Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 42526 tot 42530
Bron: nos.nl
Geplaatst: vrijdag 20 juli 2012

Betogingen in 80 Spaanse steden

In zo'n tachtig Spaanse steden zijn mensen de afgelopen avond de straat op gegaan om te protesteren tegen de nieuwste bezuinigingen. In Madrid was het het drukst: daar waren naar schatting honderdduizend Spanjaarden op de been.

Aanleiding voor de protesten was de goedkeuring van het parlement, eerder op de dag, van een reeks bezuinigingen. Het gaat onder meer om een verhoging van de omzetbelasting en een salarisverlaging voor ambtenaren.

Bron: intrinsiekewaardenul.nl
Geplaatst: vrijdag 20 juli 2012

Recordvangst: schatzoekers halen 48 ton zilver van oceaanbodem

De oceaan afspeuren naar een grote schat die ooit is gezonken, en ‘m nog vinden ook. Het klinkt als een jongensboek, maar voor het Amerikaanse bedrijf Odyssey Marine Exploration is het gewoon werk. Odyssey maakte deze week een recordvangst bekend van 48 ton zilver uit de SS Gairsoppa, een oud Brits koopvaardijschip dat in februari 1941 door een Duitse U-boot tot zinken werd gebracht. 

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 20 juli 2012

Wall Street op winst door technologiesector

De aandelenbeurzen in New York stonden donderdag in de plus dankzij beter dan verwachte kwartaalcijfers, vooral van technologiebedrijven. De meevallers overschaduwden zwakke macrocijfers.

Ruim een half uur voor het slot koerste de Dow-Jonesindex 0,2 procent hoger op 12.935,72 punten. De S&P 500-index steeg 0,2 procent tot 1375,83 punten en de door technologiefondsen gedomineerde Nasdaq won 0,8 procent tot 2966,30 punten.

Bron: telegraaf.nl
Geplaatst: vrijdag 20 juli 2012

Prijsexplosie graan en maïs

De prijzen van graan en maïs zijn de afgelopen weken fors gestegen. Oorzaak is de extreme droogte in de Verenigde Staten, die goed zijn voor veertig procent van de wereldproductie van maïs. Een van de boosdoeners is de productie van bio-ethanol, waarvoor in de V.S. dertig procent van de maïsoogst wordt gebruikt. Dit is te gek voor woorden. Je teelt toch geen gewassen, die mens en dier kunnen voeden, om er brandstof van te maken. Terwijl er in andere delen van de wereld mensen verhongeren omdat ze de prijs van hun basisvoedsel niet meer kunnen betalen, gooien ze in de Verenigde Staten voor een fractie van de kosten bijgemengde bio-ethanol in de tank van hun auto.

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 20 juli 2012

'Er is helemaal geen eurocrisis'

De eurocrisis is geen crisis van de euro zelf, maar een gevolg van de schuldenproblematiek van bepaalde landen die toevallig lid zijn van de eurozone. Pascal Salin schrijft in de Wall Street Journal dat er geen logische link is tussen de fiscale situatie van die landen en de werking van het eurosysteem en dat de crisis eigenlijk een artificiële, politieke constructie is.

Iemand die zwaar in de schulden zit, heeft het recht niet om die schulden in andermans schoenen te schuiven. Waarom geldt deze morele vanzelfsprekendheid wel voor individuen, maar niet voor landen, vraagt Salin zich af.