Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 42486 tot 42490
Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 23 juli 2012

IMF heeft geloof in europroject opgegeven

Het laatst IMF-raport over de eurozone is een verbijsterend document, schrijft Ambrose Evans-Pritchard in The Daily Telegraph. Volgens het IMF is de eurozone in haar huidge vorm onwerkbaar geworden en is ze 'niets meer dan een halfbakken muntunie die er niet in slaagt besmetting tegen te houden omdat ze niet over de nodige middelen beschikt om de schade te beperken.'

‘Het feit dat de crisis steeds acuter wordt geeft aan dat de wortels van de oorzaak onaangeroerd blijven. De crisis oplossen vergt een veel sterkere collectieve inspanning van de beleidsmakers.'

Bron: Express.be
Geplaatst: zondag 22 juli 2012

Spaanse regio's vallen als domino's: na Catalonië en Valencia, nu Murcia

Na Catalonië en Valencia heeft nu ook Murcia om financiële steun van de centrale overheid in Madrid gevraagd.  Castilla-La Mancha, de Balearen, de Canarische eilanden, Extremadura en Andalusië zouden snel ook steun vragen, schrijft de Spaanse krant El Pais.

Deze regio’s krijgen geen geld meer toegestopt van de banken, wat betekent dat er niets anders op zit dan in Madrid te gaan aankloppen. De Spaanse deelstaten moeten dit jaar nog een kleine 16 miljard euro zien te herfinancieren.

Bron: RT[z]
Geplaatst: zondag 22 juli 2012

Superrijken ontduiken biljoenen aan belasting

Een groep van superrijken heeft een bedrag van zeker 21 biljoen dollar in belastingparadijzen gestald. Dat blijkt uit een omvangrijke studie van de organisatie Tax Justice Network, dat actie voert tegen belastingontduiking. Dat meldde zondag de BBC. De studie gaat uit van de situatie zoals die eind 2010 bestond.

Bron: RT[z]
Geplaatst: zondag 22 juli 2012

Tweede Spaanse regio vraagt om hulp overheid

Na Valencia vraagt een tweede Spaanse regio om financiële steun van de centrale overheid in Madrid. Het zuidelijke Murcia heeft een bedrag van 200 tot 300 miljoen euro nodig. Dat heeft de president van de regio, Ramón Luis Valcárcel, gezegd in een interview dat de lokale krant La Opinión de Murcia zondag publiceerde.

Bron: RT[z]
Geplaatst: zondag 22 juli 2012

Clinton promoot investeringen in Griekenland

De voormalige Amerikaanse president Bill Clinton is zondag in Athene als vertegenwoordiger van een Amerikaans-Grieks zakeninitiatief dat investeringen in Griekenland wil promoten. ,,Wij geloven in dit land'', zei Clinton tijdens een ontmoeting met de Griekse premier Antonis Samaris.