Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 42556 tot 42560
Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 11 juli 2012

Spaanse spaarders de klos

De redding van de Spaanse banken mag dan een feit zijn, maar nu is er een nieuws hoofdpijndossier aan de Costa. Banken hebben namelijk het geld van spaarders gestoken in allerlei financiƫle producten.Vaak zonder dat de klanten het zelf wisten.

De spaartegoeden werden onder meer gestoken in speciale obligaties en aandelen van de banken. Daarmee probeerden de banken tot op het laatste moment zelf het hoofd boven water te houden. Maar nu de banken staatssteun krijgen, mag dat niet meer. Eerst moeten banken en aandeelhouders hun verliezen nemen, pas dan komt Europa met geld over de brug.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 11 juli 2012

Beurs Japan omlaag

De effectenbeurs in Japan ging woensdag in navolging van de Amerikaanse beurzen omlaag. Winstwaarschuwingen bij Amerikaanse bedrijven vergrootten de zorgen over een verzwakkende wereldeconomie.

De Nikkei sloot 0,1 procent (6,73 punten) lager op 8851,00 punten. Ook elders in het Verre Oosten noteerden de beurzen verliezen. De Kospi-index in Seoul sloot 0,2 procent lager. De Australische All Ordinaries verloor 0,1 procent. De Hang Seng in Hongkong noteerde in de middaghandel een verlies van 0,3 procent.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 11 juli 2012

'Europese beurzen openen lager'

De Europese beurzen openen woensdag naar verwachting in de min, in navolging van een verlies op de Amerikaanse beurzen dinsdag.

Na een positief begin van de handel, sloot Wall Street dinsdag toch flink in het rood. Winstwaarschuwingen en tegenvallende resultaten bij met name Amerikaanse technologiebedrijven drukten het sentiment.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 11 juli 2012

ILO: 4,5 miljoen banen in eurozone bedreigd

De werkloosheid in de eurozone dreigt de komende jaren enorm toe te nemen als een adequate aanpak uitblijft. De Internationale Arbeidsorganisatie (ILO) van de Verenigde Naties waarschuwt dat 4,5 miljoen banen mogelijk op de tocht komen te staan.

Bron: demorgen.be
Geplaatst: woensdag 11 juli 2012

Spanje zal ongeveer helft van huidige rente betalen voor noodlening

Spanje zal ongeveer de helft van zijn huidige rente moeten neertellen voor de noodlening van de eurozone die de wankelende Spaanse banken overeind moet houden. Dat heeft economieminister Luis de Guindos gezegd. De voorwaarden voor de lening zijn vannacht uitgetekend door de ministers van Financiƫn van de eurozone, maar formeel groen licht is pas voor 20 juli.