Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 42536 tot 42540
Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 19 juli 2012

Italie stemt in met ESM-verdrag

Italie is donderdag akkoord gegaan met het permanente noodfonds voor de euro en heeft als achtste euroland ingestemd met het Europees fiscaal pact, dat strikte begrotingsdiscipline aan deelnemers oplegt.

Het verdrag, dat op 1 januari 2013 ingaat als ten minste 12 eurolanden ermee instemmen, werd aangenomen door het Italiaanse parlement met 360 stemmen voor, 59 tegen en 36 onthoudingen. Met het Europese Stabiliteits Mechanisme (ESM) werd ingestemd met 325 voor, 53 tegen en 36 onthoudingen.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: donderdag 19 juli 2012

Nederland, schulden en kansen

Op het Zerohedge weblog stonden een aantal mooie grafieken, waarin voor tal van landen het schuldenniveau werd aangegeven, voor respectievelijk huishoudens, bedrijven en de overheid. Een en ander werd afgezet tegen het Bruto Binnenlands Product (BBP), waarbij respectievelijk percentages van 85%, 90% en 85% als grenspunt werden genomen voor het nog op een redelijke en controleerbare wijze kunnen afbetalen van de schulden.

Uit alle drie tabellen heb ik Nederland er even uitgeknipt en in een bijgaand overzicht geplakt. We komen dan op drie schuldenpercentages:

[...]

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: donderdag 19 juli 2012

Russisch schipt bergt 48 ton zilver uit Brits scheepswrak van WO II

Voor de kust van Ierland is een recordhoeveelheid van bijna 48 ton aan zilverbaren geborgen uit een Brits schip dat in de Tweede Wereldoorlog tot zinken werd gebracht door een Duitse onderzeeër. Het schip vervoerde een grote hoeveelheid zilver toen het in 1941 tot zinken werd gebracht door een torpedo. Een Russisch bedrijf heeft de zilverbaren vanaf een diepte van ongeveer 4.700 meter naar boven gehaald. Een Amerikaans bedrijf heeft geholpen bij het lokaliseren van het schip.

[...]

Bron: XanderNieuws.nl
Geplaatst: donderdag 19 juli 2012

Totale schuldenlast Nederland opgelopen naar 327% van het BNP

Hypotheekrenteaftrek oorzaak torenhoge schulden Nederlandse volk - Overheid komende jaren veel meer geld kwijt aan rente en EU;

AFBEELDING: Nederland (6e plaats) behoort tot de landen met de hoogste totale schuldenlast in de ontwikkelde wereld.

Politici en media leggen te midden van de huidige financiële crisis vrijwel uitsluitend de nadruk op de hoogte van de overheidsschulden. Nederland doet het wat dit betreft nog steeds goed en behoort met 76% van het BNP tot de landen met de laagste overheidsschuld in de ontwikkelde wereld, al is dit nog maar 9% verwijderd van de kritieke 85% grens waarop de schulden onhoudbaar worden. Gekeken naar de schulden van ons bedrijfsleven en de burgers komt er echter een heel ander plaatje tevoorschijn. Vooral de schulden van de burgers zijn schrikbarend en zijn na Ierland zelfs de hoogste in de hele 'eerste wereld'.

De statistieken laten zien waarom men niet graag spreekt over het werkelijke schuldenniveau in de ontwikkelde wereld. Zelfs de landen met de minste schulden -Duitsland en Oostenrijk- zitten vér boven de 200% van het BNP. Nederland scoort in dit rijtje ronduit slecht en staat met 327% op een trieste zesde plaats. Alleen in Ierland, Japan, Portugal, België en Spanje is de totale schuld nog hoger.

[...]

Bron: volkskrant.nl
Geplaatst: donderdag 19 juli 2012

Niet alleen gepensioneerde, maar ook werkenden gaan het voelen

Stevige verlagingen van de pensioenen zijn onvermijdelijk. Gepensioneerden gaan dit direct merken. Ook werkenden blijven niet buiten schot. Ze moeten meer betalen voor minder pensioen. Vijf vragen.

Bij forse verlagingen van 6 tot 7 procent, zoals de metaalfondsen PME en PMT gaan doorvoeren, scheelt het een gemiddelde gepensioneerde al gauw een paar tientjes netto per maand. Een verlaging van het pensioen met dit percentage betekent niet dat de koopkracht met hetzelfde percentage daalt. De AOW, die tot nu toe is mee gestegen met de inflatie, legt een stevig fundament. Hoe hoger het aanvullend pensioen, hoe meer de pensioneerde merkt van de verlaging.