Nieuws / Artikelen met het woord

57265 artikelen gevonden. Artikel 42491 tot 42495
Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 12 juli 2012

VS VANDAAG: Wall Street sluit lager

Wall Street is woensdag lager gesloten, nadat de notulen van het laatste rentebesluit van de Federal Reserve weinig signalen gaven dat de centrale bank snel nieuwe stimuleringsmaatregelen zal lanceren.

De toonaangevende Dow Jones-index eindigde 0,4% lager op 12.604,53 punten. De breed samengestelde S&P 500 sloot een fractie lager op 1.341,45 punten, terwijl de technologiezware Nasdaq 0,5% afstond tot 2.887,98 punten.

Bron: rtl.nl
Geplaatst: donderdag 12 juli 2012

Waar gaat dit over?

Doorgaans trekken wetenschappelijke instituten weinig aandacht van het grote publiek, maar dat is in deze economische crisis anders.

Vrijwel geen econoom heeft de Europese schuldencrisis zien aankomen, maar toch wordt er van de hoogste toren geblazen als het om wilde idee├źn en baanbrekende voorstellen gaat. Politici hebben er ook een handje van.

Vaak gaat het om luchtballonnen die tot doel hebben om een denkrichting onder de aandacht te brengen of er draagvlak voor te zoeken. Ik doe er zelf ook aan mee, uitbetrokkenheid bij wat er nu gaande is en inmiddels ook uit zorg voor wat er met onszelf en onze kinderen gebeurt als het onverhoopt met Europa misgaat. Sommige voorstellen maken een wetenschappelijk onderbouwde indruk. Maar de werkelijkheid is dat er niets wetenschappelijks aan de huidige crisis is. We weten het gewoon niet.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 12 juli 2012

Fed overtuigt Wall Street niet

De effectenbeurzen op Wall Street stonden woensdag op verlies. Beleggers reageerden teleurgesteld op de notulen van de laatste beleidsvergadering van de Federal Reserve. Die boden weinig zicht op nieuwe stimuleringsmaatregelen voor de Amerikaanse economie.

Ruim een half uur voor het slot stond de Dow-Jonesindex 0,7 procent lager op 12.570 punten. De S&P 500 zakte 0,3 procent tot 1338 punten. De Nasdaq leverde 0,9 procent in tot 2877 punten.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 11 juli 2012

Fed houdt opties open

Nieuwe stimuleringsmaatregelen voor de Amerikaanse economie zijn mogelijk, als de economische situatie verder verslechtert. Dat bleek woensdag uit de notulen van de recente beleidsvergadering van het Amerikaanse stelsel van centrale banken, de Federal Reserve.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 11 juli 2012

Krimp Ierse economie in eerste kwartaal

De Ierse economie is in het eerste kwartaal van dit jaar met 1,1 procent gekrompen ten opzichte van het voorgaande kwartaal. Dat bleek uit cijfers die het Ierse statistiekbureau woensdag per abuis op zijn website publiceerde.