Nieuws / Artikelen met het woord

57265 artikelen gevonden. Artikel 42521 tot 42525
Bron: beurs.nl
Geplaatst: woensdag 11 juli 2012

EU: ECB en EBA samen toezichthouder Europese banken - media

De Europese Centrale Bank (ECB) en de Europese Bankenautoriteit (EBA) zullen vanaf 2013 samen gaan fungeren als toezichthouder voor Europese banken, zegt de eurocommissaris van mededinging Joaquin Almunia woensdag in een interview met de Belgische Krant De Tijd.

Volgens Almunia zal de ECB het toezicht houden op banken binnen de eurozone en zal de EBA gaan functioneren als "overkoepelende" toezichthouder binnen de gehele Europese Unie.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 11 juli 2012

Lagere rente bij Duitse obligatieveiling

Duitsland heeft woensdag 4,153 miljard euro opgehaald met de veiling van staatsleningen met een looptijd van 10 jaar. De gemiddelde rente bedroeg 1,31 procent, tegen 1,52 procent bij een vergelijkbare veiling in juni.

Bron: blog.nl
Geplaatst: woensdag 11 juli 2012

Rentebericht: hypotheekrente stijgt terwijl Europese rente daalt

Ten opzichte van vorige week is er wel wat veranderd in de stand van de hypotheekrente. Alleen niet de goede kant op… de rente is wat omhoog gegaan! Waren Friesland Bank en SNS Bank nog zo vriendelijk om hun rentes per 6 juli wat te verlagen… daarna volgde een verhoging van Nationale Nederlanden en Westland Utrecht. Die hebben gezorgd voor een hogere ‘laagste hypotheekrente‘ dan vorige week.

Het tarief bij 10 jaar vast met Nationale Hypotheek Garantie staat nog wel ongewijzigd op 4,9%. Voor een hypotheek zonder NHG, tot 125% ew, is de hypotheekrente echter omhoog gegaan van 4,9% naar 5,05%. Ook de 20-jaars rentes zijn verhoogd: met NHG van 5,15% naar 5,25% en zonder NHG bij 125% ew van 5,35% naar 5,5%. En dat zijn dan nog maar alleen de allerlaagste tarieven in de markt.

Bron: nos.nl
Geplaatst: woensdag 11 juli 2012

Spanjaarden trekken naar Marokko voor een job.

Op zoek naar werk steken steeds meer Spanjaarden de Straat van Gibraltar over. Zij ontvluchten de eurocrisis en trekken naar Marokko waar veel werk is. Europacorrespondent van Nieuwsuur Saskia Dekkers maakte een reportage over de Spaanse gastarbeiders in Marokko. Die wordt vanavond uitgezonden.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 11 juli 2012

ABN Amro verwacht record faillissementen

Dit jaar gaat een record aan faillissementen opleveren, verwacht het economische bureau van ABN Amro. ABN Amro voorziet voor dit jaar een toename van 20 procent, waarmee de vorige piek (8040 stuks) van 2009 zal worden overtroffen.

,,De meeste ondernemers hebben al twee economische crises achter de rug en echt betere tijden breken maar niet aan. Nog meer besparen zal voor een groot deel van de bedrijfssectoren vermoedelijk geen optie meer zijn", aldus ABN-econoom Jacques van de Wal. De bouwsector vertoont nu al een piek aan uitgesproken faillissementen, en sectoren die sterk op de consument gericht zijn zullen binnenkort extra problemen ondervinden door de op handen zijnde btw-verhoging.