Nieuws / Artikelen met het woord

57286 artikelen gevonden. Artikel 42441 tot 42445
Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 13 juli 2012

Beurs Tokio houdt de voeten net droog

De beurs in Tokio sloot vrijdag net op positief terrein. De andere beurzen in Aziƫ eindigden eveneens met winst nadat was gebleken dat de Chinese economie in het tweede kwartaal met een min of meer verwachte 7,6 procent was gegroeid.

De Nikkei-index sloot de dag af met 0,1 procent winst op 8724,12 punten. De Zuid-Koreaanse Kospi-index kreeg er 1,5 procent bij tot 1812,89 punten en de Australische All Ordinaries sloot 0,3 procent hoger op 4118,300 punten.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 13 juli 2012

'Liborboetes lopen op tot 22 miljard dollar'

Dat meldde de Britse zakenkrant Financial Times vrijdag op basis van schattingen van de bank Morgan Stanley.

Die schattingen gaan ervan uit dat na Barclays nog 11 andere banken worden beboet voor de misstanden bij het vaststellen van het internationaal veel gebruikte rentetarief Libor. Barclays kreeg daarvoor onlangs een boete van 456 miljoen dollar van Britse en Amerikaanse toezichthouders.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 13 juli 2012

'Hogere opening ondanks slecht nieuws'

Ondanks een hoop slecht nieuws, opent de Amsterdamse AEX-index vrijdag waarschijnlijk 1 tot 2 punten hoger. ,,We zijn technisch oververkocht in de Verenigde Staten. De hogere opening is een puur technisch herstel'', aldus handelaar Rob Koenders van Harmony Vermogensbeheer. ,,Maar ik moet nog zien wat er in de loop van de dag gaat gebeuren''

Verder heeft de markt volgens Koenders alleen maar negatieve berichten te verwerken. Zo viel de groei van de Chinese economie in het vierde kwartaal tegen en waardeerde kredietbeoordelaar Moody's Italiƫ met twee stappen af. Ook uit Griekenland kwam er slecht nieuws. Volgens de zogenoemde 'trojka' is de overgrote meerderheid van de hervormingsprojecten die eerder waren afgesproken niet van de grond gekomen.

Bron: youtube.com
Geplaatst: vrijdag 13 juli 2012

Nigel Farage: Bailouts EU lijkt een mega Ponzifraude

UKIP leader Nigel Farage is talking once again about the sad reality of Europe's inevitable demise.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 13 juli 2012

Groei Chinese industrie loopt verder terug

De Chinese economie is in het afgelopen kwartaal met 7,6 procent gegroeid ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Dat is het zwakste groeitempo in meer dan drie jaar.

Reeds de afgelopen weken rezen er zorgen over het groeitempo van China, nadat er minder uitbundige cijfers over de economie naar buiten waren gekomen. Zo bleek dinsdag dat de Chinese import in juni veel minder sterk was gegroeid dan economen hadden verwacht.