Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 42501 tot 42505
Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 27 juli 2012

Is inflatie goed of slecht?

Steeds meer analisten en economen beweren dat het antwoord op de crisis vanuit inflationaire hoek moet komen. Inflatie bevoordeelt schuldenaars tegenover schuldeisers, waardoor hogere inflatie hypotheekhouders uit de penarie helpt en de economie aanzwengelt. Michael Hiltzik geeft een overzicht op de website van de LA Times.

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 27 juli 2012

Besparingen vooral goed voor rijke klasse en Wall Street

Wie zijn de winnaars en wie de verliezers van de besparingspolitiek, vraagt Zach Carter zich af op de Huffington Post. Zijn antwoord is duidelijk: de verliezers zijn de armen en de middenklasse, de winnaars de rijken en Wall Street.

De besparingen op en afschaffing van overheidsprogramma’s schrapt sociale diensten waar vooral de armen van afhangen terwijl de bedrijven en rijken profiteren van privatiseringen en belastingverlagingen (met dat laatste refereert Carter naar de verlenging van de ‘Bush tax cuts’).

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 27 juli 2012

'ECB en eurolanden bereiden actie voor'

De Europese Centrale Bank (ECB) werkt samen met regeringen uit de eurozone aan een interventie op de obligatiemarkten, die de rentes op Spaanse en Italiaanse staatsobligaties moet drukken. Dat meldde de Franse krant Le Monde vrijdag op basis van anonieme bronnen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 27 juli 2012

Italië goedkoper uit bij korte leningen

Italië heeft vrijdag korte leningen geplaatst tegen lagere rentes dan bij de vorige vergelijkbare veiling.

De Italiaanse overheid haalde 8,5 miljard euro op met leningen voor 6 maanden. De gemiddelde rente op de obligaties kwam uit op 2,45 procent, tegen 2,96 procent bij een veiling vorige maand.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 27 juli 2012

MARKET COMMENT: AEX -0,6% Draghi-effect even over

De AEX loopt vrijdag 0,6% terug op grond van een opgelopen werkloosheid in Spanje, onzekerheid over de extra bezuinigingen van bijna EUR12 miljard in Griekenland en het wegebben van de woorden van Mario Draghi, de voorzitter van de Europese Centrale Bank, op donderdag. Handelaar Rob Koenders is zeer benieuwd hoe Draghi aan zijn woorden van donderdag concrete inhoud gaat geven. De markt kijkt verder uit naar de macrodata uit de VS, waar onder de economische ontwikkelingen in het tweede kwartaal. De AEX noteert 318,57 punten. (ANS)