Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 4251 tot 4255
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 31 oktober 2016

Britten zijn dol op schulden!

De lage rente lijkt langzamerhand haar uitwerking te krijgen. De vraag is alleen of de gewenste uitkomst, zoals die door de centrale banken wordt beoogd, wordt behaald. Op dit moment weet de lage rente er in het Verenigd Koninkrijk voor te zorgen dat steeds meer mensen zich in de schulden werken.

De meeste mensen onder ons zullen zijn opgevoed met de levensbeschouwing dat schulden niet goed voor ons zijn. Vanaf jongs af aan zijn de meeste mensen al bewust bezig geweest met het sparen van geld. De centrale banken zijn echter niet bepaald gecharmeerd van sparen. Zij zien liever dat we dit geld over de toonbank smijten.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 31 oktober 2016

Bitcoin blijft stijgen: 3 mogelijke verklaringen

Ondanks een jaar van diefstal en een onopgeloste interne oorlog blijft de prijs voor Bitcoin het goed doen. Bitcoin overleeft niet alleen, het is zelfs springlevend. In oktober steeg Bitcoin al 20%, sinds begin dit jaar staat er al bijna een verdubbeling op de tabellen.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 31 oktober 2016

‘Waarom zowel Clinton als Trump zullen falen’

‘Het vreemdste is de gelijkenis tussen beide kandidaten. […] Geen van beide heeft aandacht voor al wat niet onmiddellijk van nut is. […] Geen van beide lijkt te geloven dat de wetten en sociale normen ook op hen van toepassing zijn. En geen van beide kan een controverse afsluiten door zijn ongelijk toe te geven, of door duidelijk uit te leggen hoe een fout is ontstaan en een verontschuldiging aan te bieden. Trump kan het woord ‘sorry’ amper uitspreken. Clinton zal dat makkelijker doen, maar op een minder geloofwaardige manier. […] De Amerikaan George Friedman maakt op zijn website Geopolitical Futures gehakt van beide presidentskandidaten. Friedman is een vermaard geopolitiek strateeg en de stichter van Strafor, een privé-consultancy die zich bezighoudt met alles wat met de nationale veiligheid te maken heeft. In mei 2015 verliet Friedman Strafor om Geopolitical Futures op te richten.

Bron: Goudstandaard
Geplaatst: maandag 31 oktober 2016

Hyperinflatie: Bankbiljetten wegen in Venezuela

Door de hyperinflatie in Venezuela worden bankbiljetten steeds vaker gewogen in plaats van geteld, zo schrijft Bloomberg. Het geld is zo weinig waard dat men voor de meest simpele aankopen al zoveel biljetten nodig heeft dat het makkelijker is geworden om het geld gewoon op de weegschaal te leggen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 31 oktober 2016

Waarom goud geen goede investering is

Algemeen zien de meeste analisten op Wall Street goud niet als een goede investering. ‘Goud is een barbaars relikwie’ zegt men dikwijls. Zelfs Warren Buffett heeft het niet voor het gele edelmetaal omdat het niets opbrengt. Het biedt geen rente en verliest daardoor veel waarde als financieel instrument.

Goud betaalt geen rente en zonder rente kan je geen gebruik maken van de kracht van samengestelde interest. Samengestelde interest werd door Albert Einstein gedoopt tot het 8e Wereldwonder. Warren Buffett werd er eigenhandig multimiljardair mee. Aangezien goud dit niet heeft, is het geen goede investering – aldus de Wall Street gemeenschap.