Nieuws / Artikelen met het woord

58126 artikelen gevonden. Artikel 42411 tot 42415
Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 6 augustus 2012

Beurzen VS beginnen week weer eens positief

Optimisme over de aanpak van de eurocrisis in Europa stuwde de Amerikaanse aandelenbeurzen maandag op tot de hoogte niveaus in 3 maanden tijd. In het laatste handelsuur liepen de winsten evenwel terug. Desondanks beleefde Wall Street de eerste positieve weekopening in meer dan 2 maanden tijd.

De toonaangevende Dow-Jonesindex eindigde 0,2 procent hoger op 13.117,51 punten. De breder samengestelde S&P 500 klom eveneens 0,2 procent tot 1394,23 punten, maar bleef daarmee wel onder de psychologisch belangrijke grens van 1400 punten. De technologie-index Nasdaq klom 0,7 procent tot 2989,91 punten.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 6 augustus 2012

BEWIJS: Aandelen worden interessanter

Het is een moeilijk om tegenwoordig nog positieve beleggers te vinden, want meer dan 10 jaren van een berenmarkt voor aandelen laat diepe psychologische wonden na.

Toch is het precies een langdurige bear market die aandelen steeds interessanter maken voor aandachtige beleggers. Dat blijkt nog maar eens uit onderstaande grafiek.

Terwijl aandelen sinds 2000 per saldo zijwaarts bewogen, zakte de waardering in termen van winst almaar verder weg. Of anders gesteld, de winsten van de beursgenoteerde ondernemingen stegen over dezelfde periode verder door.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 6 augustus 2012

IMF wil dat eurozone lasten Griekenland verlicht - bronnen

Het Internationaal Monetair Fonds (IMF), dat te maken krijgt met ontevredenheid onder zijn leden over de grote bedragen die het aan de eurozone heeft geleend, dringt er bij de regeringen van de eurozone op aan maatregelen te nemen ter verlichting van de last van Griekenland, melden ambtenaren die bekend zijn met het verloop van de voortgaande gesprekken.

De druk van het IMF is een antwoord op toenemende aanwijzingen dat de diepe Griekse recessie het land ver van koers heeft gebracht voor de eerder dit jaar gestelde doelen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 6 augustus 2012

Beurzen VS naar hoogste niveau in 3 maanden

Optimisme over de aanpak van de eurocrisis in Europa stuwde de Amerikaanse aandelenbeurzen maandag op tot de hoogte niveaus in 3 maanden tijd. Ook de redding van het door een computerstoring in moeilijkheden geraakte handelshuis Knight Capital door een groep investeerders zorgde voor opluchting.

De toonaangevende Dow-Jonesindex noteerde een dik halfuur voor de slotbel 0,5 procent hoger op 13.166,17 punten. De breder samengestelde S&P 500 klom eveneens 0,5 procent tot 1398,04 punten, en bleef daarmee net onder de psychologisch belangrijke grens van 1400 punten. De techhnologiegraadmeter Nasdaq steeg 1 procent tot 2997,03 punten.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 6 augustus 2012

China herstelt, Japan zakt verder weg

De wereldeconomie blijft verder verzwakken. Gelukkig is er een lichtpuntje met China waar de neerwaartse trend doorbroken lijkt. Als China herstelt, kan dit de wereldeconomie opnieuw ondersteunen.

In juli steeg de ondernemingsactiviteiten aan het snelste tempo in 9 maanden. Industriƫle productie steeg voor het eerst in 5 maanden, vooral gedreven door een sterke groei van de dienstensector. Het aantal nieuwe bedrijven bleef echter achter, net als de werkgelegenheid.

Dit impliceert dat de vertraging van de Chinese economie lijkt te stabiliseren, van een herstel is voorlopig nog geen sprake. Een sterk dalende inflatie kan de overheid de nodige ademruimte geven om hun monetair beleid aan te passen om de groei te ondersteunen.