Nieuws / Artikelen met het woord

57285 artikelen gevonden. Artikel 42606 tot 42610
Bron: Aandelen.com
Geplaatst: dinsdag 10 juli 2012

Het goedkoopste aandeel in Brussel (deel 2 van 2)

Hoeveel is Picanol waard? Op die vraag probeer ik vandaag een antwoord te geven.

Eerst en vooral is het belangrijk om te weten dat het bedrijf een hoger dan gemiddeld rendement op het ingezette kapitaal realiseert.

Het rendement op eigen vermogen bedroeg vorig jaar 37,4%. Ronduit indrukwekkend.

En eigenlijk is de realiteit nog beter. Picanol heeft namelijk 110 miljoen cash op de balans staan. Een groot deel van deze middelen heeft het bedrijf niet nodig.

Men zou 80 miljoen euro kunnen uitkeren als dividend waardoor het rendement op het eigen vermogen nog veel hoger uitkomt.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 10 juli 2012

Staat haalt 2,5 miljard euro op

De Nederlandse overheid heeft dinsdag 2,55 miljard euro opgehaald met een 3-jarige staatslening. De gemiddelde rente over de lening kwam uit op 0,218 procent.

Bron: Goud-Portal
Geplaatst: dinsdag 10 juli 2012

Miljarden euro‘s stromen van alle uithoeken naar Nederland

Zo heeft Intel laten weten maar liefst 3,3 miljard euro in het Nederlandse bedrijf ASML (chip-fabrikant) te gaan pompen in ruil voor 15% aandelen. Dit is niet enkel goed voor een versnelling in het vergaren van nieuwe kennis, maar ook goed voor nieuwe banen. Natuurlijk is de crisis hiermee niet van de kaart, maar het zijn toch positieve geluiden. Het mag wel eens gezegd worden.

En nu we dan toch bezig zijn met het brengen van goed nieuws: de Arabieren komen ook met miljarden euro’s naar ons kikkerlandje. Zij willen het grootste windpark in Nederland financieren. Het staatsfonds van Abu Dhabi zou miljarden willen investeren in het nog te bouwen windpark Gemini dat ten noorden van Schiermonnikoog moet verrijzen.

Deze investeerders komen op een goed moment, want de Nederlandse overheid is hard opzoek naar geld voor noodleidende eurolanden. Indien de economie hier een beetje blijft lopen, zullen er voldoende belastingbetalers overeind blijven zodat het geld in eerste instantie niet bijgedrukt hoeft te worden.  Het zal de crisis helaas niet verjagen - dat is dan het iets minder positieve geluid aan dit bericht.

--- --- ---

Dit is een bericht dat zal verschijnen in de Goud-Portal nieuwsbrief waarvoor u zich hier kunt inschrijven

Bron: zerohedge.com
Geplaatst: dinsdag 10 juli 2012

Weer een ETF-broker failliet. Wederom claimt JPMorgan de fondsen

7 maanden na MF Global gaat nu ook PFGBest FX door het putje.

Remember when the entire segregated account fiasco was supposedly fixed in the aftermath of the November 2011 MF Global bankruptcy, and where regulators: the CFTC, the SEC, the CME, and anyone you asked, swore up and down this would never happen again? Turns out that 7 months later, the spirit of MFG has struck again, only this time with one letter switched: it is now known as PFG, as we suggested first 3 hours ago when we broke the story. From the just filed affidavit by Lauren Brinati who is working with the National Futures Association, which in turn has just filed notice prohibiting PFGBest from operating further, and freezing all of its accounts:

On or about June 29, 2012 PFG reported to NFA that it had approximately $400 million in segregated funds, of which more than $225 million were purportedly on deposit at U.S. Bank

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 10 juli 2012

AEX sdag

De AEX staat hoger, geholpen door ASML, dat 10% wint op de deal met Intel.

De Amsterdamse AEX-index is dinsdag met winst geopend. De graadmeter kreeg een impuls van chipmachinefabrikant ASML, dat circa 10 procent omhoogschoot na het nieuws dat Intel een belang in het bedrijf neemt. Beleggers leken ook voorzichtig positief over de afspraken die gemaakt zijn bij de vergadering van ministers van Financiƫn van de eurozone in Brussel.