Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 42521 tot 42525
Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 20 juli 2012

'Beurzen openen lager door winstnemingen'

De Europese beurzen openen vrijdag naar verwachting met kleine verliezen. Beleggers nemen hun winsten na de opmars van de afgelopen dagen.

,,De Europese beurzen sloten donderdag op het hoogste punt in 4 maanden, nu is het tijd voor wat winstnemingen'', stelde handelaar Rob Koenders van Harmony Vermogensbeheer. ,,We leven in twee werelden. In de ene doen de bedrijven het alleszins redelijk, in de andere neemt het gevaar van de schuldencrisis steeds verder toe. Die laatste wereld krijgt de afgelopen tijd maar weinig aandacht van de markt.''

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 20 juli 2012

Droogte in VS veroorzaakt globale voedselcrisis die ernstiger is dan in 2007-2008

De wereld maakt zich op voor een nieuwe voedselcrisis nu Amerika met de grootste droogte in meer dan 50 jaar kampt en de prijs van landbouwgewassen recordhoogtes heeft bereikt.

De prijs van sojabonen en graan staat hoger dan tijdens de piek in 2007 - 2008 toen voedselrellen uitbraken in meer dan 30 landen, van Bangladesj tot Haïti. Tarwe is in vijf weken tijd de helft duurder geworden en is kost al meer dan ten tijde van de Russische exportban in 2010.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 20 juli 2012

Amerika's financiële geschiedenis

Amerika is in e 20e eeuw uitgegroeid tot een economische, financiële en politieke wereldmacht. Vele immigranten trokken naar Amerika voor de welvaart en The American Dream. De Americaanse economie is dan ook een magneet voor ondernemers, industriële en technologische innovatie. Maar uiteraard is hier ook niet alles over 1 nacht ijs gegaan. Amerika heeft vele tegenslagen en donkere periodes overwonnen. Dit zal hen in staat stellen om de huidige kritieke toestand beter het hoofd te bieden dan welk land ooit tevoren. Interessant is dan ook om te kijken naar de Amerikaans economische geschiedenis:

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 20 juli 2012

BRIC-landen fors ondergewaardeerd

De groeilanden brengen meer dan ooit bij aan ‘s werelds groei van het bbp. Maar dit vertaalt zich niet in de groei van hun aandelenbeurzen. Terwijl de BRIC-landen 20 % van het globale bbp uitmaken, staan hun aandelenbeurzen slechts voor 16 % in van de totale globale marktkapitalisatie. Dit is het grootste verschil sinds 2005, toen de MSCI BRIC-index met 53 % steeg in de daaropvolgende 12 maanden.

Bron: bnr.nl
Geplaatst: vrijdag 20 juli 2012

IMF: ECB mag tandje bij schakelen

De Europese Centrale Bank (ECB) kan een grotere rol spelen in het bestrijden van de schuldencrisis, zegt het IMF. Het verlagen van de rente en het opkopen van obligaties zou een goede start zijn.

Dat stelde het Internationaal Monetair Fonds (IMF) in een rapport over de eurozone.

"De ECB kan een sterkere verdediging opwerpen tegen een verdere escalatie van de crisis'', stelde het fonds. Volgens het IMF vormt de schuldencrisis nog altijd een grote bedreiging voor het voortbestaan van de eurozone.