Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 42571 tot 42575
Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 10 juli 2012

ECB: aanstellen toezichthouder banken eurozone

Het is van cruciaal belang dat de lidstaten van de eurozone zich houden aan het voornemen om dit jaar nog een toezichthouder op de banken in de muntunie aan te stellen, vindt de vice-president van de Europese Centrale Bank (ECB) Vitor Constancio.

De centrale bankier zegt dinsdag dat hij het belang "onderstreept om voor het eind van het jaar deze taak...het aanstellen van e e n enkele toezichthouder zoals [eind vorige maand] afgesproken tijdens de eurotop, af te ronden".

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 10 juli 2012

Licht hogere opening Wall Street verwacht

Beleggers op Wall Street vestigen dinsdag hun hoop op een positieve beslissing van het Duitse Constitutionele Hof over het gebruik van het Europese noodfonds ESM. De graadmeters openen naar verwachting met lichte winst.

Een uitspraak van het hof over het gebruik van het ESM zoals de Europese regeringsleiders eind juni hebben afgesproken wordt niet op dinsdag verwacht. Beleggers keken er echter al reikhalzend naar uit. De Duitse minister van Financiën waarschuwde dinsdag dat uitstel tot veel turbulentie op de financiële markten kan leiden.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 10 juli 2012

VS VANDAAG: Wall Street opent hoger

Wall Street zal dinsdag naar verwachting hoger openen, waarbij beleggers uitkijken naar de start van het seizoen met de tweede kwartaalcijfers, sat maandag nabeurs officieus werd afgetrapt door aluminiumfabrikant Alcoa, terwijl ze continu blijven vrezen voor een vertraagde wereldwijde economie.

De S&P 500 futures staan 1,60 punten hoger, terwijl de futures voor de DJIA 37,00 punten winnen en de Nasdaq 100 futures 6,75 punten stijgen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 10 juli 2012

Grieken storten weer geld op hun rekeningen

Klanten van banken in Griekenland storten weer geld terug op hun rekeningen. Dit heeft de gouverneur van de Griekse centrale bank, George Provopoulos, dinsdag gezegd.

Hij zei dat sinds er een nieuwe coalitieregering is gevormd, ,,geld terugstroomt met hoeveelheden die tot tevredenheid stemmen''. Volgens een medewerker van de centrale bank gaat het om ongeveer 6 miljard euro sinds de verkiezingen van 17 juni.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 10 juli 2012

Het Europees economisch verval

De economische achteruitgang in Europa gaat onverminderd verder. Bedrijfsleiders zien het niet meer zitten in deze omstandigheden. PMI-indicatoren blijven zakken en staan bijna overal onder de 50 hetgeen wijst op een krimpende industrie.

Maar niet alleen Europa ziet zijn industriële basis krimpen, de rest van de wereld deelt ook in de klappen, zij het minder erg dan op het oude continent.