grote populariteit mogen verheugen.