Nieuws / Artikelen met het woord

58123 artikelen gevonden. Artikel 42521 tot 42525
Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 3 augustus 2012

Moody's verlaagt kredietwaardigheid Slovenië

Kredietbeoordelaar Moody's heeft het oordeel over de kredietwaardigheid van Slovenië donderdag verlaagd. Volgens Moody's staat de financiële positie van het euroland zwaar onder druk door de aanhoudende economische problemen en de zwakke banken in het land.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 3 augustus 2012

VS VANDAAG: Wall Street sluit lager

Wall Street is donderdag lager gesloten, met name vanwege de teleurstelling over het uitblijven van concrete maatregelen van de Europese Centrale Bank (ECB) ter stimulering van de economie.

De toonaangevende Dow Jones-index eindigde 0,7% lager op 12.878,8 punten. De breed samengestelde S&P 500 daalde 0,8% tot 1.365,0 punten, terwijl de technologiezware Nasdaq 0,4% afstond tot 2.909,77 punten.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 3 augustus 2012

ECB zet Wall Street op verlies

De beurzen in New York stonden donderdag op verlies. Net als in Europa reageerden beleggers teleurgesteld op het uitblijven van nieuwe crisismaatregelen van de Europese Centrale Bank (ECB).

Ruim een half uur voor het slot stond de Dow-Jonesindex 1 procent lager op 12.842 punten. De S&P 500 noteerde ook 1 procent in de min, op 1361 punten. De Nasdaq zakte 0,6 procent tot 2903 punten.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 3 augustus 2012

Iedereen wil een andere euro

Hoe moet het verder met de euro. Welke richting gaat we uit. Is de euro nog leefbaar? Uiteindelijk zal het erop neerkomen dat de politiek dit zal beslissen. Een grote meerderheid van de Europese bevolking wil althans nog verder met de euro.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 3 augustus 2012

EUR/JPY een interessante trade?

De verkoop van de euro ten opzichte van de Japanse Yen kan een interessante trade vormen. Het geeft het voordeel van 2 werelden. De euro staat voor verdere zwakte door de aanhoudende crisis en economische problemen terwijl de Yen profiteert van zijn status als veilige haven ten tijde van een vertragende wereldeconomie en verslechterende Chinese data.

Technisch gezien klopt het plaatje ook. De euro doorbrak het laagtepunt van de laatste maand wat de deur open zet voor een verdere correctie. De EUR/JPY heeft geen steunpunt meer tot het laagterecord van 95,60.