EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 42571 tot 42575 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: vrijdag 7 september 2012

'Geen steunaankopen zonder hervormingen'

De Europese Centrale Bank (ECB) zal alleen leningen van eurolanden opkopen als daar ''harde hervormingen'' tegenover staan.

Dat heeft de Duitse ECB-bestuurder Jörg Asmussen vrijdag nog maar eens benadrukt.

Met name in Duitsland leeft de angst dat het opkoopprogramma dat de ECB donderdag aankondigde de directe noodzaak wegneemt voor sommige regeringen om broodnodige bezuinigingen door te voeren.

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: vrijdag 7 september 2012

Nouriel Roubini: "QE3 komt er zeker aan"

Nouriel Roubini was vanmorgen te gast op CNBC Europe. Alhoewel de economie in de VS in de recente kwartalen redelijk presteerde, blijft Roubini somber voor de rest van het jaar.

Nouriel Roubini was vanmorgen te gast op CNBC Europe. Alhoewel de economie in de VS in de recente kwartalen redelijk presteerde, blijft Roubini somber voor de rest van het jaar.

Een groei van 2 procent zal niet meer behaald, waardoor de creatie van nieuwe banen ook heel bescheiden zal blijven. Hierdoor zal er amper iets veranderen aan de hoge werkloosheid in de VS.

Een koppige werkloosheid boven 8 procent, een fiscale afgrond en een lage economische groei zullen ervoor zorgen dat de Fed QE3 zal lanceren, wellicht niet in september maar in december, na de presidentsverkiezingen.

Dit is voor het eerst in lange tijd dat Nouriel Roubini zich expliciet uitspreekt over een nieuwe ronde aan QE.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: vrijdag 7 september 2012

Hypocriete discussie over de banksector

De voorbije dagen is er een nieuwe discussie over de toekomst van de banksector losgebarsten.

De voorbije dagen is er een nieuwe discussie over de toekomst van de banksector losgebarsten.

Premier Di Rupo gaf het startschot door te stellen dat het eindelijk eens tijd wordt om banken te splitsen zodat er niet langer met spaargeld gespeculeerd kan worden.

Het is de eerst keer sinds hij premier is dat ik het voor 100% met hem eens ben.

Hij zwakte echter meteen zijn eigen voorstel af door te stellen dat alshet niet lukt om de banken te splitsen, ze op zijn minst een boete moeten betalen als ze speculeren met spaargeld.

Kijk of ik dat goed begrijp. Als een bank speculeert met spaargeld en er uiteindelijk aan ten onder gaat, moeten ze een boete betalen?

Lees verder op Aandelen.com
Geplaatst op: vrijdag 7 september 2012

Griekenland kan afspraken weer niet nakomen

Griekenland blijkt alle moeite van de wereld te hebben om de aangekondigde besparingsmaatregelen door te voeren. Het innen van de belastingen op een correcte manier is de Grieken nog nooit gelukt, terwijl het onbegonnen werk lijkt om de economie te hervormen op meer concurrentiële basis.

Wanneer de Grieken er uiteindelijk niet in slagen om zich aan de gemaakte afspraken te houden, zitten er maar 2 mogelijkheden over. Ofwel krijgt Griekenland opnieuw steun van buiten uit, ofwel wordt het land uiteindelijk toch gedwongen om de Eurozone te verlaten.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: vrijdag 7 september 2012

Spaanse rente onder de 6 procent

De rente op 10-jarige Spaanse staatsleningen is vrijdagochtend gedaald tot 5,86 procent. Daarmee staat de Spaanse rente voor het eerst sinds mei onder de 6 procent.

Economen beschouwen een rentestand daarboven over het algemeen als onhoudbaar op de lange termijn.

Lees verder op nu.nl
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs