Nieuws / Artikelen met het woord

58205 artikelen gevonden. Artikel 42526 tot 42530
Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 6 augustus 2012

AEX in het rood

In Amsterdam is de beurs maandag licht lager geopend. Ook de andere Europese beurzen begonnen met kleine verliezen aan de nieuwe handelsweek.

Beleggers lijken wat gas terug te nemen na de sterke koerswinsten van afgelopen vrijdag. De AEX-index in Amsterdam noteert om 09:15 0,4% lager op 329,2 punten. De MidKap-index daalt 0,2% tot 500,5 punten. De beurzen in Parijs, Londen en Frankfurt verloren tussen 0,2 en 0,4 procent.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 6 augustus 2012

AMSTERDAM VANDAAG: AEX opent vlak

De AEX opent maandag naar verwachting vlak, op basis van het slot van Wall Street op vrijdag, waarbij de aandacht uit zal gaan naar nieuws over de Europese schuldencrisis.

De AEX-index sloot vrijdag 2,6% hoger op 330,43 punten, de Midkap won 2,1% op 501,75 punten en de Smallcap eindigde 0,9% hoger op 372,36 punten.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 6 augustus 2012

Aandelenkoersen op beurs van Wall Street op hoogste peil in drie maanden

Wie geld wil riskeren op de beurs, moet tegen de trend ingaan. De doemdenkers hebben ongelijk gekregen, de turbo-versnelling van vorige week heeft menig shorter op het verkeerde been gezet. Afgelopen vrijdag constateerden we een triomfalistische stemming op de beurs van New York.

Eigenlijk is de reden waarom de koersen stijgen niet zo belangrijk, ze stijgen en daarmee punt uit. De investeerders hadden weinig andere keuzemogelijkheden, want de Amerikaanse obligatiemarkten waren zwaar overgekocht. Geen obligaties meer dus, maar aandelen.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 6 augustus 2012

'Nedergif': Europa heeft de buik vol van Nederland

Nederland mag zijn buik vol hebben van Europa, Europa heeft het langzamerhand ook gehad met Nederland. (...) Alsook het feit dat nergens anders in de EU de eurohaat zo intens en zo wijdverbreid is als in Nederland. 'Nedergif', noemt een hooggeplaatste EU-ambtenaar het. Dat schrijft  De Volkskrant.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 6 augustus 2012

Nikkei eindigt stevig hoger

De beurs in Tokio is maandag stevig hoger aan de nieuwe handelsweek begonnen. De stemming werd gesteund door sterke cijfers over de Amerikaanse economie en de hoop op verdere crisismaatregelen in Europa. De Nikkei sloot 2 procent hoger op 8726,29 punten.