Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 42566 tot 42570
Bron: volkskrant.nl
Geplaatst: donderdag 19 juli 2012

Pensioenkortingen op een rij

De kans wordt steeds groter dat aangekondigde kortingen worden doorgevoerd op uitkeringen van gepensioneerden en rechten van werkenden die nog sparen voor de oude dag. Een overzicht.

De dekkingsgraden van veel pensioenfondsen dalen verder door de financieel-economische crisis in Europa en de lage rekenrente. Vandaag voegt ook het Pensioenfonds Zorg en Welzijn (PFZW) zich in de rij van ruim 100 fondsen die al voor pijnlijke ingrepen hadden gewaarschuwd.

Een inventarisatie van De Nederlandsche Bank (DNB) op basis van herstelplannen van 300 pensioenfondsen die in februari bij de toezichthouder waren ingediend:

Bron: Aandelen.com
Geplaatst: donderdag 19 juli 2012

Stilte voor de storm

Het is relatief stil in Europa momenteel. Al is het stilte voor de storm, vrees ik.

De Spaanse minister van Financiƫn Montoro waarschuwde bijvoorbeeld dat het geld er niet meer is om de lonen van de ambtenaren te betalen.

Hij heeft de BTW-tarieven dan ook verhoogd om meer geld in kas te krijgen. Maar we weten van Griekenland dat belastingverhogingen in een krimpende economie het tegenovergestelde effect hebben.

Ze brengen nog minder op!

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 19 juli 2012

Merrill Lynch: goud naar $ 2.000

De ene na de andere bank verklaart een veel hogere goudprijs in de toekomst. Nu is het de beurt aan Merrill Lynch, zij voorspellen een nieuw goudrecord van $ 2.000 per ounce.

Volgens Merrill Lynch kan de Federal Reserve niet anders dan een derde ronde QE aan te kondigen. Zij verwachten een monetair programma van $ 500 miljard. Hiermee zien ze een goudprijs van $ 2.000 als een rechtvaardige prijs. Afhankelijk van het tijdstip, voor of na de verkiezingen, zien ze deze nieuwe recordprijs tegen het einde van het jaar of in de loop van volgend jaar.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 19 juli 2012

Hoera! De euro crisis is opgelost

Pragcap komt met enkele bemerkingen over de euro en de euro crisis. Je zou bijna beginnen denken dat het ergste achter de rug is. Zou Herman Van Rompuy dan toch gelijk krijgen?

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 19 juli 2012

Spanje duur uit met lange leningen

Spanje heeft hoge rentes moeten bieden om langlopende leningen aan de man te brengen. De interesse voor de staatsobligaties was minder groot dan bij vorige vergelijkbare veilingen.