Nieuws / Artikelen met het woord

57264 artikelen gevonden. Artikel 42411 tot 42415
Bron: belegger.nl
Geplaatst: vrijdag 13 juli 2012

SNS bank dreigt om te vallen!

SNS Reaal overweegt een verkoop van zijn pensioen- en verzekeringsactiviteiten. Een woordvoerder van de in het nauw gedreven bank en verzekeraar heeft dat vrijdag bevestigd tegen ANP-Reuters.

Eerder op de dag meldde SNS Reaal dat het zijn strategische opties tegen het licht houdt, zonder verder in detail te treden. Zo'n mededeling komt er doorgaans op neer dat een bedrijf nadenkt over de verkoop van onderdelen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 13 juli 2012

Japan zal ingrijpen bij versnelde waardestijging yen

Japan zal "doortastend handelen" wanneer de waarde van de yen te hard stijgt ten opzichte van de Amerikaanse dollar, zegt de Japanse minister van financien Jun Azumi vrijdag, waarmee hij zinspeelt op een mogelijke valuta-interventie indien de waarde van de munt het economisch herstel bedreigt.

"Excessieve volatiliteit in de valutamarkten, zoals een versnelde waardestijging van de yen, heeft nadelige effecten op de economische en financiele stabiliteit van Japan", zegt de minister tijdens een parlementsvergadering.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 13 juli 2012

Rabo: koersdoel SNS van 1,25 naar 0,50

Analsiten van Rabobank verlagen het koersdoel van SNS Reaal. Het advies gaat van kopen naar 'reduce'.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 13 juli 2012

Trojka: Griekse hervormingen schieten tekort

Een voorlopig rapport van de trojka van internationale kredietverstrekkers aan Griekenland ziet serieuze tekortkomingen in de pogingen van het land om belangrijke hervormingen te implementeren, bericht de Duitse krant Rheinische Post vrijdag op basis van anonieme overheidsbronnen.

Uit de bevindingen van de trojka, bestaande uit de Europese Commissie (EC), de Europese Centrale Bank (ECB) en het Internationaal Monetair Fonds (IMF), blijkt dat Griekenland er tot nu toe niet in is geslaagd te voldoen aan 210 van de 300 vereiste besparingen op de begroting.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 13 juli 2012

Italiaanse rente loopt op

De rente op Italiaanse staatsobligaties is vrijdagochtend opnieuw gestegen. Beleggers reageerden op de afwaardering van de Italiaanse schulden die kredietbeoordelaar Moody's eerder op de dag doorvoerde en wachten op een veiling van nieuwe Italiaanse leningen later op de dag.

Het rendement op 10-jarige Italiaanse staatsleningen steeg vrijdag van circa 5,8 naar 6 procent. Die stijging volgde op afwaardering van de Italiaanse kredietpositie door Moody's, van A3 naar Baa2. Moody's maakt zich grote zorgen over de staat van de Italiaanse economie.