Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 42411 tot 42415
Bron: telegraaf.nl
Geplaatst: dinsdag 24 juli 2012

Eurocrisis uitgebarsten

De eurozone schuldencrisis woekert voort en trekt steeds diepere sporen in Europa. De middelen van het tijdelijke noodfonds EFSF zijn uitgeput terwijl het permanente noodfonds ESM met in de basis euro 500 miljard pas op zijn vroegst per 12 september operationeel kan zijn. Dit geld is nu al ruim tekort voor de tsunami aan schulden die er op ons afkomt.

Het wordt steeds duidelijker dat we in een tijdsvacuüm zijn terechtgekomen waarbij de markt vrij spel heeft. Beleggers worden in toenemende mate meer pessimistisch over het vermogen van de Europese leiders om de diepe schuldencrisis op te lossen. Er worden steeds meer terugtrekkende bewegingen gedaan terwijl de schuldencrisis steeds dieper raakt.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 24 juli 2012

AEX opent in de plus

In Amsterdam is de beurs dinsdag in de plus geopend. Ook de andere Europese beurzen lieten kleine winsten zien. De stemming werd gesteund door een lichte verbetering van de Chinese industriële activiteit.

Bron: dekritischebelegger.nl
Geplaatst: dinsdag 24 juli 2012

De rek is er (bijna) uit

Wij maken ditmaal voorafgaand aan ons gebruikelijke marktcommentaar eerst enkele opmerkingen over de gang van zaken van afgelopen vrijdag in de V.S. en vanochtend in Europa. De zorgen over de Grieken en in hun kielzog de Spanjaarden is weer op kookniveau aanbeland. De hervormingen in Griekenland gaan naar verluid niet snel genoeg, terwijl in Spanje weliswaar hard gewerkt wordt, maar de problemen door de nu snel stijgende rente de werkelijkheid dreigen in te halen. Wat de uitkomst hiervan uiteindelijk zal zijn, u mag het zeggen. Of Griekenland nog in de € blijft is naar onze inschatting niet eens meer relevant. Het bedrijfsleven heeft zijn vorderingen al afgeschreven en de exposure van Europa en de ECB is nog steeds behapbaar. Met name de ECB heeft haar blootstelling bovendien al enkele weken geleidelijk aan afgebouwd, door een deel van het risico bij de Griekse Centrale Bank te leggen. 

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 24 juli 2012

AMSTERDAM VANDAAG: AEX opent licht hoger

De AEX opent dinsdag naar verwachting licht hoger, waarbij beleggers mogelijk een pas op de plaats maken, in afwachting van de verdere ontwikkelingen omtrent de Europese schuldproblemen in het algemeen en Spanje en Griekenland in het bijzonder.

De AEX sloot maandag 2,1% lager op 312,93 punten. De Midkap zakte 4,2% naar 498,52 punten, vooral door een groot verlies voor Wereldhave van 13,4%, dat zijn topman ziet vertrekken en zijn resultaatverwachting neerwaarts bijstelde. De ASX verloor 3% op een slotstand van 366,31 punten.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 24 juli 2012

Japanse beurs eindigt lager

De beurs in Tokio is dinsdag licht lager gesloten. Beleggers bleven voorzichtig door de opnieuw opgelaaide zorgen over de schuldencrisis in de eurozone. Een licht herstel van de Chinese industriële activiteit bood echter enige ondersteuning. De Nikkei eindigde 0,2 procent lager op 8488,09 punten.

Uit cijfers van de Britse bank HSBC bleek dat de inkoopmanagersindex voor de Chinese industrie in juli licht is toegenomen tot 49,5, van 48,2 in juni. Dat is het sterkste niveau sinds februari 2012. Een cijfer onder de 50 duidt op een krimp van de industrie, terwijl een cijfer boven de 50 wijst op groei. Het verbeterde cijfer geeft volgens economen aan dat de steunmaatregelen van de Chinese overheid effect sorteren, maar dat nog meer ingrepen nodig zijn om de groei verder te stimuleren.