Nieuws / Artikelen met het woord

58135 artikelen gevonden. Artikel 42581 tot 42585
Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 2 augustus 2012

'Winkelmand wordt duurder door schaarste'

De huidige grondstoffenschaarste gaat consumenten raken in de portemonnee. Door de gestegen prijzen worden supermarktproducten duurder, vooral in de laatste maanden van dit jaar.

Vanwege de grote droogte in de Verenigde Staten en de daardoor tegenvallende oogst zijn de prijzen voor granen en andere grondstoffen zoals soja sterk gestegen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 2 augustus 2012

AEX opent vlak; wacht op Draghi

De beurs is vlak begonnen. Ook de andere Europese beurzen tonen weinig beweging. Alle ogen zijn gericht op Mario Draghi, de president van de ECB.

Uit Draghi's toelichting op het rentebesluit moet blijken of de centrale bank nieuwe stappen neemt in de strijd tegen de schuldencrisis.

De AEX-index in Amsterdam noteert om 09:20 uur 0,1% hoger op 328,1 punten. De MidKap-index daalt 0,3% tot 299,2 punten.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 2 augustus 2012

AMSTERDAM VANDAAG: AEX opent licht hoger, het woord is aan Draghi

De AEX opent naar verwachting licht hoger op basis van de verwachting dat de voorzitter van de Europese Centrale Bank (ECB) donderdag zijn kaarten op tafel legt en zijn dappere woorden van vorige week donderdag concreet maakt.

Handelaar Cees Smit van Today's Beheer verwacht een opening van circa 1 punt. "Ik heb de cijfers van BNP voorbij zien komen en die zagen er goed uit, maar ik denk dat wat er ook aan bedrijfscijfers wordt gepubliceerd geen enkele indruk maakt. Het is Draghi die de kaarten in handen heeft en de markt verwacht nu daadkracht", aldus Smit.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 2 augustus 2012

Nikkei eindigt nipt hoger

De beurs in Tokio is donderdag nipt hoger gesloten. De Japanse autofabrikanten zaten in de lift na sterke verkoopcijfers in de Verenigde Staten. Ook kreeg de markt steun van beter dan verwachte bedrijfsresultaten. Beleggers bleven echter voorzichtig in afwachting van het rentebesluit van de Europese Centrale Bank (ECB). De Nikkei eindigde 0,1 procent hoger op 8653,18 punten.

Toyota Motor steeg ruim 1 procent. Sterke Amerikaanse autoverkopen in juli wogen daarbij op tegen het nieuws dat de Japanse automaker wereldwijd 1,5 miljoen auto's terugroept wegens mogelijke defecten. De Japanse elektronicaconcerns Sony en Sharp klommen respectievelijk 2,4 en 0,8 procent in afwachting van de kwartaalcijfers, die na de slotbel worden gepubliceerd. Sharp zal daarbij mogelijk bekendmaken wereldwijd zo'n 5000 banen te schrappen. Het zou de eerste ontslagronde zijn bij het bedrijf sinds 1950.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 2 augustus 2012

'Amsterdamse beurs opent vlak'

De beurs in Amsterdam zal donderdag naar verwachting onveranderd openen. Ook de andere Europese beurzen zullen weinig beweging laten zien. Alle ogen zijn gericht op Mario Draghi, de president van de Europese Centrale Bank (ECB). Uit zijn toelichting op het rentebesluit moet blijken of de centrale bank nieuwe stappen neemt in de strijd tegen de schuldencrisis.

,,De AEX begint vlak. Het is de dag van de ECB. De grote vraag blijft of de centrale bank aan de hooggespannen verwachtingen kan voldoen. De mogelijkheden voor de ECB zijn echter beperkt gezien de grote weerstand van Duitsland. De verwachtingen zijn al wel naar beneden bijgesteld, maar de beurskoersen nog niet. Een teleurstelling zou dan ook kunnen leiden tot een extreme uitslag op de beurzen'', aldus handelaar Rob Koenders van Harmony Vermogensbeheer.