Nieuws / Artikelen met het woord

57630 artikelen gevonden. Artikel 42406 tot 42410
Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 24 juli 2012

Vijf vragen over kredietbeoordelaars

De Amerikaanse kredietbeoordelaar Moody's heeft de economische vooruitzichten voor Nederland, Duitsland en Luxemburg neerwaarts bijgesteld tot negatief. De verandering naar een negatieve 'outlook' betekent dat er een aanzienlijke kans is dat op termijn de rating wordt verlaagd. Kredietbeoordelaars, waarvan de Amerikaanse bedrijven Moody's, Standard & Poor's en Fitch de belangrijkste zijn, spelen een sleutelrol in het financiële systeem. Geen bedrijf kan geld lenen, spaargeld aantrekken of obligaties uitgeven zonder dat het een keurmerk van kredietwaardigheid (rating) heeft van een of meer van deze instellingen. Vijf vragen over het werk van deze financiële keurmeesters:

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 24 juli 2012

Opkomende economieën herstellen eind dit en begin volgend jaar al van wereldcrisis

De economische groei in de 25 grootste groeimarkten is sinds begin dit jaar fors afgenomen, maar volgens het gepubliceerde kwartaalrapport Rapid Growth Markets Forecast van Ernst & Young is dit slechts een tijdelijke vertraging. Met name de Aziatische groeimarkten beschikken over alle benodigde middelen om zowel hun begrotingsbeleid als hun monetair beleid te versoepelen, zodat de groei tegen het einde van het jaar alweer zal terugkeren.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 24 juli 2012

Voormalige topman Anglo Irish Bank opgepakt

Sean FitzPatrick, de voormalige topman van de genationaliseerde Ierse Bank Anglo Irish Bank, is dinsdag in de boeien geslagen door de politie op de luchthaven van Dublin.

Hij kwam naar verluidt terug van vakantie.

Zijn arrestatie heeft te maken met een grootscheeps fraudeonderzoek. Dat heeft een bron dicht bij het politieonderzoek gezegd.

Twee andere voormalige leidinggevenden van de bank werden maandag aangeklaagd voor hun rol in de jaren voor de ondergang van de bank tijdens de financiële crisis van 2008.

Bron: nos.nl
Geplaatst: dinsdag 24 juli 2012

Trojka 'met rode kaarten' naar Athene

Experts van de EU, het IMF en de Europese Centrale Bank (ECB) zijn in Griekenland begonnen aan een nieuwe onderzoeksmissie. De trojka zal waarschijnlijk tot 6 augustus in Griekenland blijven.

De trojka gaat na hoe het staat met de beloofde hervormingen van de Griekse economie om vast te stellen of het land in aanmerking blijft komen voor noodleningen.

Het oordeel van de trojka wordt niet voor eind augustus verwacht. Als dat oordeel negatief uitvalt, gaat de internationale geldkraan dicht. Griekenland kan dan niet meer aan zijn verplichtingen voldoen en zal de eurozone waarschijnlijk moeten verlaten.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 24 juli 2012

Economie eurozone krimpt verder

De economische activiteit in de eurozone neemt deze maand voor de zesde achtereenvolgende maand af. Dat blijkt uit cijfers die onderzoeksbureau Markit dinsdag presenteerde.