EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
51
kliks
Bron: Edelmetaal-info.nl
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 42456 tot 42460 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: woensdag 5 september 2012

Groei op basis van kredietverstrekking is definitief voorbij

De tijd van superreturns op de financiële markten is voorbij. Dat hebben de meeste beleggers al een tijdje door. Het ziet er bovendien niet naar uit dat die tijd snel gaat terugkeren. Bill Gross van Pacific Investment Management (PIMCO) ziet die tijd niet snel terugkeren.

De tijd van superreturns op de financiële markten is voorbij. Dat hebben de meeste beleggers al een tijdje door. Het ziet er bovendien niet naar uit dat die tijd snel gaat terugkeren. Bill Gross van Pacific Investment Management (PIMCO) ziet die tijd niet snel terugkeren.

Het probleem zijn de schulden die overal zijn opgebouwd. We bevinden ons nu in een periode van deleveraging en die kan nog verschillende jaren aanslepen. Wereldwijd heeft iedereen – overheden, particulieren, enzovoort – de consumptie op schulden gebaseerd. Die schulden moeten afbetaald worden, willen of niet. De tijd van groei op basis van kredietverstrekking is duidelijk definitief voorbij.

De conclusie moeten we volgens Bill Gross onder ogen durven zien: de tijd van returns met dubbele cijfers is eveneens achter de rug. De beleggers zullen met veel minder genoegen moeten nemen. Het kan nog lang duren alvorens de rentestand weer normaliseert.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: woensdag 5 september 2012

Wat is ‘Geld’ en wat is ‘welvaart’?

Heeft u zich ooit afgevraagd wat geld eigenlijk is? U merkt wel dat vele mensen een duidelijke mening hebben over wat geld is, maar wie heeft er gelijk? Zijn munten echt geld? Of is iets pas geld als de overheid verklaart dat het zo is? Of bepaalt de markt wat geld is? Is zilver ook geld? Of Amerikaanse staatsobligaties? Is ‘echt geld’ alleen de basis geldhoeveelheid? Of is het ook alle krediet, dat zijn waarde ontleent aan die basis geldhoeveelheid? Moet geld tastbaar zijn zoals een munt, of kan het ook een digitaal getal in de computer zijn?

Is geld alleen het ‘medium voor het uitwisselen van goederen’ en een meeteenheid, of is het ook een referentiepunt voor ‘waarde’? Moet een referentiepunt voor waarde ook dienen als medium voor het uitwisselen van goederen? Of juist niet? Is ons huidige geld ook geschikt als oppotmiddel, een middel om waarde (koopkracht) in op te sparen? En zo ja, voor hoe lang? Zoveel vragen, die bijna nooit worden gesteld en waarvan het antwoord ook niet voor de hand ligt. Tijd om daar verandering in aan te brengen.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: woensdag 5 september 2012

Speculatie op ECB-plan drukt Spaanse rente

De rentes op Spaans en Italiaans staatspapier zijn woensdag gedaald door speculaties op een omvangrijk programma van steunaankopen dat de Europese Centrale Bank (ECB) donderdag zou willen ontvouwen. Persbureau Bloomberg berichtte daarover op basis van anonieme bronnen bij de ECB.

Lees verder op RT[z]
Geplaatst op: woensdag 5 september 2012

Bankroet in Spanje

You've seen Spanish youth unemployment rates soaring; been brow-beaten with data on the dramatic rise and acceleration of Spanish bank non-performing loans; and the rate of Spanish capital outflows chart is now ubiquitous; but where there is pain, there is also pleasure. As we are always looking on the bright-side and trying to find a silver-lining, Michael Cembalest provides just such a chart. To wit, the unprecedented surge in corporate bankruptcies in Spain; without question, a boon for the bankruptcy-lawyer industry and perhaps just the economic boost the country needs. Tongue-out-of-cheek, this is just a disastrous chart of reality on the ground.

Lees verder op zerohedge.com
Geplaatst op: woensdag 5 september 2012

Aandelen zorgen voor bijna onverandere slotkoers van de AEX

De BEL20 en de AEX index begonnen de dag wat aarzelend en met koersen rond de slotstanden van dinsdag. De AEX index deed het daarbij iets beter dan de BEL20 en de beurs in Amsterdam opende op ongeveer +0,1% terwijl de beurs in Brussel bijna onveranderd de dag begon.

Kort na opening van de Europese beurzen ontvingen beleggers uit Duitsland een macrocijfer, de economische activiteit in de dienstensector in Duitsland was in augustus conform de verwachting van economen afgenomen. De inkoopmanagersindex voor de dienstensector kwam vorige maand uit op 48,3 van 50,3 in juli. Verder bleek dat de detailhandelsverkopen in de Eurozone in juli op maandbasis gedaald zijn maar wel minder dan werd verwacht.

Lees verder op beursig.nl
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs