Nieuws / Artikelen met het woord

57876 artikelen gevonden. Artikel 42531 tot 42535
Bron: BeursBox.nl
Geplaatst: vrijdag 27 juli 2012

De Nederlandse vlag - Betekenis van de kleuren!

Gisteren liep ik langs het Gemeentehuis in Sluis waar de Nederlandse driekleur vrolijk wapperde.

Er stond een Amerikaanse toerist in alle ernst naar die vlag te staren. Hij vroeg me wat nu de betekenis is van de kleuren rood, wit en blauw.Ik zei tegen hem: “Dat heeft alles te maken met de belastingen in Nederland.”

“Als we de belastingaangifte in de bus krijgen, worden wij rood van woede.”

“Als we het te betalen bedrag lezen, trekken we wit weg.”

“Om vervolgens ons blauw te betalen!”

De Amerikaan knikte begripvol en antwoordde: “Bij ons is dat precies hetzelfde, alleen zien wij er nog sterretjes bij.”

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 27 juli 2012

Nikkei eindigt hoger

De beurs in Tokio is vrijdag hoger de week uitgegaan. De stemming werd gesteund door de belofte van ECB-president Mario Draghi dat de centrale bank alles zal doen om de euro overeind te houden.. De Nikkei eindigde 1,5 procent hoger op 8566,64 punten. De Japanse beurs wist daarmee het koersverlies in de afgelopen week te beperken tot 1,2 procent.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 27 juli 2012

'Hogere opening AEX'

De beurs in Amsterdam zal vrijdag naar verwachting hoger openen. Ook de andere Europese beurzen zullen met winsten beginnen. De bereidheid van de Europese Centrale Bank (ECB) om alles uit de kast te halen om een ineenstorting van de eurozone te voorkomen blijft zorgen voor optimisme.

,,De AEX opent 1 punt hoger. De 'Super Mario-rally' lijkt te worden voortgezet. Tot nu toe zijn het alleen maar woorden van ECB-president Mario Draghi en geen concrete plannen. Het is dan ook wachten op wat de ECB gaat doen. De centrale bank zal wel moeten leveren want anders verliest de ECB zijn geloofwaardigheid'', aldus handelaar Rob Koenders van Harmony Vermogensbeheer.

Bron: zerohedge.com
Geplaatst: vrijdag 27 juli 2012

Chomping at the Bit: Oneindige Kwantitatieve Versoepeling

In recent days, numerous central bank bureaucrats have given us hints that another round of pump priming is more or less imminent. It started with John Williams, president of the San Francisco Fed who mused about 'QE without a limit'. The FT reported:

The US will make little progress tackling high unemployment before 2014 unless the Federal Reserve eases policy further, one of the central bank’s leading officials has warned in the run-up to a meeting next week where the option of “QE3” will be on the table.

Bron: Fininfo-be.com
Geplaatst: vrijdag 27 juli 2012

De achterpoort van de ECB: de geldpers staat aan

De ECB zal nooit toegeven dat ze officieel de geldpers laten rollen zoals de FED dit doet in Amerika om de gemaakte schulden op te kopen. Maar de politici en centrale bankiers zijn in Europa wel wereldkampioen achterpoortjes verzinnen.

Er komt geen hervatting van het omstreden inkoopprogramma voor obligaties van de zwakke eurolanden, liet de Italiaan verstaan. En Frankfurt ziet het ook niet zitten om het permanent Europees noodfonds ESM op te fokken tot een brandweerkorps met onbeperkte bluskracht. Daarvoor zou het ESM wel het bankstatuut moeten krijgen. ‘Onze rol is die van hoeder van de prijsstabiliteit. Wij willen binnen de lijnen van ons mandaat blijven’, aldus Draghi. ‘Daar buiten gaan, kan onze reputatie zwaar beschadigen.’

[...]