Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 42586 tot 42590
Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 19 juli 2012

Pijnlijk ingrijpen dreigt bij pensioenen zorg

Het Pensioenfonds Zorg en Welzijn (PFZW) staat er zo slecht voor dat verplegers, verzorgers en welzijnsmedewerkers met hun werkgevers mogelijk meer premie moeten betalen voor hun oudedagsvoorziening. Als dit niet genoeg is om de pensioenbuffers op orde te krijgen, dreigt ook nog een korting op de uitkering. Aan het einde van het tweede kwartaal noteerde PFZW een dekkingsgraad van 92 procent. Waarschijnlijk lukt het niet om de buffers aan het eind van dit jaar op 100 procent te krijgen, zoals het herstelplan van het fonds vereist.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 19 juli 2012

Pensioenkortingen op een rij

De kans wordt steeds groter dat aangekondigde kortingen op uitkeringen van gepensioneerden en rechten van werkenden die nog sparen voor de oude dag, doorgaan. De dekkingsgraden van veel pensioenfondsen dalen verder door de financieel-economische crisis in Europa en de lage rekenrente. Donderdag voegde ook het Pensioenfonds Zorg en Welzijn (PFZW) zich in de rij van ruim 100 fondsen die al voor pijnlijke ingrepen hadden gewaarschuwd.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 19 juli 2012

Korting pensioenen vanaf volgend jaar vrijwel zeker

Bij een groot deel van de pensioenfondsen zal volgend jaar zeer waarschijnlijk worden gekort. Dit heeft financiƫle gevolgen voor miljoenen Nederlanders.

Dit blijkt uit de tweede kwartaalcijfers van vier van de vijf grootste pensioenfondsen van Nederland, die donderdag bekend zullen worden gemaakt en in handen zijn van NU.nl.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 19 juli 2012

Vijf vragen dekkingsgraad pensioenfondsen

De gezamenlijke pensioenfondsen beheren op dit moment voor zo'n 800 miljard euro aan opgebouwd pensioen van Nederlanders. Maar het staat er niet goed voor met de dekkingsgraden van deze fondsen. NU.nl legt u in vijf vragen deze dekkingsgraden uit.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: woensdag 18 juli 2012

Amerikaanse pensioenfondsen hebben te weinig geld in kas

Net als in ons land staan ook in Amerika de pensioenfondsen onder druk. De pensioenen bij de grote bedrijven uit de S&P 500 index zouden volgens een recent rapport van S&P Dow Jones Indices veel geld tekort komen. In het fiscale jaar 2011 zit er volgens het onderzoek $354,7 miljard te weinig in de bedrijfspensioenen, een tekort dan $100 miljard groter is geworden ten opzichte van het jaar daarvoor.

[...]