Nieuws / Artikelen met het woord

57265 artikelen gevonden. Artikel 42486 tot 42490
Bron: Forum.BeursBox.nl
Geplaatst: donderdag 12 juli 2012

Het is maar dat u het weet!

Een meerderheid van de Nederlandse Eerste Kamer, zeg maar de de Senaat, heeft in de nacht van dinsdag op woensdag ingestemd met een geleidelijke verhoging van de pensioenleeftijd. Daardoor komt die van de huidige 65 jaar op 66 jaar in 2019 en op 67 jaar in 2023. Lees hier het vervolg : http://www.tijd.be/nieuws/politiek_economie_europa/Nederlandse_pensioenleeftijd_omhoog.9211547-3140.art

Zoals ik het zie wordt het dus : langer werken, minder pensioen krijgen, gelieerd aan een ander onderwerp meer betalen voor overheidsdiensten om minder te krijgen, hogere prijzen in de winkels, spaarrekeningen die niets meer opbrengen…  Gepensioneerden aller landen verenigt u…!

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 12 juli 2012

Lagere koersen op Aziatische beurzen

De beurs in Tokio is donderdag in de min gesloten, net als de graadmeters elders in het Verre Oosten. De handel volgde Wall Street, waar de beurzen een dag eerder overwegend negatief waren geëindigd.

De Nikkei-index verloor 1,5 procent tot 8720,01 punten. Beleggers in Tokio waren teleurgesteld dat de Japanse centrale bank donderdag geen extra monetaire steunmaatregelen heeft aangekondigd. De Japanse rente bleef ongewijzigd.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 12 juli 2012

Peugeot-Citroën schrapt duizenden banen

Peugeot-Citroën (PSA) schrapt in Frankrijk 8000 banen. De ontslagronde is een gevolg van de sterk afnemende productie bij het concern.

De fabriek van PSA in Aulnay sluit in 2014, terwijl de fabriek in Rennes de productie verminderd wat een effect heeft op 1400 banen. Buiten de productielijnen zullen 3600 mensen het bedrijf moeten verlaten. ,,De ontslagen zijn een aanvulling op de eerdere ontslagronde'', aldus de onderneming.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 12 juli 2012

Lagere opening AEX verwacht

De Europese beurzen gaan donderdag naar verwachting licht lager openen. De verliezen in het Verre Oosten en de overwegend negatieve slotstanden op Wall Street een dag eerder werken door op de Europese beursvloeren.

Volgens handelaar Rob Koenders van Harmony Vermogensbeheer gaat de Amsterdamse AEX-index circa 1 punt lager aan de handel beginnen. ,,De verliezen in Azië en de lagere futures voor New York worden gevolgd. Beleggers zijn afwachtend in de aanloop naar het tweedekwartaalcijferseizoen. Daar worden toch wat mindere cijfers van verwacht.''

Bron: demorgen.be
Geplaatst: donderdag 12 juli 2012

Euro blijft op één na grootste wereldmunt

"De internationale rol van de euro is relatief resistent gebleven in 2011", zei ECB-voorzitter Mario Draghi bij de voorstelling van het jaarlijkse rapport. Het aandeel van de euro in de mondiale reserves van buitenlandse deviezen is lichtjes gedaald eind 2011, met een aandeel van 25 tegen 25,4 procent eind 2010, tegen een constante wisselkoers, en bedraagt 5.640 miljard dollar.