Nieuws / Artikelen met het woord

58192 artikelen gevonden. Artikel 42556 tot 42560
Bron: XanderNieuws.nl
Geplaatst: vrijdag 3 augustus 2012

Premier Italië waarschuwt voor anti-EU regering als miljardenhulp uitblijft

Verdergaande instorting Europese economie: Aantal orders in 3 jaar tijd niet zó scherp gedaald;

De Europese auto industrie krijgt zware klappen. Peugeot schrapt 14000 banen en sluit een fabriek bij Parijs. Tot eind volgend jaar gaan er alleen al bij de Europese toeleveringsbedrijven 500.000 banen verloren.

Zoals verwacht door alle sceptici zijn de Spaanse en Italiaanse rentes opnieuw aan het stijgen nadat de ECB besloot om voor dit moment (nog) geen staatsobligaties van deze landen op te kopen. De Italiaanse premier Mario Monti zette de verhoudingen in de EU verder op scherp en dreigde dat als de ECB niet alsnog met miljarden over de brug komt en zo de Italiaanse rente drukt, er een anti-EU regering in Rome zal komen die zich niet langer aan de Europese begrotingsregels zal houden. Ondertussen laten de nieuwste cijfers zien dat de instorting van de Europese economie steeds ernstigere vormen aan begint te nemen.

Monti strijkt steeds vaker tegen de haren van met name de Duitsers in. Zo wil hij dat het ESM een bankenlicentie krijgt, zegt hij nog steeds dat er Eurobonds zullen worden ingevoerd en dringt hij er bij de ECB op aan om weer te beginnen met het opkopen van de Italiaanse en Spaanse staatsschulden.

[...]

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: vrijdag 3 augustus 2012

Geldhoeveelheid in Griekenland krimpt fors

Hieronder de Chart of the Day. De jaarlijkse verandering van de Griekse geldhoeveelheid. De krimp zit er fors in. Volgens een analist van Nomura zal de economie in Griekenland in 2012 met 7,5% krimpen. Ook Samaras heeft de verwachtingen voor de economische 'groei' in Griekenland aangepast. De Griekse centrale bank ging eerder dit jaar uit van 4,5% krimp in 2012. De Griekse premier waarschuwde eind juli echter dat de krimp boven de 7% zal gaan uitkomen. Momenteel wacht heel Europa op de trojka, die naar alle waarschijnlijkheid eind augustus met een oordeel over de toekomst van Griekenland komt.

[...]

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 3 augustus 2012

Goede stemming op Wall Street

De Dow-Jonesindex noteerde in de tussentijdse handel 1,9 procent hoger op 13.118 punten en de brede S&P 500 steeg 2 procent tot 1393 punten. De technologiebeurs Nasdaq klom 2,2 procent tot 2973 punten.

Voorbeurs bleek dat de werkgelegenheid in de VS in juli met 163.000 banen is toegenomen. Economen gingen vooraf uit van een groei met 100.000 banen. De werkloosheid nam vorige maand toe tot 8,3 procent van de beroepsbevolking. In juni bedroeg de werkloosheid in 's werelds grootste economie 8,2 procent.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 3 augustus 2012

Duitse bunds sluiten lager

Duitse bunds sluiten vrijdag lager, vanwege een beter dan verwacht Amerikaans banenrapport en een scherpe daling in de yields op Italiaanse en Spaanse obligaties, wat de vraag naar obligaties van kernlanden aantaste.

Uit cijfers van het Amerikaanse ministerie van arbeid bleek vrijdag dat het aantal banen in de Verenigde Staten in juni op maandbasis met 163.000 harder gestegen is dan de verwachtte 95.000, maar het werkloosheidspercentage nam tegen de verwachting in licht toe naar 8,3% van 8,2%.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 3 augustus 2012

Het Draghi-effect in een grafiek

Alhoewel de markt gisteren teleurgesteld reageerde op de boodschap van Draghi, sijpelt het effect vandaag pas echt door. Want laat er geen misverstand over bestaan: Draghi gaat groots ingrijpen.

Vandaag zien we wat dit voor consequenties heeft op de obligatiemarkten, met name bij de curve voor de Spaanse overheidsobligaties. Draghi’s woorden deed de rente op 2-jarige Spaanse schuld imploderen! (precies zoals hij wilde)

Draghi gaat Spanje ‘uit de markt nemen’, zoals de pro’s dat ook wel eens noemen. En er is meer aan de hand, want vandaag schieten ook de aandelenmarkten wereldwijd fors hoger.